17η αγ.: Το γκολ της χρονιάς από τον Κονέ

Το εκπληκτικό γκολ του Παναγιώτη Κονέ, μαζί με αυτό του Ντανιέλε Πορτανόβα, δεν επέτρεψαν στη Νάπολι να επανέλθει στη 2η θέση, αφού η Μπολόνια επικράτησε 3-2 στο "Σαν Πάολο". Η Γιουβέντους διέλυσε την Αταλάντα μέσα σε μισή ώρα και αναδείχθηκε πρωταθλήτρια χειμώνα.

17η αγ.: Το γκολ της χρονιάς από τον Κονέ

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για την Μπολόνια, αφού αφενός δεν σκόραρε ο Μιγκέλ Μπρίτος και αφετέρου άνοιξε το σκορ στο 10ο λεπτό με τον Μανόλο Γκαμπιαντίνι. Αυτό το γκολ αποσυντόνισε τους γηπεδούχους, στο δεύτερο ημίχρονο όμως, πήραν τα ηνία και ανέτρεψαν τα δεδομένα με τα γκολ των Αλεσάντρο Γκαμπερίνι και Έντινσον Καβάνι.

Όλα έδειχναν ότι η Νάπολι θα επέστρεφε στη 2η θέση της βαθμολογίας, ωστόσο λογάριαζε χωρίς τον Παναγιώτη Κονέ, ο οποίος έβαλε το γκολ της χρονιάς στη Serie A (βολ πλανέ από το ύψος της περιοχής) και τον Ντανιέλε Πορτανόβα, ο οποίος σκόραρε στο πρώτο του παιχνίδι μετά την πολύμηνη τιμωρία του λόγω της εμπλοκής του στο εφετινό σκάνδαλο των στημένων αγώνων.

Foto Daniele Badolato - LaPresse
16 12 2012 Torino
Sport
Campionato di calcio Serie A TIM 2012/2013 Juventus vs. Atalanta
Nella foto : Mirko Vucinic esulta per il gol del 1-0

Photo Daniele Badolato - LaPresse
16 12 2012 Turin
Sport
Football Italian Championship Season 2012/2013 Juventus vs. Atalanta 
In the picture Mirko Vucinic celebrates 1-0 goal
Foto Daniele Badolato - LaPresse 16 12 2012 Torino Sport Campionato di calcio Serie A TIM 2012/2013 Juventus vs. Atalanta Nella foto : Mirko Vucinic esulta per il gol del 1-0 Photo Daniele Badolato - LaPresse 16 12 2012 Turin Sport Football Italian Championship Season 2012/2013 Juventus vs. Atalanta In the picture Mirko Vucinic celebrates 1-0 goal LAPRESSE

Η εποχή που η Αταλάντα ταξίδευε στο Τορίνο και κέρδιζε με 1-0 χάρη στον Κλαούντιο Κανίγια έχει περάσει ανεπιστρεπτί. Η Γιουβέντους δεν έχει ηττηθεί από τον Οκτώβριο του 1989 εντός έδρας από την ομάδα του Μπέργκαμο και σίγουρα δεν θα το έκανε φέτος, όταν είχε ένα από τα καλύτερα πρώτα ημίχρονα της σεζόν. Το τελικό 3-0 διαμορφώθηκε από το 1ο μέρος, με τους Μίρκο Βούτσινιτς, Αντρέα Πίρλο (με φάουλ αλά... Πίρλο) και Κλαούντιο Μαρκίζιο να σμπαραλιάζουν την άμυνα των φιλοξενουμένων.

17η αγ.: Το γκολ της χρονιάς από τον Κονέ

Η αποβολή του Τόμας Μανφρεντίνι με 2 κίτρινες κάρτες μέσα σε 2 λεπτά (30', 31') αποτύπωσε την εικόνα της αναμέτρησης του "Γιουβέντους Στέιντιουμ". Εάν δεν υπήρχε ο εξαιρετικός Αντρέα Κονσίλι στο τέρμα, το σκορ θα ήταν ακόμα πιο ευρύ για τους "μπιανκονέρι", οι οποίοι παραμένουν σε απόσταση ασφαλείας από τον ανταγωνισμό, πανηγυρίζοντας παράλληλα τον άτυπο τίτλο του πρωταθλητή χειμώνα.

17η αγ.: Το γκολ της χρονιάς από τον Κονέ

Αυτήν τη φορά ο Στεφάν ελ Σαραουί δεν ήταν απαραίτητος στη Μίλαν. Αλλά όχι και οι αντίπαλοι, αφού με 2 αυτογκόλ της Πεσκάρα, οι "ροσονέρι" επικράτησαν 4-1 των "νεοφώτιστων" στο Σαν Σίρο και έφτασαν στις 4 σερί νίκες. Η εξέλιξη του αγώνα διαφάνηκε μόλις μετά από 33 δευτερόλεπτα. Τόσα χρειάστηκε ο Αντόνιο Νοτσερίνο για να ανοίξει το σκορ και να σημειώσει το 2ο πιο γρήγορο φετινό τέρμα, μετά από αυτό του Αρτούρο Βιδάλ στο ντέρμπι της Γιουβέντους με την Ίντερ (18 δευτερόλεπτα).

