Στον Ολυμπιακό απέτυχε παταγωδώς, στην Ιταλία είναι θρύλος!

Μπορεί στην Ελλάδα να μην έπιασε ως προπονητής όμως ο Ζίκο είναι ένας ποδοσφαιρικός θρύλος και στην Ουντινέζε του έδειξαν μία ακόμα φορά τη λατρεία τους. Διαβάστε το story.

Στον Ολυμπιακό απέτυχε παταγωδώς, στην Ιταλία είναι θρύλος!
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ελάχιστοι είναι οι άνθρωποι του ποδοσφαίρου που να έχουν πετύχει σε ΟΛΕΣ τις ομάδες με τις οποίες συνεργάστηκαν και κάποιος που ανήκει στην... πλειονότητα είναι και ο Ζίκο. Ένας από τους μεγαλύτερους Βραζιλιάνους ποδοσφαιριστές που έχει βγάλει η "χώρα της σάμπα" και διάσημος σε όλο τον κόσμο για τα κατορθώματά του σε συλλογικό και εθνικό επίπεδο, παρόλα αυτά σε προπονητικό επίπεδο δεν διεκδικεί ανάλογες δάφνες ενώ στην Ελλάδα το φίλαθλο κοινό τον γνώρισε μέσα από την παρουσία του στον Ολυμπιακό, σε μία περίοδο που οι Πειραιώτες όχι μόνο έχασαν τον τίτλο (2009-2010) αλλά και που απαγοήτευσαν με το ποδόσφαιρο που έπαιξαν.

Στον Ολυμπιακό απέτυχε παταγωδώς, στην Ιταλία είναι θρύλος!
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Φυσικά αυτό δεν αλλάζει ούτε στο ελάχιστο τον κοινό παρονομαστή που είναι η τεράστια καριέρα που κουβαλάει ο 63χρονος Βραζιλιάνος, με μία μάλιστα από τις ομάδες στις οποίες αγωνίστηκε να τον τιμάει με ιδιαίτερο τρόπο. Αυτή είναι η Ουντινέζε, η μοναδική ευρωπαϊκή ομάδα στην οποία αγωνίστηκε (1983-1985, 39 συμμετοχές και 22 γκολ στο πρωτάθλημα), με την ομάδα στην οποία αγωνίζεται ο Ορέστης Καρνέζης να προσκαλεί τον Ζίκο για τα 120 χρόνια από την ίδρυση του συλλόγου (θα είναι παρών στην "Dacia Arena" στις 19 Φεβρουαρίου όπου είναι προγραμματισμένο το Ουντινέζε-Σασουόλο), με τον ίδιο να δίνει ρεσιτάλ σε σημερινή συνέντευξη Τύπου.

Στον Ολυμπιακό απέτυχε παταγωδώς, στην Ιταλία είναι θρύλος!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΜΕΡΙΚΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΤΑΚΕΣ ΤΟΥ:

"To να επιστρέφω στο Ούντινε είναι κάτι το υπέροχο, προσπαθώ να παρακολουθώ πάντα την Ουντινέζε. Μαζί με την Φλαμένγκο και την Κασίμα Άντλερς είναι οι ομάδες της καρδιάς μου".

"Έχω παίξει σε τρία Μουντιάλ χωρίς να κατακτήσω κάποια φορά το τρόπαιο και χάνοντας μόνο σε ένα παιχνίδι. Πιστεύω ότι δεν υπάρχει άλλος ποδοσφαιριστής με αυτά τα στατιστικά".

"Πώς ήρθα στο Ούντινε; Το 1983 δεν επέλεγε ο παίκτης πού θα παίξει. Τώρα είναι διαφορετικά τα πράγματα. Τότε η Φλαμένγκο είχε απορρίψει πρόταση της Μίλαν".

Στον Ολυμπιακό απέτυχε παταγωδώς, στην Ιταλία είναι θρύλος!

"Για μένα ο καλύτερος στην ιστορία της Ουντινέζε είναι ο Ντι Νατάλε. Τον συνάντησα λίγα χρόνια πριν, άξιζε να πάρει ένα πρωτάθλημα".

"Εάν θα συνεχίσω να προπονώ; Αν ερχόταν μία ευκαιρία θα ήμουν διαθέσιμος. Όχι στην Βραζιλία όμως, είμαι πολύ δεμένος με την Φλαμένγκο".

"Δυστυχώς το ποδόσφαιρο είναι σε χέρια ανθρώπων που δεν έχουν στην καρδιά τους αυτό το άθλημα. Δεν μπορούμε να έχουμε Μουντιάλ με 48 ομάδες. Τα χρήματα είναι πίσω από όλα αυτά".

"Μετά από ένα φιλικό που νικήσαμε την Ρεάλ ένας από τους συμπαίκτες μου, μου είπε "Τώρα πρέπει να πάρουμε το σκουντέτο" και του απάντησα "Για αυτό το λόγο ήρθα".

Στον Ολυμπιακό απέτυχε παταγωδώς, στην Ιταλία είναι θρύλος!

"Είμαι φαν του Ρομπέρτο Μπάτζο. Η Ιταλία του οφείλει πολλά. Είχα την τιμή να τον συναντήσω στα αποδυτήρια της Γιουβέντους: ένας μύθος".

"Το ιταλικό πρωτάθλημα; Η Γιουβέντους είναι μία μεγάλη ομάδα. Πιστεύω ότι θα μπορούσε ακόμα και να νικήσει την Μπαρτσελόνα στον τελικό του Champions League το 2015".

"Ο Νεϊμάρ ο διάδοχός μου; Είναι μεταξύ των καλύτερων στον κόσμο. Δεν θα χρησιμοποιούσα αυτή την ορολογία, δεν μου αρέσει. Εμένα δεν μου άρεσε να με αποκαλούν διάδοχο κάποιου άλλου".

"Για εμάς ο Πελέ ήταν ένα πρότυπο αλλά οι συνεχείς συγκρίσεις με εκείνον τον πρωταθλητή έχουν κάνει ζημιά σε αρκετούς παίκτες. Πάρα πολύ μεγάλη η ευθύνη".

Στον Ολυμπιακό απέτυχε παταγωδώς, στην Ιταλία είναι θρύλος!

"Πιστεύω ότι το Νάπολι-Ρεάλ Μαδρίτης είναι ακόμα ανοιχτό ζευγάρι. Η Νάπολι μπορέι να κάνει την ανατροπή και να νικήσει 2-0 στο San Paolo, έχει ποιότητα".

"Η Μπαρτσελόνα έχει 1% πιθανότητες να προκριθεί εις βάρος της Παρί: η ήττα με 4-0 είναι πολύ βαριά".

Η ΑΦΙΞΗ ΤΟΥ ΖΙΚΟ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ:

News 24/7

24MEDIA NETWORK