7η αγ.: Ταπείνωση για Μίλαν, συνήλθε η Γιουβέντους

Η Νάπολι διέλυσε τη Μίλαν με 4-0 στο Σαν Σίρο, ενώ η Γιουβέντους υπέταξε την ουραγό Μπολόνια στο Τορίνο και ανεβαίνει στη βαθμολογία. Η Ίντερ έχασε βαθμούς για δεύτερη σερί φορά, απέναντι στην Σαμπντόρια, την ώρα που η Ρόμα έφευγε με νίκη από το Παλέρμο για την 7η αγωνιστική της Serie A.

7η αγ.: Ταπείνωση για Μίλαν, συνήλθε η Γιουβέντους
Νάπολι

Μία από τις πιο βαριές ήττες της ιστορίας της γνώρισε η Μίλαν, η οποία υποκλίθηκε στη Νάπολι με 4-0 και έδειξε ότι έχει πολύ δρόμο μπροστά της στην προσπάθεια ανάκαμψης που γίνεται φέτος. Οι "παρτενοπέι" προηγήθηκαν από νωρίς με τον Αλάν (13') και δεν αντιμετώπισαν ιδιαίτερους κινδύνους στα μετόπισθεν. Οι γηπεδούχοι είχαν την κατοχή της μπάλας, αλλά ο Τζιάκομο Μποναβεντούρα δεν κατάφερνε να τροφοδοτήσει σωστά τους Λουίζ Αντριάνο και Κάρλο Μπάκα.

7η αγ.: Ταπείνωση για Μίλαν, συνήλθε η Γιουβέντους
Νάπολι-Μίλαν

Η εικόνα του αγώνα βόλευε τους φιλοξενούμενους, που έβγαιναν στην κόντρα και "φλέρταραν" συνεχώς με το γκολ. Στο 48' ο Λορέντζο Ινσίνιε έκανε το 2-0 και ο ίδιος παίκτης με φάουλ στο 67' έδωσε διαστάσεις θριάμβου στη νίκη της Νάπολι. Δέκα λεπτά αργότερα, η μαύρη νύχτα για τη Μίλαν "σφραγίστηκε" με το αυτογκόλ του Ροντρίγκο Έλι κι ενώ οι παίκτες του Μαουρίτζιο Σάρι έχασαν κι άλλες ευκαιρίες για γκολ, σε αντίθεση με εκείνους του Σίνισα Μιχάιλοβιτς, οι οποίοι άκουγαν το νότιο πέταλο να τους καθυβρίζει.

Μίλαν (4-3-1-2): Λόπεθ, Ντε Σίλιο, Σαπάτα, Έλι, Αντονέλι, Κούτσκα (84' Πόλι), Μοντολίβο, Μπερτολάτσι (57' Τσέρτσι), Μποναβεντούρα, Αντριάνο, Μπάκα

Νάπολι (4-3-3): Ρέινα, Χισάι, Αλμπιόλ, Κουλιμπαλί, Γκουλάμ, Αλάν, Ζορζίνιο, Χάμσικ (74' Λόπεθ), Καγεχόν, Ιγκουαΐν, Ινσίνιε (73' Μέρτενς)

7η αγ.: Ταπείνωση για Μίλαν, συνήλθε η Γιουβέντους
Κιελίνι-Μοράτα-Γιουβέντους

Η μηχανή της Γιουβέντους πήρε μπροστά έστω και καθυστερημένα και με το 3-1 επί της Μπολόνια μπαίνει δειλά δειλά στη μάχη του τίτλου που πριν από δύο εβδομάδες έμοιαζε χαμένη. Αυτό είχε παραδεχθεί ο αρχηγός των "μπιανκονέρι", Τζιανλουίτζι Μπουφόν, ο οποίος βρέθηκε στο επίκεντρο ξανά αυτήν την εβδομάδα με τον αποκλεισμό του από τη λίστα των 59 υποψηφίων για τη "Χρυσή Μπάλα". Μόλις στο 5ο λεπτό, πάντως, μάζεψε την μπάλα από την εστία του μετά από το γκολ του Αντονί Μουνιέ και τα... φαντάσματα επέστρεψαν στους "μπιανκονέρι".

