4η αγ.: Θρίαμβος Ρόμα στο ντέρμπι, στα.. επτά σταμάτησε η Ίντερ

Η Ρόμα έσπασε την κατάρα στα ντέρμπι με τη Λάτσιο και επιβλήθηκε με 2-0, κάνοντας το 4 στα 4 στη Serie A. Η Ίντερ ισοπέδωσε εκτός έδρας τη Σασουόλο με 7-0, οι μεταγραφές δούλεψαν για τη Γιουβέντους με Βερόνα, η Φιορεντίνα συνεχίζει ακάθεκτη.

4η αγ.: Θρίαμβος Ρόμα στο ντέρμπι, στα.. επτά σταμάτησε η Ίντερ

Η Ρόμα έψαχνε νίκη στο derby della capitale από τον Μάρτιο του 2011. Η φετινή ομάδα των "τζιαλορόσι", όμως, δεν έχει καμία σχέση με τις προηγούμενες. Και η Λάτσιο το αντιλήφθηκε παίζοντας άμυνα για σχεδόν 90 λεπτά. Το τελικό 2-0 υπέρ των γηπεδούχων τους διατηρεί επικεφαλής της Serie A, με το απόλυτο νικών σε 4 αγώνες για 3η φορά στην ιστορία τους και πρώτη από το 1960-1961. Το παιχνίδι ήταν αρκετά ζωντανό, με ρυθμό και τους γηπεδούχους να έχουν το πάνω χέρι. Ντανιέλε ντε Ρόσι, Ζερβίνιο και Μιραλέμ Πιάνιτς από τη μία, Αντόνιο Καντρέβα από την άλλη είχαν κάποιες καλές στιγμές, ενώ ο Μικαέλ Σιανί έστειλε την μπάλα στο δοκάρι με την έναρξη του 2ου ημιχρόνου.

4η αγ.: Θρίαμβος Ρόμα στο ντέρμπι, στα.. επτά σταμάτησε η Ίντερ

Η είσοδος του Άντεμ Λιάγιτς γύρισε την πλάστιγγα εμφανώς υπέρ των "τζιαλορόσι". Οι παίκτες του Βλάντιμιρ Πέτκοβιτς έδωσαν πολλά μέτρα στους αντιπάλους τους και το πλήρωσαν. Όσο οι αμυνόμενοι "λατσιάλι" αδυνατούσαν να διώξουν την μπάλα από τα καρέ του Φεντερίκο Μαρκέτι, τόσο προσκαλούσαν περισσότερους παίκτες της Ρόμα στην περιοχή τους. Σε μία τέτοια φάση στο 63ο λεπτό, ο Φεντερίκο Μπαλτζαρέτι άνοιξε το σκορ και στους ξέφρενους πανηγυρισμούς ξέσπασε σε δάκρυα. Η αντίδραση των φιλοξενουμένων μηδαμινή, το παιχνίδι παρέμεινε στην περιοχή του Μαρκέτι που έκανε ορισμένες σωτήριες επεμβάσεις. Στις καθυστερήσεις, η Ρόμα κέρδισε πέναλτι και με εκτελεστή τον Λιάγιτς έφτασε στο τελικό 2-0, που τη διατηρεί στην κορυφή του πίνακα της βαθμολογίας με το απόλυτο των νικών.

Ρόμα (4-3-3): Ντε Σάνκτις, Μάικον, Μπενατιά, Καστάν, Μπαλτζαρέτι, Πιάνιτς, Ντε Ρόσι, Στρούτμαν, Φλορέντζι (51' Λιάγιτς), Τότι (90+1' Μποριέλο), Ζερβίνιο

Λάτσιο (4-5-1): Μαρκέτι, Καβαντά (71' Φλόκαρι), Σιανί (78' Ντίας), Τσάνα, Κονκό, Λεντέσμα, Καντρέβα, Γκονσάλες, Ερνάνες (78' Έντερσον), Λούλιτς, Κλόζε

