1η αγ.: Ο Ιγκουαΐν πήρε το ιταλικό ντέρμπι, ο Μανωλάς το... ελληνικό

Ο Γκονσάλο Ιγκουαΐν άρχισε την απόσβεση στη Γιουβέντους, αφού με δικό του τέρμα οι πρωταθλητές νίκησαν τη Φιορεντίνα στο Τορίνο. Με θρίαμβο στο τέλος άρχισε τη σεζόν της η Ρόμα, στο... ελληνικό ντέρμπι με την Ουντινέζε.

1η αγ.: Ο Ιγκουαΐν πήρε το ιταλικό ντέρμπι, ο Μανωλάς το... ελληνικό

Η τρίτη πιο ακριβή μεταγραφή του κόσμου και ταυτόχρονα ο πιο... βαρύς παίκτης στο ρόστερ της Γιουβέντους αποτέλεσε τη διαφορά με τη Φιορεντίνα, στο ντέρμπι της πρεμιέρας στη Serie A. Ο Γκονσάλο Ιγκουαΐν άρχισε την απόσβεση των 94.000.000 ευρώ που ξόδεψαν οι "μπιανκονέρι" για να τον αποκτήσουν και με δικό του τέρμα εννέα λεπτά μετά από την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο έφτασαν στη νίκη με 2-1. Το "τρίποντο" θα έπρεπε να είχε έρθει με πιο εύκολο τρόπο για τους γηπεδούχους, που είχαν το πάνω χέρι για ένα ολόκληρο ημίχρονο, αλλά απέτυχαν να παραβιάσουν την εστία του Τσίπριαν Ταταρουσάνου πάνω από μία φορά.

1η αγ.: Ο Ιγκουαΐν πήρε το ιταλικό ντέρμπι, ο Μανωλάς το... ελληνικό
Μπονούτσι-Γιουβέντους-Φιορεντίνα

"Θύτης" ο Σάμι Κεντίρα μετά από σέντρα του Τζιόρτζιο Κιελίνι στο 37' κι ενώ ο Γερμανός είχε αποτύχει σε τετ α τετ στο 4' μετά από λάθος του Ρουμάνου. Πάουλο Ντιμπάλα και Μάριο Μάντζουκιτς έχασαν κι άλλες ευκαιρίες για να αυξήσουν τον δείκτη του σκορ στο 1ο μέρος, την ώρα που η επίθεση των "βιόλα", στην οποία συμπεριελήφθη και γιος του Ενρίκε Κιέζα, Φεντερίκο, στο ντεμπούτο του σε ηλικία 18 ετών, δεν έδειχνε να λειτουργεί. Στο 2ο ημίχρονο το παιχνίδι έχασε ρυθμό, η Γιουβέντους επιχείρησε να κρατήσει το σκορ, τιμωρήθηκε από την κεφαλιά του Νίκολα Κάλινιτς, αλλά η κίνηση ματ ήρθε στο 66'. Ο κορυφαίος επιθετικός της Serie A πέρασε στον αγώνα. Τα υπόλοιπα, ιστορία...

Γιουβέντους (3-5-2): Μπουφόν, Μπαρτζάλι, Μπονούτσι, Κιελίνι, Άλβες, Κεντίρα (88' Ερνάνες), Λεμινά, Ασαμόα, Σάντρο, Μάντζουκιτς (66' Ιγκουαΐν), Ντιμπάλα (85' Εβρά)

Φιορεντίνα (3-4-3): Ταταρουσάνου, Τόμοβιτς, Ροντρίγκες, Αστόρι, Μπερναρντέσκι, Βεσίνο, Μπάντελι (65' Σάντσες), Αλόνσο, Κιέζα (46' Τέγιο), Κάλινιτς, Ίλιτσιτς (80' Ρόσι)

1η αγ.: Ο Ιγκουαΐν πήρε το ιταλικό ντέρμπι, ο Μανωλάς το... ελληνικό
Ρόμα-Ουντινέζε