7η αγ.: Ταπείνωση για Μίλαν, συνήλθε η Γιουβέντους
Ντιμπάλα-Γιουβέντους

Η διαφορά ποιότητας με την ουραγό του βαθμολογικού πίνακα ήταν μεγάλη. Και δεν άργησε να φανεί στον αγωνιστικό χώρο. Στο 33' ο Άλβαρο Μοράτα έδειξε ότι βρίσκεται σε τρομερή φόρμα και ισοφάρισε σε 1-1 για τη "γηραιά κυρία" που είχε τον έλεγχο, αφού η ομάδα του Μάριου Οικονόμου (βασικός) γύρισε πίσω μετά από το γκολ. Με την έναρξη του 2ου μέρους, ο Πάουλο Ντιμπάλα έκανε την ανατροπή από το σημείο του πέναλτι. Η κατάρρευση των φιλοξενουμένων ήταν αναπόφευκτη και στο 63' ο Σάμι Κεντίρα συνδύασε το ντεμπούτο του στη Serie A με γκολ. Οι αλλαγές "έκοψαν" τον ρυθμό και των δύο ομάδων και εν τέλει το παιχνίδι ολοκληρώθηκε με τα πρώτα λεπτά και του Κουάντουο Ασαμόα στη φετινή σεζόν.

Γιουβέντους (4-3-3): Μπουφόν, Μπαρτζάλι, Μπονούτσι, Κιελίνι, Εβρά, Κεντίρα (90+2' Ασαμόα), Ερνάνες (67' Λεμινά), Πογκμπά, Κουαδράδο, Ντιμπάλα, Μοράτα (76' Τζάτζα)

Μπολόνια (4-2-3-1): Μιράντε, Φεράρι, Οικονόμου, Γκασταλντέλο (48' Ροσετίνι), Μαζίνα, Ντιαβαρά, Πουλγκάρ (70' Μπρίγκι), Μουνιέ, Μπριέντζα (76' Φάλκο), Ρίτσο, Ντέστρο

7η αγ.: Ταπείνωση για Μίλαν, συνήλθε η Γιουβέντους
Φιορεντίνα

Για πρώτη φορά από το 1926 και την ίδρυσή της η Φιορεντίνα πραγματοποιεί εκκίνηση στη σεζόν με έξι νίκες σε επτά παιχνίδια. Το 3-0 επί της Αταλάντα πιστοποιεί τη φόρμα των "βιόλα" που παρέμειναν στην κορυφή και πήραν απόσταση σε σχέση με την Ίντερ. Η νίκη ήρθε στο... 5ο λεπτό, όταν ο Γκαμπριέλ Παλέτα έκανε πέναλτι, αποβλήθηκε και ο Γιόσιπ Ίλιτσιτς άνοιξε το σκορ από νωρίς, όπως και κόντρα στην Ίντερ.

7η αγ.: Ταπείνωση για Μίλαν, συνήλθε η Γιουβέντους

Η ομάδα του Πάουλο Σόουζα δεν αντιμετώπισε πρόβλημα στη συνέχεια. Με παίκτη παραπάνω και με τον Μπόρχα Βαλέρο (ο οποίος είχε και δοκάρι) να κάνει το 2-0 στο 34', οι τρεις πόντοι ήταν θέμα χρόνου. Οι γηπεδούχοι έριξαν τον ρυθμό στο 2ο ημίχρονο, οι φιλοξενούμενοι δεν μπορούσαν να κάνουν κάτι και απλώς ο Τζουάν Βερδού σκόραρε στο ντεμπούτο του στη Serie A στο 90'.

