Πέναλτι δώρα για Γιουβέντους, Νάπολι, ακάθεκτη η Ρόμα

Η διαιτητική βοήθεια έδωσε την ώθηση που χρειάζονταν Γιουβέντους και Νάπολι, ώστε να κάμψουν εντός έδρας με 2-0 τις αντιστάσεις των Τζένοα και Τορίνο αντίστοιχα για την 9η αγωνιστική της Serie A. Η Ρόμα νίκησε και την Ουντινέζε κι έκανε το 9 στα 9, ισοφαρίζοντας το ρεκόρ της κατηγορίας. Σοκ στις καθυστερήσεις για Μίλαν.

Πέναλτι δώρα για Γιουβέντους, Νάπολι, ακάθεκτη η Ρόμα

Τέσσερις ημέρες νωρίτερα, η Γιουβέντους φώναζε για την αποβολή του Τζιόρτζιο Κιελίνι στη Μαδρίτη κόντρα στη Ρεάλ. Ο... τροχός γύρισε και με ένα πέναλτι εκτός περιοχής άνοιξε ο δρόμος των "μπιανκονέρι" για τη νίκη 2-0 επί της Τζένοα. Αν και οι "μπιανκονέρι" ισοπέδωσαν τους "γκριφόνι" στο πρώτο ημίωρο του αγώνα, δεν έβρισκαν τρόπο να νικήσουν τον εκπληκτικό Ματία Περίν στο τέρμα. Ο διαιτητής επενέβη, μετέτρεψε σε πέναλτι το φάουλ του Ντάβιντε Μπιοντίνι στον Κουάντουο Ασαμόα και ο Αρτούρο Βιδάλ, ο οποίος είχε δοκάρι λίγο νωρίτερα, δεν αστόχησε από τη βούλα.

Πέναλτι δώρα για Γιουβέντους, Νάπολι, ακάθεκτη η Ρόμα

Οι ευκαιρίες διαδέχονταν η μία την άλλη για τη "γηραιά κυρία", που βρήκε και δεύτερο γκολ στο 36' με εξαιρετική ατομική ενέργεια του Κάρλος Τέβες. Ο Τζιαν Πιέρο Γκασπερίνι έριξε στο ημίχρονο τον Γιάννη Φετφατζίδη και τον Μουσά Κονατέ, ψάχνοντας μία αντίδραση. Δεν πήρε αυτό που ήθελε, με τον Έλληνα μέσο, μάλιστα, να δέχεται σωστά κίτρινη κάρτα για "θέατρο" στην περιοχή της Γιουβέντους. Ο Φερνάντο Γιορέντε σπαταλούσε ευκαιρίες κι αντικαταστάθηκε από τον Σεμπαστιάν Τζιοβίνκο, αλλά ο ρυθμός έπεσε και το 2-0 παρέμεινε μέχρι τέλους.

Γιουβέντους (3-5-2): Μπουφόν, Μπαρτζάλι, Μπονούτσι, Κιελίνι, Ίσλα, Βιδάλ (87' Παντοΐν), Πίρλο, Πογκμπά, Ασαμόα (73' Ντε Τσέλιε), Γιορέντε (75' Τζιοβίνκο), Τέβες

Τζένοα (4-4-1-1): Περίν, Αντονίνι, Πορτανόβα, Μανφρεντίνι, Μαρκέζε, Βερσάλικο, Κούτσκα, Μπιοντίνι, Αντονέλι (46' Φετφατζίδης), Μπερτολάτσι (79' Σεντουριόν), Τζιλαρντίνο (46' Κονατέ)

Πέναλτι δώρα για Γιουβέντους, Νάπολι, ακάθεκτη η Ρόμα

Δύο εκτελέσεις πέναλτι του Γκονσάλο Ιγκουαΐν έδωσαν τη νίκη 2-0 στη Νάπολι επί της Τορίνο και προκάλεσαν διαμαρτυρίες από τους φιλοξενούμενους. Στο 14ο λεπτό, ο Ντρις Μέρτενς έπεσε πολύ εύκολα στην περιοχή της "γκρανάτα" μετά από άγγιγμα του Νίκολα Μπελόμο και ο διαιτητής έσπευσε να στείλει την μπάλα στη βούλα. Ο Αργεντινός φορ δεν αστόχησε και έδωσε προβάδισμα στους "παρτενοπέι", που αγνοούσαν τη νίκη απέναντι στην Τορίνο σε εντός έδρας ματς πρωταθλήματος από το 1996.