4η αγ.: Θρίαμβος Ρόμα στο ντέρμπι, στα.. επτά σταμάτησε η Ίντερ

Τη μεγαλύτερη εκτός έδρας νίκη της ιστορίας της σημείωσε η Ίντερ, η οποία ισοπέδωσε τη Σασουόλο με 7-0 στο "Τσιτά ντελ Τρικολόρε", δίνοντας αποστομωτική απάντηση στον πρόεδρο των "νεοφώτιστων". Ο Τζιόρτζιο Σκουίντζι είχε δηλώσει πέρυσι πως ανυπομονούσε η ομάδα του να προβιβαστεί για πρώτη φορά στην ιστορία της στα "μεγάλα σαλόνια" για να κερδίσει τους "νερατζούρι". Υπολόγιζε χωρίς την όρεξη που επιδεικνύουν οι παίκτες του Βάλτερ Ματσάρι, για να αποδείξουν ότι η περσινή, καταστροφική σεζόν κι η 9η θέση ανήκουν στο μακρινό παρελθόν. Μόλις στο 7ο λεπτό ο Ροδρίγο Παλάσιο άνοιξε το σκορ και το γκολ του Σαφίρ Ταϊντέ μαζί με το αυτογκόλ του Ραφαέλε Πουτσίνο διαμόρφωσαν από νωρίς συνθήκες θριάμβου για τους φιλοξενούμενους.

4η αγ.: Θρίαμβος Ρόμα στο ντέρμπι, στα.. επτά σταμάτησε η Ίντερ

Τα... καλά νέα, όμως, ήρθε στο 54ο λεπτό για την Ίντερ. Ο Παλάσιο έδωσε τη θέση του στον Ντιέγο Μιλίτο, ο οποίος επέστρεψε στην ενεργό δράση μετά από πολύμηνη απουσία λόγω ρήξης χιαστών. Ο Αργεντινός ηγέτης της γραμμής κρούσης του συλλόγου εδώ και 3 χρόνια απέδειξε ότι βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση και μέσα σε 40 λεπτά πρόλαβε να σκοράρει δύο φορές. Ρίκι Άλβαρες και Εστεμπάν Καμπιάσο έβαλαν κι αυτοί το... λιθαράκι τους σε αυτόν τον θρίαμβο εξ Αργεντινής, ο οποίος επετεύχθη μπροστά στα μάτια του Μάσιμο Μοράτι, ίσως στο τελευταίο παιχνίδι του ως ιδιοκτήτης του συλλόγου.

Σασουόλο (4-3-3): Πομίνι, Γκατσόλα (13' Πουτσίνο), Ροσίνι (57' Μπιάνκο), Ατσέρμπι, Τσίγκλερ, Τσιμπσά (38' Τζάτζα), Μανιανέλι, Στσελότο, Φλόρο Φλόρες, Μισιρόλι

Ίντερ (3-5-1-1): Χαντάνοβιτς, Καμπανιάρο, Ρανόκια, Ζουάν Ζεζούς, Ζόναταν (67' Γουάλας), Καμπιάσο, Γκουαρίν, Ταϊντέ (56' Κόβατσιτς), Ναγκατόμο, Άλβαρες, Παλάσιο (54' Μιλίτο)

4η αγ.: Θρίαμβος Ρόμα στο ντέρμπι, στα.. επτά σταμάτησε η Ίντερ

Οι βίοι τους στο Πιεμόντε ήταν αντίθετοι. Ο Κάρλος Τέβες σκοράρει κατά ριπάς, αρχής γενομένης από το supercoppa, ο Φερνάντο Γιορέντε έψαχνε με το σταγονόμετρο λεπτά συμμετοχής. Οι δύο νεοφερμένοι επιθετικοί της Γιουβέντους, όμως, συνεργάστηκαν άψογα απέναντι στη Βερόνα και σημείωσαν τα γκολ της νίκης 2-1 των πρωταθλητών Ιταλίας απέναντι στους "νεοφώτιστους".