Φιορεντίνα (3-4-2-1): Ταταρουσάνου, Τόμοβιτς, Ροντρίγκες, Αστόρι, Μπλαστσικόβσκι, Μπάντελι, Βαλέρο (82' Φερνάντες), Αλόνσο, Ίλιτσιτς (74' Βερδού), Μπερναρντέσκι (67' Βεσίνο), Κάλινιτς

Αταλάντα (4-3-3): Σπορτιέλο, Μαζιέλο, Τολόι, Παλέτα, Ντραμέ, Γκράσι, Ντε Ρουν (81' Καρμόνα), Κούρτιτς (6' Κερουμπίν), Μοράλες, Ντένις (46' Ντ' Αλεσάντρο), Γκόμες

7η αγ.: Ταπείνωση για Μίλαν, συνήλθε η Γιουβέντους
Σαμπντόρια

Η Ίντερ έψαχνε αντίδραση μετά από τη συντριβή από τη Φιορεντίνα στο "Τζιουζέπε Μεάτσα" και το μόνο που κατάφερε ήταν να αποσπάσει ισοπαλία 1-1 από τη Σαμπντόρια στο "Μαράσι", με συνέπεια να φτάσει στη διακοπή του πρωταθλήματος με δεύτερη σερί αποτυχία. Οι "νερατζούρι" είχαν την μπάλα, αλλά για ακόμα ένα παιχνίδι είχαν πρόβλημα στη δημιουργία. Αντιθέτως, οι γηπεδούχοι είχαν πρόβλημα στην εκτέλεση, όπως έδειξε και η απίθανη ευκαιρία που έχασε ο Χοακίν Κορέα στο 1ο ημίχρονο.

7η αγ.: Ταπείνωση για Μίλαν, συνήλθε η Γιουβέντους
Γκουαρίν-Ίντερ-Σαμπντόρια

Με την έναρξη του 2ου μέρους, όμως, ο φορμαρισμένος Λουίς Μουριέλ βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα και σκόραρε για 4η φορά σε 8 αγώνες με αντίπαλο την Ίντερ. Οι παίκτες του Ρομπέρτο Μαντσίνι δεν άλλαξαν πλάνο, πίεσαν και δικαιώθηκαν, αφού ο Ιβάν Πέρισιτς ισοφάρισε στο 76ο λεπτό και έσωσε τον βαθμό της ισοπαλίας για τους "νερατζούρι". Ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος έμεινε εκτός αποστολής του Βάλτερ Τζένγκα για το παιχνίδι.

Σαμπντόρια (4-1-4-1): Βιβιάνο, Περέιρα, Μοϊσάντερ, Ζουκάνοβιτς, Μεσμπάχ, Φερνάντο (87' Ιβάν), Εντέρ, Σοριάνο, Μπαρέτο, Κορέα (56' Παλόμπο), Μουριέλ (77' Κασάνο)

Ίντερ (4-3-2-1): Χαντάνοβιτς, Σαντόν (89' Λιάγιτς), Μεδέλ, Μουρίγιο, Τέλες, Γκουαρίν, Μέλο, Κοντογκμπιά (63' Μπιαμπιανί), Παλάσιο (71' Μανάι), Πέρισιτς, Ικάρντι

7η αγ.: Ταπείνωση για Μίλαν, συνήλθε η Γιουβέντους
Ρόμα

Επιστροφή στις νίκες για τη Ρόμα μετά από το 3-2 από την ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ στη Λευκορωσία για το Champions League. "Θύμα" της η Παλέρμο, η οποία έχασε με 4-2, ουσιαστικά μετά από παιχνίδι 27 λεπτών. Ο Μίραλεμ Πιάνιτς μόλις στο 2' άνοιξε το σκορ, ο Αλεσάντρο Φλορέντζι έκανε το 2-0 και ο Ζερβίνιο έβαλε τα θεμέλια για τη νίκη στο 27'. Οι "ροζανέρι" δεν αντιλήφθηκαν τι συνέβη και μέχρι να αντιδράσουν ήταν αργά.

