15η αγ.: Ξανά κορυφή η Ίντερ, μοιραίος από λάθος ο Μανωλάς για Ρόμα

Η Ίντερ έκαμψε την αντίσταση της Τζένοα και ξαναπέρασε στην πρώτη θέση. Ένα λάθος σφύριγμα κατά του Κώστα Μανωλά στις καθυστερήσεις οδήγησε τη Ρόμα σε νέα απώλεια βαθμών από την Τορίνο.

15η αγ.: Ξανά κορυφή η Ίντερ, μοιραίος από λάθος ο Μανωλάς για Ρόμα
Λιάγιτς-Ίντερ

Επιστροφή στις νίκες και στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα για την Ίντερ, η οποία μετά από την ήττα 2-1 από τη Νάπολι, προσπέρασε τους "παρτενοπέι" χάρη στο 1-0 επί της Τζένοα στο "Τζιουζέπε Μεάτσα". Οι "νερατζούροι" ήταν απόλυτα κυρίαρχοι στον αγωνιστικό χώρο, ειδικά στο 1ο ημίχρονο, όταν οι "γκριφόνι" δεν κατάφεραν να καταγράψουν ούτε ένα σουτ. Ο Ρομπέρτο Μαντσίνι παρέταξε μία ενδεκάδα δίχως τον Μάουρο Ικάρντι, αλλά με τον Ροντρίγκο Παλάσιο στην κορυφή, ωστόσο ο Άντεμ Λιάγιτς ήταν ο πιο επικίνδυνος παίκτης στον αγωνιστικό χώρο.

15η αγ.: Ξανά κορυφή η Ίντερ, μοιραίος από λάθος ο Μανωλάς για Ρόμα
Λιάγιτς-Ίντερ-Τζένοα

Με εξαίρεση την αναγκαστική αλλαγή του Φελίπε Μέλο στο ημίχρονο λόγω μυικού προβλήματος, όλα έδειχναν καλά για τους "νερατζούρι", με το γκολ να αποτελεί θέμα χρόνου. Στο 59ο λεπτό, ο Λιάγιτς δικαιώθηκε για τους κόπους του και άνοιξε το σκορ με φάουλ που ξεγέλασε τόσο την άμυνα, όσο και τον Ματία Περίν που είχε προβεί σε καλές επεμβάσεις μέχρι εκείνο το σημείο. Ο Τζιανμπιέρο Γκασπερίνι έριξε στη μάχη τον πρώην "νερατζούρο" Γκόραν Πάντεβ στην προσπάθεια να βρει το γκολ της ισοφάρισης, αλλά το... αγαπημένο σκορ της Ίντερ παρέμεινε μέχρι τέλους.

Ίντερ (4-2-3-1): Χαντάνοβιτς, Ντ' Αμπρόζιο, Μιράντα, Μουρίγιο, Τέλες, Μεδέλ, Μέλο (46' Μπρόζοβιτς), Μπιαμπιανί, Γιόβετιτς (75' Πέρισιτς), Λιάγιτς, Παλάσιο (90' Γκουαρίν)

Τζένοα (3-4-3): Περίν, Ίτσο (81' Σισοκό), Μπουρδίσο, Ανσάλντι, Φιγκέιρας (75' Πάντεβ), Ρινκόν, Κόστα, Λασάλτ, Λάζοβιτς (60' Καπέλ), Γκακπέ, Περότι

15η αγ.: Ξανά κορυφή η Ίντερ, μοιραίος από λάθος ο Μανωλάς για Ρόμα
Μανωλάς-Ρόμα-Τορίνο

Η κακή παράδοση της Τορίνο με τη Ρόμα συνεχίστηκε (μία νίκη σε 26 παιχνίδια πρωταθλήματος), αλλά η "γκρανάτα" απέσπασε ισοπαλία με πέναλτι που κακώς σφυρίχθηκε κατά του Κώστα Μανωλά στις καθυστερήσεις. Το 1-1 στο Πιεμόντε κράτησε τους "τζιαλορόσι" μακριά από τις νίκες για τέταρτο σερί παιχνίδι και αύξησε τα "σύννεφα" πάνω από την Τριγκόρια. Το 1ο ημίχρονο, μάλιστα, έκλεισε δίχως να καταγράψουν κάποιο εύστοχο σουτ για πρώτη φορά στη φετινή σεζόν. Οι γηπεδούχοι, πάντως, δεν είχαν κάποια ιδιαίτερη κυριαρχία και μόνο μία φορά δοκίμασαν πραγματικά τα αντανακλαστικά του Βόιτσιεχ Στσέσνι που επέστρεψε στην ενδεκάδα, όπως και ο Ζερβίνιο μετά από έναν μήνα. Ο επιθετικός από την Ακτή Ελεφαντοστού, όμως, τραυματίστηκε στο 26' και αποχώρησε από τον αγώνα, βάζοντας νέα προβλήματα στον Ρουντί Γκαρσιά.

