1η αγ.: Μοιρασιά για Έλληνες στη Βερόνα, νίκη για Λάτσιο

Χωρίς νικητή η πρεμιέρα της Serie A μεταξύ Βερόνα και Ρόμα. Με το δεξί η Λάτσιο κόντρα στην Μπολόνια.

1η αγ.: Μοιρασιά για Έλληνες στη Βερόνα, νίκη για Λάτσιο
Βερόνα-Ρόμα-Μόρας

Βερόνα και Ρόμα έμειναν στο 1-1 στο "Μπεντεγκόντι" για την πρεμιέρα της Serie A, σε μία αναμέτρηση που συμμετείχαν 3 Έλληνες στα βασικά σχήματα. Από τη μία ο Βαγγέλης Μόρας και από την άλλη ο Κώστας Μανωλάς και ο Βασίλης Τοροσίδης (ο υπ' ατμόν Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος ήταν εκτός αποστολής για τους γηπεδούχους), διασταύρωσαν τα "ξίφη" τους χωρίς κάποιον τελικό νικητή. Στο 1ο ημίχρονο δεν υπήρχαν πολλές φάσεις, ωστόσο στην κορυφαία εξ αυτών στο 41', ο Ντανιέλε ντε Ρόσι έδιωξε στη γραμμή την κεφαλιά του Μπόσκο Γιάνκοβιτς.

1η αγ.: Μοιρασιά για Έλληνες στη Βερόνα, νίκη για Λάτσιο
Γιάνκοβιτς-Βερόνα

Στο 2ο ημίχρονο άνοιξε ο ρυθμός, οι τερματοφύλακες Ραφαέλ και Βόιτσιεχ Στσέσνι κλήθηκαν να επέμβουν αρκετές φορές με τον Πολωνό να τα πηγαίνει λίγο καλύτερα, έστω κι αν δέχθηκε το πρώτο γκολ της νέας σεζόν στην κατηγορία, από τον Γιάνκοβιτς στο 61'. Πέντε λεπτά αργότερα, ο Αλεσάντρο Φλορέντζι έπιασε ένα χαμηλό σουτ από δεξιά, ο Ραφαέλ άργησε να πέσει και το 1-1 ήταν γεγονός. Με τον Μανωλά να έχει "σβήσει" τον περσινό capocannoniere Λούκα Τόνι και τον Έντιν Τζέκο να μην έχει το καλύτερο ντεμπούτο, η ισοπαλία παρέμεινε μέχρι τέλους.

Βερόνα (4-3-3): Ραφαέλ, Πιζάνο, Μάρκες, Μόρας, Σουπραγέν (79' Ρόμουλο), Σάλα, Γκρέκο, Χάλφρεντσον, Γιάνκοβιτς (84' Πατσίνι), Τόνι, Γκόμες (74' Σιλιγκάρντι)

Ρόμα (4-3-3): Στσέσνι, Φλορέντζι, Μανωλάς, Καστάν, Τοροσίδης, Πιάνιτς, Ντε Ρόσι (66' Κεϊτά), Ναϊνγκολάν, Σαλάχ (66' Φαλκέ), Τζέκο, Ζερβίνιο (83' Ιμπάρμπο)

1η αγ.: Μοιρασιά για Έλληνες στη Βερόνα, νίκη για Λάτσιο
Λάτσιο

Η νεανική Λάτσιο υπέταξε την Μπολόνια με 2-1 στην επιστροφή των "ροσομπλού" στη μεγάλη κατηγορία και έδειξε ότι εκτός από μέλλον, έχει και παρόν. Ο 20χρονος Μπαλντέ Κεϊτά, ο 20χρονος Ρικάρντο Κίσνα, ο 23χρονος Στέφαν ντε Φράι, ο 22χρονος Φελίπε Άντερσον και ο 21χρονος Ντανίλο Κατάλντι (οι 2 τελευταίοι ως αλλαγή) πρωταγωνίστησαν σε μία ενθουσιώδη εμφάνιση των γηπεδούχων, που άρχισαν με δύο γκολ από νωρίς. Στο 17' ο Λούκας Μπίγλια και στο 23' ο Κίσνα (ο οποίος σκόραρε στο ντεμπούτο του, όπως είχε κάνει και στο ντεμπούτο με τον Άγιαξ) έβαλαν μπροστά στο σκορ τους γηπεδούχους, που έδειχναν να οδεύουν σε μία άνετη επικράτηση.

1η αγ.: Μοιρασιά για Έλληνες στη Βερόνα, νίκη για Λάτσιο

Οι φιλοξενούμενοι βρήκαν τα πατήματά τους και ο τραυματισμός του Μπίγλια στα πρώτα λεπτά του 2ου μέρους τους βοήθησε να μπουν για τα καλά στο παιχνίδι. Είχε προηγηθεί η μείωση στο σκορ από τον Ματέο Μανκόζου στο 43', ωστόσο στη συνέχεια ανέλαβε δράση ο Ετρίτ Μπερίσα. Ο Αλβανός τερματοφύλακας έκανε κάποιες καλές επεμβάσεις και κράτησε το προβάδισμα. Ο Ντέλιο Ρόσι έριξε στο παιχνίδι τον Ματία Ντέστρο, αλλά ούτε το σπουδαίο μεταγραφικό απόκτημα της ομάδας του Μάριου Οικονόμου (αγωνίστηκε σε όλο το παιχνίδι) κατάφερε να βρει το γκολ της ισοφάρισης.

Λάτσιο (4-3-3): Μπερίσα, Μπάστα, Ντε Φράι, Χεντιλέτι, Ράντου, Παρόλο, Μπίγλια (52' Κατάλντι), Λούλιτς (Μιλίνκοβιτς Σάβιτς), Καντρέβα (75' Άντερσον), Κεϊτά, Κίσνα

Μπολόνια (4-3-1-2): Μιράντε, Φεράρι, Οικονόμου, Ροσετίνι, Μασινά, Μπρίγκι, Κρίζετιγκ (83' Ντιαβαρά), Κρίμι (46' Πούλγκαρ), Μπριέντζα, Μανκόζου, Ακουαφρέσκα (76' Ντέστρο)

Σε ρυθμούς twitter

# Σύμφωνα με το "Mediaset Premium", ο Λούκα Τόνι χαιρέτησε τον Αντέμ Λιάγιτς στη φυσούνα πριν από τη σέντρα του Βερόνα - Ρόμα, λέγοντάς του "δεν παίζεις ποτέ, έλα σε εμάς". Οι δύο επιθετικοί ήταν συμπαίκτες στη Φιορεντίνα τη σεζόν 2012-2013.

Τα αποτελέσματα της 1ης αγωνιστικής

Σάββατο 22 Αυγούστου 2015

19:00 Βερόνα - Ρόμα 1-1

(61' Γιάνκοβιτς - 66' Φλορέντζι)

21:45 Λάτσιο - Μπολόνια 2-1

(17' Μπίγλια, 23' Κίσνα - 43' Μανκόζου)

Κυριακή 23 Αυγούστου 2015

19:00 Γιουβέντους - Ουντινέζε

21:45 Έμπολι - Κιέβο

21:45 Φιορεντίνα - Μίλαν

21:45 Φροζινόνε - Τορίνο

21:45 Ίντερ - Αταλάντα

21:45 Παλέρμο - Τζένοα

21:45 Σαμπντόρια - Κάρπι

21:45 Σασουόλο - Νάπολι

News 24/7

24MEDIA NETWORK