Η Ρόμα αρνήθηκε πρόταση-μαμούθ της Άρσεναλ για Μανωλά

Σύμφωνα με ιταλικό δημοσίευμα, η Άρσεναλ κατέθεσε επίσημη πρόταση στη Ρόμα για την απόκτηση του Κώστα Μανωλά, αλλά έλαβε αρνητική απάντηση απ' τους "τζιαλορόσι". Διαβάστε πόσα χρήματα προσέφεραν οι "κανονιέρηδες", αλλά και τι ισχύει με τη ρήτρα του Ολυμπιακού.

Η Ρόμα αρνήθηκε πρόταση-μαμούθ της Άρσεναλ για Μανωλά

Ο Κώστας Μανωλάς αποτελεί ένα από τα πιο "καυτά" ονόματα του φετινού μεταγραφικού παζαριού. Ο Έλληνας άσος έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον κορυφαίων συλλόγων της Ευρώπης, εξαργυρώνοντας τις εξαιρετικές εμφανίσεις που πραγματοποιεί την τελευταία τριετία με τη φανέλα της Ρόμα. Ο Μανωλάς αποτελεί τον στυλοβάτη της άμυνας των Ρωμαίνω, μετρώντας 89 συμμετοχές, 2 γκολ και 3 ασίστ σ' όλες τις διοργανώσεις απ' το καλοκαίρι του 2014.

Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΡΣΕΝΑΛ

Μάλιστα, σύμφωνα με δημοσίευμα της " Corriere dello Sport", η Άρσεναλ κατέθεσε επίσημη πρόταση τις προηγούμενες ημέρες στους "τζιαλορόσι" για την απόκτηση του 24χρονου αμυντικού, αλλά έλαβε αρνητική απάντηση. Οι "κανοριέρηδες" προσέφεραν 35.000.000 ευρώ προκειμένου να τον κάνουν "δικό" τους, αλλά η διοίκηση των Ρωμαίων ήταν κάθετη σε ό,τι αφορά στην παραχώρησή του.

Το ρεπορτάζ αναφέρει πως ο πρόεδρος του συλλόγου, Τζέιμς Παλότα δεν είναι διατεθειμένες να πουλήσει τον Μανωλά το εφετινό καλοκαίρι, εξαιτίας της ρήτρας που υπάρχει στη συμφωνία μεταξύ της Ρόμα και του Ολυμπιακού. Το καλοκαίρι του 2014, οι "τζιαλορόσι" απέκτησαν το 50% των δικαιωμάτων του Έλληνα άσου έναντι 6.500.000 ευρώ, ενώ τον προσεχή Σεπτέμβρη καλούνται να πληρώσουν τη δεύτερη δόση, ύψους και πάλι 6.500.000 ευρώ για το υπόλοιπο 50%.

Η ΡΗΤΡΑ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ

Όμως, σε περίπτωση που ο Μανωλάς πωληθεί το φετινό καλοκαίρι, τότε οι Ρωμαίοι είναι αναγκασμένοι, βάσει συμφωνίας, να δώσουν το 50% των χρημάτων που θα λάβουν στον Ολυμπιακό. Ήτοι, στην περίπτωση της Άρσεναλ, 17.500.000 ευρώ! Είναι βέβαιο πως η ιταλική ομάδα έχει σκοπό να πουλήσει τον Έλληνα άσο στο μέλλον, αλλά τη δεδομένη χρονική στιγμή η παραχώρησή του δεν συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες, αφού δεν συμφέρει οικονομικά το σύλλογο.

Απ' την πλευρά του, ο Μανωλάς έχει διαμηνύσει στους διοικούντες τη Ρόμα πως θα ήθελε να κάνει το επόμενο βήμα στην καριέρα του, αφού νιώθε έτοιμος για μία νέα πρόκληση. Άλλωστε, σύμφωνα με την "Corriere dello Sport", η Άρσεναλ προσφέρει στον 24χρονο αμυντικό 5.000.000 ευρώ ετησίως. Δηλαδή, τα διπλάσια+ χρήματα απ' όσα λαμβάνει στην ιταλική ομάδα.

Γι' αυτό το λόγο και προκειμένου να μην είναι δυσαρεστημένος ο Έλληνας άσος, οι διοικούντες τη Ρόμα προτίθενται να προτείνουν νέο συμβόλαιο, με υψηλότερες αποδοχές. Συγκεκριμένα, στον Μανωλά θα προταθεί συμβόλαιο 3.000.000 ευρώ ετησίως, το οποίο με τα μπόνους επίτευξης στόχων μπορεί να φτάσει μέχρι και τα 4.500.000 ευρώ!

ΠΟΛΛΟΙ ΟΙ ΜΝΗΣΤΗΡΕΣ

Αξίζει να σημειωθεί πως, πέρα απ' την Άρσεναλ, στο κυνήγι της απόκτησής του έχουν μπει κι άλλες ομάδες απ' το νησί. Συγκεκριμένα, η Τσέλσι και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχουν ανοίξει δίαυλο επικοινωνίας με τη διοίκηση της Ρόμα, προκειμένου να μάθουν τις προθέσεις της.

Στην περίπτωση των "μπλε", τα ιταλικά δημοσιεύματα έκαναν λόγο για πρόταση 35.000.000 ευρώ, καθώς ο Μανωλάς αποτελεί "διακαή πόθο" του Αντόνιο Κόντε μαζί με τον Καλιντού Κουλιμπαλί της Νάπολι. Σε ό,τι αφορά στους "Κόκκινους Διαβόλους", ο Ζοζέ Μουρίνιο θα ήθελε τον Έλληνα άσο για παρτενέρ του Ερίκ Μπεγί στο κέντρο της άμυνας. Τα ιταλικά ρεπορτάζ ανέφεραν πως ο Πορτογάλος τεχνικός είναι διατεθειμένος να προσφέρει μέχρι και 40.000.000 ευρώ για χάρη του!

Τέλος, η περίπτωση του Μανωλά δεν αφήνει ασυγκίνητη ούτε την Μπαρτσελόνα. Οι "μπλαουγκράνα" παραχώρησαν με τη μορφή δανεισμού στη Ρόμα τον Τόμας Βερμάελεν. Όμως, προκειμένου να παραχωρήσουν τον Βέλγο αμυντικό ζήτησαν να έχουν τον πρώτο λόγο σε περίπτωση πώλησης του διεθνή Έλληνα άσου. Μία αν μη τι άλλο κολακευτική κίνηση απ' την πλευρά των Καταλανών...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Πρώτο λόγο για Μανωλά η Μπαρτσελόνα
Νέα πρόταση της Τσέλσι για Μανωλά, τι σκέφτονται στη Ρόμα
Η Γιουνάιτεντ δίνει ποσό-μαμούθ για τον Μανωλά!

News 24/7

24MEDIA NETWORK