15η αγ.: Ξανά κορυφή η Ίντερ, μοιραίος από λάθος ο Μανωλάς για Ρόμα
Τορίνο-Ρόμα-Κουαλιαρέλα

Ο Γάλλος τεχνικός δεν είχε κάποια αξιόπιστη επιθετική λύση στον πάγκο μετά από την είσοδο του Χουάν Ιτούρμπε αντί του Ζερβίνιο και έμοιαζε ανήμπορος να κάνει κάτι, μέχρι να πάρει την κατάσταση στα χέρια του το βοσνιακό δίδυμο της ομάδας. Ο Πιάνιτς εκτέλεσε ένα φάουλ με γέμισμα στην περιοχή στο 84ο λεπτό, ο Έντιν Τζέκο έκανε πως πιάνει την κεφαλιά, αλλά δεν πρόλαβε, ο Ντανιέλε Παντέλι ξεγελάστηκε και το 1-0 έμοιαζε να δίνει τη νίκη στους φιλοξενούμενους. Ο Βασίλης Τοροσίδης πέρασε στον αγώνα για να ενισχύσει την άμυνα στην πίεση των τελευταίων λεπτών από πλευράς γηπεδούχων, αλλά στο 3ο λεπτό των καθυστερήσεων ήρθε η καταστροφή. Ο Αντόνιο Ρίντιγκερ υπέπεσε σε λάθος, ο Αντρέα Μπελότι ξέφυγε στην περιοχή, ο Μανωλάς από πίσω με τάκλιν έδιωξε την μπάλα σε κόρνερ, αλλά ο διαιτητής καταλόγισε λανθασμένα πέναλτι, με το οποίο ισοφάρισε ο Μάξι Λόπες σε 1-1.

Τορίνο (3-5-2): Παντέλι, Μπόβο, Γκλικ, Μορέτι, Πέρες, Ακουά, Βίβες, Μπαζέλι (69' Μπενάσι), Μολινάρο (86' Μαρτίνες), Κουαλιαρέλα (66' Λόπες), Μπελότι

Ρόμα (4-3-3): Στσέσνι, Φλορέντζι, Μανωλάς, Ρίντιγκερ, Ντιν, Πιάνιτς, Ντε Ρόσι, Ναϊνγκολάν (71' Βενκέρ), Ζερβίνιο (26' Ιτούρμπε), Τζέκο, Φαλκέ (84' Τοροσίδης)

Σε ρυθμούς twitter

# Ο Σάββας Γκέντσογλου αγωνίστηκε σε όλη τη διάρκεια της νίκης της Μπάρι με 3-0 επί της Άσκολι. Εκτός αποστολής έμεινε ο Αντώνης Πετρόπουλος.

Τα αποτελέσματα της 15ης αγωνιστικής

Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2015

21:45 Λάτσιο - Γιουβέντους 0-2

(7' αυτ. Χεντιλέτι, 32' Ντιμπάλα)

Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2015

16:00 Τορίνο - Ρόμα 1-1

(90+3' πέν. Λόπες - 84' Πιάνιτς)

21:45 Ίντερ - Τζένοα 1-0

(59' Λιάγιτς)

Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2015

13:30 Μπολόνια - Νάπολι

16:00 Αταλάντα - Παλέρμο

16:00 Φιορεντίνα - Ουντινέζε

16:00 Φροζινόνε - Κιέβο

16:00 Βερόνα - Έμπολι

19:00 Σαμπντόρια - Σασουόλο

21:45 Κάρπι - Μίλαν

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Η βαθμολογία, τα στατιστικά και οι σκόρερ της Serie A 2015-2016

News 24/7

24MEDIA NETWORK