Πέναλτι δώρα για Γιουβέντους, Νάπολι, ακάθεκτη η Ρόμα

Οι άκρως αμυντικοί προσανατολισμοί της Τορίνο δεν βοήθησαν στη ροή του αγώνα και στο 34', ένα ακούσιο χέρι του Καμίλ Γκλικ μετατράπηκε σε πέναλτι από τον διαιτητή, ο οποίος αυτήν τη φορά δεν ήταν βέβαιος και συμβουλεύτηκε τον βοηθό, ο οποίος υπέδειξε παράβαση. Ο Ιγκουαΐν εκτέλεσε και πάλι εύστοχα και η ομάδα του Ράφα Μπενίτεθ πήρε ένα προβάδισμα που απέναντι σε αυτόν τον αντίπαλο δεν θα μπορούσε να απολέσει. Η αποβολή στο 86' του Μιγκιέν Μπασά που είχε περάσει ως αλλαγή έκανε ακόμα πιο εύκολο το έργο των γηπεδούχων, που έσβησαν τη... μηχανή στο τέλος.

Νάπολι (4-2-3-1): Ρέινα, Μάτζιο, Φερνάντες, Αλμπιόλ, Αρμέρο, Ινλέρ, Τζεμαϊλί, Μέρτενς (76' Πάντεφ), Χάμσικ (81' Σαπάτα), Ινσίνιε, Ιγκουαΐν (68' Καγεχόν)

Τορίνο (3-5-2): Παντέλι, Νταρμιάν, Γκλικ, Μορέτι, Ντ' Αμπρόζιο (62' Μακσίμοβιτς), Γκάτσι (46' Μπασά), Βίβες, Μπελόμο, Μαζιέλο, Τσέρτσι (46' Μετζιορίνι), Μπαρέτο

Πέναλτι δώρα για Γιουβέντους, Νάπολι, ακάθεκτη η Ρόμα

Η Ουντινέζε μετρούσε 22 ματς δίχως ήττα στο "Φρίουλι". Η κλήρωση, όμως, της έφερε τη Ρόμα σε μία απίθανη φόρμα και το σερί διακόπηκε. Οι "τζιαλορόσι" έχουν βάλει πλώρη για το... ακατόρθωτο και για να το πράξουν, έπρεπε πρώτα να ισοφαρίσουν το ρεκόρ της Γιουβέντους. Η "γηραιά κυρία" είχε πραγματοποίησει παρόμοια εκκίνηση σε άλλες 3 περιπτώσεις. Σε όλες κατέληξε να σηκώνει το τρόπαιο στο τέλος της σεζόν, έστω κι αν το 2005-2006 της αφαιρέθηκε ο τίτλος. Η ομάδα του Ρουντί Γκαρσία παρατάχθηκε με σημαντικές απουσίες στο Ούντινε (Φραντσέσκο Τότι, Ζερβίνιο), έμεινε με 10 παίκτες στο τελευταίο ημίωρο, αλλά βρήκε το γκολ με τον Μάικλ Μπράντλεϊ στο 82ο λεπτό κι έκανε το ιστορικό 9 στα 9 με τη νίκη 1-0.

