Τέλος εποχής για τον ποδοσφαιριστή Τότι: Αυτή είναι η νέα του δουλειά

Με συνέντευξη στο "Roma TV", ο Φραντσέσκο Τότι ανακοίνωσε το τέλος της ποδοσφαιρικής του καριέρας, ενώ αποκάλυψε πως δεν θα αφήσει τον κόσμο του ποδοσφαίρου, δουλεύοντας πλέον από άλλη θέση.

Τέλος εποχής για τον ποδοσφαιριστή Τότι: Αυτή είναι η νέα του δουλειά

Όταν ο Φραντσέσκο Τότι αποχώρησε στο τέλος της σεζόν από τη Ρόμα είχε αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο να συνεχίσει σε άλλη ομάδα παρά το γεγονός ότι έχει πατήσει τα 40 χρόνια ζωής. Η ιαπωνική Τόκιο Βέρντι έφτασε μια "ανάσα" από την απόκτησή του, όμως ήταν απόφαση του ίδιου και της συζύγου του, να μην αφήσουν την Ιταλία και να φύγουν στην Ανατολή.

Τελικά μετά από πολλή σκέψη, ο Τότι αποφάσισε να ανακοινώσει το τέλος της καριέρας του, παραχωρώντας συνέντευξη πού αλλού; Στο κανάλι της αγαπημένης του Ρόμα. Εκεί ο Τότι δήλωσε πως κρεμάει τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια, ενώ τόνισε πως πλέον ξεκινάει να δουλεύει ως διευθυντικό στέλεχος του συλλόγου που λάτρεψε και λατρεύτηκε.

Η Ρόμα άλλωστε ήταν η μοναδική ομάδα στην οποία έπαιξε ο Τότι επαγγελματικό ποδόσφαιρο, στο ρόστερ της οποία ανήκε από το 1992 ως το 2017 και "έγραψε" συνολικά 786 συμμετοχές και 307 γκολ.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Καπιτάνο:

"Θα ξεκινήσω με την τελευταία μέρα της καριέρας μου, την 28η Μαΐου 2017. Για μένα ήταν ιστορική μέρα, πολύ σημαντική, μια μέρα με έντονο συναίσθημα. Έτυχα υποδοχής που πάντα θα είναι μαζί μου. Είναι δύσκολο να εξηγήσω στους φιλάθλους τα συναισθήματά μου εκείνη την ημέρα", ανέφερε ο Τότι.

"Αυτό το κομμάτι της ζωής μου, το πρώτο κομμάτι του ποδοσφαιριστή... τελείωσε. Τώρα ξεκινά μία άλλη σημαντική δουλειά, ως διευθυντής, όπου ελπίζω να έχω παρόμοιο αντίκτυπο με αυτό που είχα εντός γηπέδου".

"Δεν ήθελα εκείνο το ματς να τελειώσει, εκείνη η μέρα να τελειώσει (η 28η Μαΐου). Ήταν πολύ σημαντικό για μένα. Ήταν 25 χρόνια όμορφης σχέσης με τη Ρόμα. Τώρα μιλάμε για κάτι εντελώς διαφορετικό. Έχω όμως σπουδαία εμπειρία, η οποία μου δίνει τη δυνατότητα να βοηθήσω και από αυτόν το ρόλο την ομάδα".

"Τώρα ξεκινάω απ' την αρχή. Θα προσπαθήσω να είμαι διαθέσιμος σε όλους, απ'το τμήμα των νέων μέχρι τον πρόεδρο. Δεν ξέρω πόσο χρόνο θα πάρει για μπορώ πραγματικά να βοηθώ τους πάντες. Έξι μήνες, έναν χρόνο, δύο χρόνια; Θα δούμε".

"Έχω μιλήσει με τον αθλητικό διευθυντή (Μόντσι) και τον πρόεδρο (Παλότα). Ήταν καλές συζητήσεις και τώρα θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το καλύτερο για να πάει η ομάδα όσο πιο ψηλά γίνεται. Έχω μιλήσει και με τον προπονητή (Ντι Φραντσέσκο), με τον οποίο έχω εξαιρετική σχέση εδώ πολύ καιρό".

Η τελευταία ερώτηση για την... κάρτα του με τον Ιταλό να απαντά "Francesco Totti, AS Roma", ενώ η προτελευταία ήταν για τον πως θα τον φωνάζουν τώρα, με τον Τότι να απαντά: "Φραντσέσκο, όπως πάντα".

AP Photo/Alessandra Tarantino

News 24/7

24MEDIA NETWORK