Foto Spada - LaPresse
16 12 2012 Milano ( Italia )
Sport Calcio
Milan vs Pescara   
Campionato italiano di calcio serie A Tim 2012 2013 - Stadio Meazza in S.Siro di Milano
Nella foto: esultanza nocerino dopo il gol 1-0

Photo Spada - LaPresse
16 12 2012 Milan ( Italy )
Sport Soccer
Milan vs Pescara    
Italian Football championship league A Tim 2012 2013 - Mezza Stadium to Milan
In the pic: nocerino celebrates after goal 1-0
Foto Spada - LaPresse 16 12 2012 Milano ( Italia ) Sport Calcio Milan vs Pescara Campionato italiano di calcio serie A Tim 2012 2013 - Stadio Meazza in S.Siro di Milano Nella foto: esultanza nocerino dopo il gol 1-0 Photo Spada - LaPresse 16 12 2012 Milan ( Italy ) Sport Soccer Milan vs Pescara Italian Football championship league A Tim 2012 2013 - Mezza Stadium to Milan In the pic: nocerino celebrates after goal 1-0 LAPRESSE

Αν και το 1ο ημίχρονο δεν είχε ιδιαίτερο θέαμα, στο 2ο μέρος, ο απόλυτος έλεγχος των γηπεδούχων μετατράπηκε σε θρίαμβο. Αρχικά ο Έλβις Αμπρουσκάτο σημείωσε γκολ σε λάθος εστία και μπορεί ο Κρίστιαν Τερλίτσι να μείωσε σε 2-1 στο 56ο λεπτό, ήταν θέμα χρόνου να σκοράρει η ομάδα του Μασιμιλιάνο Αλέγκρι. Ή έστω οι φιλοξενούμενοι, για λογαριασμό των γηπεδούχων, με τον Ζόνατας να πετυχαίνει το 2ο αυτογκόλ των "δελφινιών" και να προσφέρει τη νίκη στη Μίλαν. Στο 81ο λεπτό ο Ελ Σαραουί βρήκε δίχτυα για 14η φορά στο πρωτάθλημα φέτος, με συνέπεια τα τελευταία λεπτά να ξεχωρίζουν μόνο για την επάνοδο στην ενεργό δράση του Σούλεϊ Μουντάρι μετά από περίπου 6 μήνες, λόγω σοβαρού τραυματισμού.

17η αγ.: Το γκολ της χρονιάς από τον Κονέ

Μετά από 3 παιχνίδια δίχως νίκη, η Φιορεντίνα διέλυσε με 4-1 την ουραγό Σιένα στο ντέρμπι της Τοσκάνης, με τον Λούκα Τόνι να σημειώνει 2 γκολ και τον Ντάβιντ Πισάρο να ξεσπάει σε λυγμούς. Οι "βιόλα" έβαλαν τέλος στη μίνι κρίση του, έχοντας απέναντί τους τον κατάλληλο αντίπαλο, την ομάδα του Σέρζε Κόσμι, ο οποίος βρίσκεται σε πολύ μεγαλύτερη κρίση. Ο Λούκα Τόνι άνοιξε το σκορ στο 16ο λεπτό και 2 λεπτά αργότερα, οι γηπεδούχοι κέρδισαν πέναλτι. Το εκτέλεσε ο Ντάβιντ Πισάρο (το άφησε ο Στέβαν Γιόβετιτς), ευστόχησε και ξέσπασε σε κλάματα κατά τους πανηγυρισμούς, αφιερώνοντας το γκολ στην αδερφή του που έφυγε από την ζωή μία εβδομάδα νωρίτερα.

17η αγ.: Το γκολ της χρονιάς από τον Κονέ

Το παιχνίδι συνεχίστηκε ως παράσταση για ένα ρόλο, με το συγκρότημα του Βιτσέντζο Μοντέλα να φτάνει σε 3ο γκολ πριν το ημίχρονο, με τον Αλμπέρτο Ακουιλάνι. Οι αποκαμωμένοι φιλοξενούμενοι μείωσαν με τον Ρεζινάλντο στο 70ό λεπτό, αλλά ο Τόνι είχε ακόμα έναν... τρελό πανηγυρισμό στη "φαρέτρα" του, κάνοντας το 4-1, που επαναφέρει τη Φιορεντίνα σε τροχιά Champions League.