Πέναλτι δώρα για Γιουβέντους, Νάπολι, ακάθεκτη η Ρόμα

Το ταξίδι στη βόρεια Ιταλία δεν ήταν εύκολο για τους Ρωμαίους. Μόλις στο 3' ο Λουίς Μουριέλ είχε δοκάρι, ενώ ο Αντόνιο ντι Νατάλε τέσταρε συχνά τα αντανακλαστικά του Μόργκαν ντε Σάνκτις. Ο Λεάντρο Καστάν χρειάστηκε να σώσει στη γραμμή για να διατηρήσει το παθητικό μόλις ενός τέρματος της Ρόμα τη φετινή σεζόν. Όσο κυλούσε ο χρόνος, οι φιλοξενούμενοι έδειχναν συμβιβασμένοι με την ισοπαλία. Η αποβολή με 2η κίτρινη κάρτα του Μάικον δυσκόλεψε την αποστολή των "τζιαλορόσι", αλλά ο Αμερικανός Μπράντλεϊ, με την πρώτη επαφή του με την μπάλα, νίκησε τον Ιβάν Κέλαβα στο 82' και έδωσε την πολυπόθητη νίκη στην ομάδα του, που φιγουράρει στην κορυφή του πίνακα της βαθμολογίας για ακόμα μία εβδομάδα.

Ουντινέζε (3-5-2): Κέλαβα, Ερτό (76' Μπάστα), Ντανίλο, Νάλντο, Μπάντου, Περέιρα, Πίντζι, Λάτσαρι (85' Μαϊκοσουέλ), Σίλβα, Ντι Νατάλε, Μουριέλ (90' Ρανέγκιε)

Ρόμα (4-3-3): Ντε Σάνκτις, Μάικον, Μπενατιά, Καστάν, Μπαλτζαρέτι, Πιάνιτς (68' Τοροσίδης), Ντε Ρόσι, Στρούτμαν, Φλορέντζι (62' Μαρκίνιο), Μποριέλο (78' Μπράντλεϊ), Λιάγιτς

Πέναλτι δώρα για Γιουβέντους, Νάπολι, ακάθεκτη η Ρόμα

Η μοναδική ομάδα που έχει καταφέρει να σκοράρει κατά της Ρόμα φέτος, δεν θα μπορούσε να βρει εμπόδιο να πράξει το ίδιο και κόντρα στη χειρότερη εκτός έδρας άμυνα της κατηγορίας. οι παίκτες της Πάρμα νίκησαν 3 φορές τον Γκάμπριελ και επικράτησαν με 3-2 της απογοητευτικής Μίλαν, με τον Μάρκο Παρόλο να γίνεται ήρωας της τελευταίας στιγμής, με εύστοχη εκτέλεση φάουλ στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων. Ο Ιταλός μέσος ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ στο 10ο λεπτό εκμεταλλευόμενος την ανασταλτική ανικανότητα του Κέβιν Κονστάντ στα αριστερά. Οι "παρμέντσι" συνέχισαν να επιτίθενται από εκείνη την πλευρά, με τους "ροσονέρι" να δημιουργούν κι αυτοί ευκαιρίες, αλλά να μην βρίσκουν τον δρόμο προς τα δίχτυα.

Πέναλτι δώρα για Γιουβέντους, Νάπολι, ακάθεκτη η Ρόμα

Στις καθυστερήσεις του 1ου ημιχρόνου ο Αντόνιο Κασάνο σκόραρε κόντρα στην πρώην ομάδα του, καταδικάζοντάς την σε ακόμα μία ήττα. Η Μίλαν, όμως, απάντησε δύο φορές μέσα σε 3 λεπτά. Στο 61' ο Αλεσάντρο Μάτρι μείωσε και δύο λεπτά αργότερα, οι δύο στόπερ των φιλοξενουμένων συνεργάστηκαν ακούσια, με τον Ματίας Σιλβέστρε να παίρνει το ριμπάουντ από το δοκάρι του Κριστιάν Σαπάτα και να ισοφαρίζει. Η Μίλαν είχε δύο καλές στιγμές με την είσοδο του Κακά να βελτιώνει την ποιότητα επιθέσεων των φιλοξενουμένων, αλλά στα τελευταία λεπτά η Πάρμα πίεσε για το νικητήριο γκολ. Στο 88' μία εκπληκτική επέμβαση του Γκάμπριελ στέρησε την ευκαιρία από τον Αλεάντρο Ρόζι, αλλά στο 94' ο Παρόλο έδωσε τη νίκη στην ομάδα του Ρομπέρτο Ντοναντόνι.