7η αγ.: Ταπείνωση για Μίλαν, συνήλθε η Γιουβέντους
Στρούνα-Φαλκέ-Ρόμα-Παλέρμο

Ο Ρούντι Γκαρσιά επέλεξε και τους δύο Έλληνες στο βασικό σχήμα, με τον Βασίλη Τοροσίδη στο δεξί άκρο της άμυνας, με συνέπεια ο Φλορέντζι να μεταφερθεί στο κέντρο και να γίνεται επικίνδυνος, και τον Κώστα Μανωλά ακλόνητο στα στόπερ, με τον Ντανιέλε ντε Ρόσι στο πλευρό του. Οι "τζιαλορόσι" έχασαν αρκετές ευκαιρίες και η μεταμόρφωσή τους προς το χειρότερο στο 2ο ημίχρονο λίγο έλειψε να τους κοστίσει. Ο Αλμπέρτο Τζιλαρντίνο πέρασε αλλαγή στην ανάπαυλα και σκόραρε στο 58', ο Τζιανκάρλο Γκονσάλες έκανε το 3-2 στο ωστόσο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, ωστόσο ο Ζερβίνιο... επανέφερε την τάξη στην επόμενη φάση, διπλασιάζοντας τα τέρματά του και "σφραγίζοντας" τη νίκη.

Παλέρμο (4-3-1-2): Σορεντίνο, Στρούνα (85' Ρισπόλι), Γκονσάλες, Ελ Καουταρί, Λαζάαρ, Ριγκόνι, Γιάγιαλο (46' Τζιλαρντίνο), Τσότσεβ, Χίλιεμαρκ, Τραϊκόβσκι (59' Κουάισον), Βάσκες

Ρόμα (4-3-3): Στσέσνι, Τοροσίδης, Μανωλάς, Ντε Ρόσι, Ντιν, Φλορέντζι (83' Γκιομπέρ), Πιάνιτς, Ναϊνγκολάν, Σαλάχ (75' Ουτσάν), Ζερβίνιο, Φαλκέ (66' Έμερσον)

Σε ρυθμούς twitter

# Ο Βαγγέλης Μόρας αγωνίστηκε σε όλη η διάρκεια του ντέρμπι της Βερόνα, στην ισοπαλία -1 με την Κιέβο στο "Μπεντεγκόντι".

# Στο ντέρμπι των Ελλήνων, η Ουντινέζε αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 με την Τζένοα, με τον Ορέστη Καρνέζη στην εστία της. Ο Παναγιώτης Κονέ έμεινε στον πάγκο για τους γηπεδούχους, ενώ ο Παναγιώτης Ταχτσίδης πέρασε στον αγώνα στο 84' για τους φιλοξενούμενους.

# Ο Αντώνης Πετρόπουλος έμεινε στον πάγκο και ο Σάββας Γκέντσογλου εκτός αποστολής στην εκτός έδρας νίκη της Μπάρι με 2-1 επί της Λατίνα για τη Serie B.

Τα αποτελέσματα της 7ης αγωνιστικής

Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2015

19:00 Κάρπι - Τορίνο 2-1

(55' αυτ. Παντέλι, 72' Μάτος - 75' πέν. Λόπες)

21:45 Κιέβο - Βερόνα 1-1

(83' Κάστρο - 70' Πιζάνο)

Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2015

13:30 Έμπολι - Σασουόλο 1-0

(88' Μακαρόνε)

16:00 Παλέρμο - Ρόμα 2-4

(58' Τζιλαρντίνο, 90+1' Γκονσάλες - 2' Πιάνιτς, 13' Φλορέντζι, 27', 90+2' Ζερβίνιο)

16:00 Σαμπντόρια - Ίντερ 1-1

(51' Μουριέλ - 76' Πέρισιτς)

16:00 Ουντινέζε - Τζένοα 1-1

(47' Ντι Νατάλε - 76' πέν. Περότι)

19:00 Γιουβέντους - Μπολόνια 3-1

(33' Μοράτα, 52' πέν. Ντιμπάλα, 63' Κεντίρα - 5' Μουνιέ)

19:00 Λάτσιο - Φροζινόνε 2-0

(80' Κεϊτά, 90+4' Τζόρτζεβιτς)