17η αγ.: Το γκολ της χρονιάς από τον Κονέ

Μετά από 5 σερί νίκες, η Κιέβο έβαλε στοπ στη φρενήρη πορεία της Ρόμα προς τις θέσεις του Champions League. Το τέρμα του Σέρτζιο Πελισιέρ 20 λεπτά μετά την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο ήταν αυτό που χώρισε τις 2 ομάδες στα 90 λεπτά αγώνα, παρότι οι "τζιαλορόσι" ήταν καλύτεροι και είχαν περισσότερες ευκαιρίες για να σκοράρουν. Ο Πάμπλο Οσβάλντο και ο Μίραλεμ Πιάνιτς ήταν αρκετά σπάταλοι στις καλές στιγμές που τους παρουσιάστηκαν σε κλίμα πυκνής ομίχλης και ο Φραντσέσκο Τότι δεν βρέθηκε σε καλή μέρα μετά από καιρό, με συνέπεια να μην προσφέρει τα αναμενόμενα.

17η αγ.: Το γκολ της χρονιάς από τον Κονέ

Ο Παναγιώτης Ταχτσίδης άρχισε για πολλοστή φορά βασικός σε παιχνίδι των Ρωμαίων, που είχαν την κατοχή της μπάλας, έμπαιναν με ευκολία στην αντίπαλη περιοχή, αλλά δεν κατάφερναν να νικήσουν τον Στέφανο Σορεντίνο. Στο 87ο λεπτό, δευτερόλεπτα μετά από μία φάση που οι φιλοξενούμενοι φωνάζουν για πέναλτι, ο Πελισιέρ "έσπασε" το τεχνητό οφσάιντ, έκανε το 1-0 και έδωσε το "τρίποντο" στην ομάδα της Βερόνα, που απομακρύνθηκε κι άλλο από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Σε ρυθμούς twitter

# Μπορεί να σημειώσει 3 γκολ απέναντι στην Αταλάντα, ωστόσο η Γιουβέντους βρίσκεται αναζήτηση φορ και φαίνεται πως τον βρήκε στο πρόσωπο του Ντιντιέ Ντρογκμπά. Ο ιταλικός Τύπος θέλει τις 2 πλευρές να τα έχουν βρει για συμβόλαιο 1,5 έτους και να διαφωνούν μόνο στις απολαβές: η "γηραιά κυρία" προσφέρει 3.500.000 ευρώ συν μπόνους ανά έτος, ο παίκτης θέλει 5.000.000 ευρώ ανά έτος.

# Η ημέρα ήταν σπουδαία για τον Τζιανλουίτζι Μπουφόν, όχι επειδή κράτησε ανέπαφη την εστία του στο ματς με την Αταλάντα, αλλά διότι η ομάδα της οποίας είναι ιδιοκτήτης, η Καραρέζε της 3ης κατηγορίας, σημείωσε την 1η νίκη της στη σεζόν.

# Ο Αλέξανδρος Τζόρβας βρέθηκε στον πάγκο στη νίκη της Τζένοα επί της Τορίνο.

# Ο Ρομπέρτο Ντοναντόνι κράτησε στον πάγκο της Πάρμα τον Σωτήρη Νίνη, στη νίκη 3-1 επί της Κάλιαρι.

Τα αποτελέσματα της 17ης αγωνιστικής

Ουντινέζε - Παλέρμο 1-1

(89' Ντι Νατάλε - 33' Ίλιτσιτς)

Λάτσιο - Ίντερ 1-0

(82' Κλόζε)

Φιορεντίνα - Σιένα 4-1

(16', 79' Τόνι, 18' πέν. Πισάρο, 44' Ακουιλάνι - 70' Ρεζινάλντο)

Μίλαν - Πεσκάρα 4-1

(1' Νοτσερίνο, 51' αυτ. Αμπρουσκάτο, 79' αυτ. Ζόνατας, 81' Ελ Σαραουί - 56' Τερλίτσι)

Κατάνια - Σαμπντόρια 3-1

(55' Παλιαλούνγκα, 65' Μπερχέσιο, 90' Κάστρο - 29' πέν. Μαρέσκα)

Κιέβο - Ρόμα 1-0

(87' Πελισιέρ)

Τζένοα - Τορίνο 1-1

(29' Γκράνκβιτς - 19' Μπιάνκι)

Γιουβέντους - Αταλάντα 3-0

(2' Βούτσινιτς, 14' Πρίλο, 27' Μαρκίζιο)

Πάρμα - Κάλιαρι 4-1

(21', 86' Μπελφοντίλ, 54' Μπιαμπιανί, 65' πέν. Βαλδές - 20' Σάου)

Νάπολι - Μπολόνια 2-3

(50' Γκαμπερίνι, 70' Καβάνι / 10' Γκαμπιαντίνι, 86' Κονέ, 88' Πορτανόβα)

Διαβάστε εδώ τι έγινε στα παιχνίδια του Σαββάτου.

Τα υπόλοιπα videos της 17ης αγωνιστικής

Κατάνια - Σαμπντόρια 3-1

Πάρμα - Κάλιαρι 4-1

Τζένοα - Τορίνο 1-1

News 24/7

24MEDIA NETWORK