Πάρμα (3-5-2): Μιράντε, Κασάνι, Λουκαρέλι, Φελίπε (76' Μπεναλουάν), Μπιαμπιανί, Γκάργκανο, Μαρκιόνι, Παρόλο, Γκόμπι, Κασάνο (73' Ρόζι), Αμαουρί (64' Αμαουρί)

Μίλαν (4-4-2): Γκαμπριέλ, Αμπάτε, Σαπάτα, Σιλβέστρε, Κονστάντ, Ντε Γιονγκ, Πόλι (52' Κακά), Μοντολίβο, Μπίρσα, Μπαλοτέλι (52' Μάτρι), Ρομπίνιο (88' Σαπονάρα)

Πέναλτι δώρα για Γιουβέντους, Νάπολι, ακάθεκτη η Ρόμα

Οι πανηγυρισμοί της Φιορεντίνα από τον θρίαμβο κόντρα στη Γιουβέντους δεν είχαν κοπάσει, αλλά η κεκτημένη ταχύτητα και η διαφορά ποιότητας από την Κιέβο της έδωσαν τη νίκη 2-1 μέσα στη Βερόνα. Οι "βιόλα" είχαν την κατοχή της μπάλας, αλλά δεν μπορούσαν να διασπάσουν την άμυνα των γηπεδούχων. Ο Μπόστιαν Σέζαρ, μάλιστα, άνοιξε το σκορ για την Κιέβο στο 13ο λεπτό κι έβαλε δύσκολα στους παίκτες του Βιτσέντζο Μοντέλα.

Πέναλτι δώρα για Γιουβέντους, Νάπολι, ακάθεκτη η Ρόμα

Μετά από την απίθανη ανατροπή κόντρα στη Γιουβέντους την προηγούμενη εβδομάδα, όμως, η Φιορεντίνα δεν βρήκε ιδιαίτερη πρόσκληση στην επανάληψη κόντρα στην Κιέβο. Ο Χουάν Κουαδράδο πήρε... προσωπικά την αποστολή, σκόραρε στο τέλος του 1ου ημιχρόνου και στο 64' και έδωσε προβάδισμα στους φιλοξενούμενους που δεν θα μπορούσαν να ανατρέψουν οι υποτονικοί επιθετικοί του Μπέπε Σανίνο. Χουάν Βάργκας και Κουαδράδο βρέθηκαν πιο κοντά στο γκολ μετά από την ανατροπή, αλλά δεν αύξησαν τον δείκτη του σκορ. Το 2-1 διατηρεί τη Φιορεντίνα 4 βαθμούς μακριά από τη 2η θέση, στην εντυπωσιακή μάχη του Champions League.

Κιέβο (5-3-2): Πουτζιόνι, Εστιγαρίμπια (70' Σέστου), Φρε, Κλάιτον, Σέζαρ, Ντραμέ, Μπεντιβόλιο (78' Πελισιέρ), Ραντοβάνοβιτς (88' Σαμασά), Χετεμάι, Παλόσκι, Τερό

Φιορεντίνα (4-3-2-1): Νέτο, Τόμοβιτς, Ροδρίγκες, Σάβιτς, Πασκουάλ, Ακουιλάνι (78' Βάργκας), Πισάρο, Βαλέρο, Χοακίν (58' Μάτος), Κουαδράδο, Ρόσι (85' Βετσίνο)

Σε ρυθμούς twitter

# Οι φανατικοί φίλοι της Γιουβέντους έκαναν τα λόγια πράξη και τραγούδησαν συνθήματα με γεωγραφικές διακρίσεις ( "Πλύντε τον Βεζούβιο με φωτιά", "Χολέρα, Νάπολη"), με συνέπεια ο σύλλογος να κινδυνεύει να τιμωρηθεί με πρόστιμο και κλείσιμο της θύρας από την οποία προήλθαν τα συνθήματα.