21:45 Φιορεντίνα - Αταλάντα 3-0

(6' πέν. Ίλιτσιτς, 34' Βαλέρο, 90' Βερδού)

21:45 Μίλαν - Νάπολι 0-4

(13' Αλάν, 48', 67' Ινσίνιε, 77' αυτ. Έλι)

Οι συνθέσεις και τα videos των υπολοίπων αγώνων

Κάρπι (3-5-1-1): Μπέλετς, Τζακάρντο, Μπούμπνιτς, Γκαλιόλο, Λετίτζια, Μαρτίνιο (69' Μπιάνκο), Κόφι, Φεντέλ, Σίλβα, Μάτος (75' Λαζάνια), Μποριέλο (86' Λάτσαρι)

Τορίνο (3-5-2): Παντέλι, Μπόβο, Γκλικ, Μορέτι, Τζαπακόστα (73' Μαρτίνες), Μπενάσι, Βίβες, Γκάτσι (60' Ακουά), Σίλβα, Λόπες, Κουαλιαρέλα (66' Μπελότι)

Κιέβο (4-3-1-2): Μπιτσάρι, Φρε, Γκαμπερίνι (70' Κατσιατόρε), Σέζαρ, Γκόμπι, Κάστρο, Ριγκόνι, Χετεμάι (83' Ινγκλέζε), Μπίρσα (54' Πέπε), Μετζιορίνι, Παλόσκι

Βερόνα (4-3-3): Ραφαέλ, Πιζάνο, Μόρας, Χελάντερ, Σουπραγέν, Γκρέκο, Βιβιάνι, Χάλφρεντσον, Σάλα (80' Μπιανκέτι), Γκόμες (85' Ματουζαλέμ), Γιάνκοβιτς (80' Σιλιγκάρντι)

Έμπολι (4-3-1-2): Σκορούπσκι, Λορινί (79' Τζαμπέλι), Τονέλι, Κόστα, Ρούι, Ζιελίνσκι, Ελ Χατζί (61' Λιβάγια), Μπίχελ (42' Μαϊέλο), Κρούνιτς, Πουτσιαρέλι, Μακαρόνε

Σασουόλο (4-3-3): Κονσίλι, Βερσάλικο, Τερανόβα, Καναβάρο, Πελούζο, Μισιρόλι, Μανιανέλι, Ντάνκαν (71' Λαρίμπι), Πολιτάνο (61' Σανσόνε), Ντεφρέλ, Φλόρο Φλόρες (79' Φαλτσινέλι)

Ουντινέζε (3-5-2): Καρνέζης, Γουαγκέ, Ντανίλο, Φελίπε (70' Πίρις), Εντενίλσον (64' Γουιντμέρ), Μπαντού, Λόντι (83' Ιτούρα), Μαρκίνιο, Αντνάν, Τερό, Ντι Νατάλε

Τζένοα (3-4-3): Λαμάνα, Ντε Μαϊό, Μπουρδίσο, Ίτσο, Σισοκό, Ρινκόν, Τζεμαϊλί (84' Ταχτσίδης), Λασάλτ, Περότι, Γκακπέ (90+1' Λάζοβιτς), Καπέλ (46' Παβολέτι)

Λάτσιο (4-3-3): Μαρκέτι (38' Μπερίσα), Μπάστα (62' Κονκό), Χουντ, Χεντιλέτι, Λούλιτς, Κατάλντι, Μπίγλια, Παρόλο, Άντερσον, Τζόρτζεβιτς, Κίσνα (61' Κεϊτά)

Φροζινόνε (4-4-2): Λεάλι, Ρόζι, Μπερτοντσίνι, Μπλάνκαρντ, Πάβλοβιτς (86' Καστίγιο), Παγκανίνι (74' Τόνεφ), Τσιμπσάχ, Γκούχερ, Σοντίμο (85' Βέρντε), Τσιοφάνι, Ντιονίζι

News 24/7

24MEDIA NETWORK