Είκοσι λεπτά στο τέλος του αγώνα ήταν αρκετά ώστε η Ρόμα να φτάσει σε μία σπουδαία, όσο και ευρεία νίκη ( 4-0) επί της Ουντινέζε, στον αγώνα που άνοιξε την "αυλαία" για τη Serie A της φετινής σεζόν, ή αλλιώς την 25η αγωνιστική περίοδο του Φραντσέσκο Τότι. Ο αρχηγός των "τζιαλορόσι" ήταν στον πάγκο, όπως και ο Ντανιέλε ντε Ρόσι, ενώ ο Αλεσάντρο Φλορέντζι ήταν εκτός αποστολής κι έτσι το περιβραχιόνιο πήρε ο Κέβιν Στρούτμαν, ο οποίος ήταν βασικός αφήνοντας πίσω ακόμα έναν σοβαρό τραυματισμό.

1η αγ.: Ο Ιγκουαΐν πήρε το ιταλικό ντέρμπι, ο Μανωλάς το... ελληνικό
Τζέκο-Ρόμα-Ουντινέζε

Οι δύο ομάδες είχαν από δύο Έλληνες, κάθε μία με έναν βασικό και έναν εκτός αποστολής. Ο Κώστας Μανωλάς άρχισε τον αγώνα, με νέο παρτενέρ τον Τόμας Βερμάλεν, ενώ αντικαταστάθηκε με μικροτραυματισμό στο 80' από τον Φεντερίκο Φάσιο που επίσης έκανε ντεμπούτο με τη νέα ομάδα του. Ο Βασίλης Τοροσίδης δεν ήταν στον πάγκο, όπως και ο Παναγιώτης Κονέ στον αντίποδα. Αντιθέτως, ο Ορέστης Καρνέζης δεν κατάφερε να αποσοβήσει κάποιο από τα δύο πέναλτι του Ντιέγκο Περότι στο 2ο μέρος που έδωσαν προβάδισμα στους γηπεδούχους ή τα γκολ των Έντιν Τζέκο και Μοχάμεντ Σαλάχ που διαμόρφωσαν το τελικό σκορ.

Ρόμα (4-3-3): Στσέσνι, Πέρες, Μανωλάς (80' Φάσιο), Βερμάλεν, Έμερσον (76' Ζεζούς), Παρέδες, Ναϊνγκολάν, Στρούτμαν, Σαλάχ, Τζέκο, Ελ Σαραουί (57' Περότι)

Ουντινέζε (3-5-1-1): Καρνέζης, Ερτό (52' Άντζελα), Ντανίλο, Σαμίρ, Γουιντμέρ, Μπαντού, Χάλφρεντσον, Φοφανά (79' Λόντι), Αντνάν, Ντε Πάουλ (68' Πενιαράντα), Σαπάτα

Τα αποτελέσματα της 1ης ημέρας

ΣΑΒΒΑΤΟ 20 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2016

19:00 Ρόμα - Ουντινέζε 4-0

(65' πέν., 75' πέν. Περότι, 82' Τζέκο, 84' Σαλάχ)

21:45 Γιουβέντους - Φιορεντίνα 2-1

(37' Κεντίρα, 75' Ιγκουαΐν - 70' Κάλινιτς)

ΚΥΡΙΑΚΗ 21 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2016

19:00 Μίλαν - Τορίνο

21:45 Αταλάντα - Λάτσιο

21:45 Μπολόνια - Κροτόνε

21:45 Κιέβο - Ίντερ

21:45 Έμπολι - Σαμπντόρια

21:45 Τζένοα - Κάλιαρι

21:45 Παλέρμο - Σασουόλο

21:45 Πεσκάρα - Νάπολι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Η βαθμολογία, τα στατιστικά και οι σκόρερ της Serie A 2016-2017

News 24/7

24MEDIA NETWORK