# Ο Παναγιώτης Κονέ αγωνίστηκε σε όλο το ματς της Μπολόνια με τη Λιβόρνο, ενώ ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος είδε τη νίκη της ομάδας του από τον πάγκο.

# Ο Παναγιώτης Ταχτσίδης αγωνίστηκε για 70 λεπτά στη "λευκή" ισοπαλία της Κατάνια με τη Σασουόλο.

Τα αποτελέσματα της 9ης αγωνιστικής

Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2013

19:00 Σαμπντόρια - Αταλάντα 1-0

(56' Μουσταφί)

21:45 Ίντερ - Βερόνα 4-2

(10' αυτ. Μόρας, 12' Παλάσιο, 38' Καμπιάσο, 56' Ρολάντο - 32' Μαρτίνιο, 71' Ρόμουλο)

Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2013

13:30 Νάπολι - Τορίνο 2-0

(14' πέν., 32' πέν. Ιγκουαΐν)

16:00 Μπολόνια - Λιβόρνο 1-0

(3' Κρέσπο)

16:00 Κατάνια - Σασουόλο 0-0

16:00 Κιέβο - Φιορεντίνα 1-2

(13' Σέζαρ - 45', 64' Κουαδράδο)

16:00 Γιουβέντους - Τζένοα 2-0

(23' πέν. Βιδάλ, 36' Τέβες)

16:00 Πάρμα - Μίλαν 3-2

(11', 90+4' Παρόλο, 45+1' Κασάνο - 61' Μάτρι, 63' Σιλβέστρε)

16:00 Ουντινέζε - Ρόμα 0-1

(82' Μπράντλεϊ)

21:45 Λάτσιο - Κάλιαρι 2-0

(52' Κλόζε, 55' πέν. Καντρέβα)

Οι συνθέσεις και τα videos των υπολοίπων αγώνων

Μπολόνια (3-5-1-1): Κούρτσι, Σόρενσεν, Νατάλι, Μαντοβάνι, Κρέσπο (54' Γκάριτς), Κονέ, Κριν, Λασάλτ (79' Πέρες), Τσεχ (46' Μορλέο), Ντιαμάντι, Κριστάλδο

Λιβόρνο (3-5-2): Μπάρντι, Κόντα, Έμερσον, Τσεκερίνι, Σκιαταρέλα, Λούτσι, Μπιατζιάντι, Ντάνκαν (53' Πιτσίνι), Εμπάιγ (82' Μπόρχα), Εμεγκάρα (46' Σιλιγκάρντι), Παουλίνιο

Λάτσιο (4-3-2-1): Μαρκέτι, Περεϊρίνια, Νοβαρέτι (46' Σιανί), Τσάνα, Ράντου, Ονάζι, Μπίγλια, Άντερσον (87' Καβαντά), Καντρέβα, Έντερσον (46' Κλόζε), Περέα

Κάλιαρι (4-4-2): Αγκάτσι, Πέρικο (44' Πιζάνο), Ροσετίνι, Αστόρι, Μούρου, Κόντι, Ντεσένα, Ναϊνγκολάν, Καμπρέρα (70' Κόσου), Σάου (59' Πινίγια), Ιμπάρμπο

Κατάνια (4-3-3): Αντουχάρ, Ίσκο, Γκιομπέρ, Ρολίν, Μπιράγκι, Αλμιρόν (78' Λέτο), Ταχτσίδης (70' Γκουαρέντε), Πλάσιλ, Κέκο (55' Λόπες), Μπερχέσιο, Κάστρο

Σασουόλο (3-5-2): Πέγκολο, Μαρτζοράτι (41' Ατσέρμπι), Μπιάνκο, Αντέι, Στσελότο, Κούρτιτς, Μανιανέλι, Μισιρόλι, Λόνγκι, Φλόρο Φλόρες (77' Τζάτζα), Μπεράρντι (60' Λαριμπί)

News 24/7

24MEDIA NETWORK