4η αγ.: Θρίαμβος Ρόμα στο ντέρμπι, στα.. επτά σταμάτησε η Ίντερ

Το παιχνίδι ήταν αμφίρροπο, αν και οι γηπεδούχοι είχαν τις ευκαιρίες. Η ομάδα του Βαγγέλη Μόρα προηγήθηκε με την κοντινή προσπάθεια του Φαμπρίτζιο Κατσιατόρε στο 36', ωστόσο λίγα λεπτά αργότερα ήρθε η απάντηση του Τέβες. Στις καθυστερήσεις του 1ου ημιχρόνου, μάλιστα, ο Γιορέντε σκόραρε στο ντεμπούτο του και ανέτρεψε τα δεδομένα. Ο Ραφαέλ κράτησε το σκορ σε χαμηλά επίπεδα, στερώντας από τον Πολ Πογκμπά ένα γκολ σε ουκ ολίγες περιπτώσεις, με συνέπεια να παραμείνει αγωνία μέχρι τέλους, με τον Ζορζίνιο να αστοχεί σε ευκαιρία στις καθυστερήσεις.

Γιουβέντους (3-5-2): Στοράρι, Μπαρτζάλι, Μπονούτσι, Ογκμπόνα, Ίσλα, Βιδάλ, Πίρλο (66' Μαρκίζιο), Πογκμπά, Ασαμόα, Γιορέντε (69' Βούτσινιτς), Τέβες (80' Τζιοβίνκο)

Βερόνα (3-5-1-1): Ραφαέλ, Γκονσάλες, Μόρας, Μπιανκέτι, Κατσιατόρε, Ρόμουλο, Ντονάτι (58' Ταλέμπ), Χάλφρεντσον (77' Ντοναντέλ), Αγκοστίνι (67' Ιτούρμπε), Ζορζίνιο, Κάτσια

4η αγ.: Θρίαμβος Ρόμα στο ντέρμπι, στα.. επτά σταμάτησε η Ίντερ

Ο Τζιουζέπε Ρόσι έχει επιστρέψει για τα καλά στην αγωνιστική δράση και με το 4ο φετινό τέρμα του οδηγεί εκ του ασφαλούς τη Φιορεντίνα. Οι "βιόλα" επιβλήθηκαν 2-0 της Αταλάντα στο Μπέργκαμο και διατηρούν τις υψηλές βλέψεις τους, αφήνοντας πίσω την γκέλα κόντρα στην Κάλιαρι της προηγούμενης εβδομάδας.

Έστω και χωρίς τους τραυματίες Μάριο Γκόμεθ και Χουάν Κουαδράδο και τον τιμωρημένο Ντάβιντ Πισάρο, ο 20χρονος Πολωνός μέσος Ράφαλ Βόλσκι έκανε την εμφάνισή του και στο 41' έστειλε την κεφαλιά στο δοκάρι, με τον Ματίας Φερνάντες να παίρνει ριμπάουντ και να ανοίγει το σκορ. Ο Τζιούλιο Μιλίατσιο είχε δοκάρι με την έναρξη του 2ου ημιχρόνου και... τιμωρήθηκε από τον Ρόσι στο 69', όταν ο Ιταλός επιθετικός διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του, "κλειδώνοντας" τη νίκη.

Αταλάντα (3-5-1-1): Κονσίλι, Στεντάρντο, Γέπες, Λουκίνι, Ραϊμόντι, Μπασέλι, Μιλιάτσιο (67' Μπριέντζα), Καρμόνα, Μπρίβιο (56' Μποναβεντούρα), Μοράλες (74' Λιβάγια), Ντένις

Φιορεντίνα (4-4-2): Νέτο, Τόμοβιτς, Ροδρίγκες, Σάβιτς, Πασκουάλ, Αμπροζίνι, Ακουιλάνι, Φερνάντες (70' Μπάκιτς), Βαλέρο, Βόλσκι (54' Χοακίν), Ρόσι (80' Μάτος)

Σε ρυθμούς twitter

4η αγ.: Θρίαμβος Ρόμα στο ντέρμπι, στα.. επτά σταμάτησε η Ίντερ

# Φίλοι της Λάτσιο έκαναν μποϊκοτάζ στα πρώτα 2 λεπτά του αγώνα, επειδή οι αρχές δεν τους επέτρεψαν να κάνουν το κορεό τους στο βόρειο πέταλο, ένα κύπελλο Ιταλίας που το σηκώνουν μπαλόνια (με αφορμή τον περσινό ντέρμπι του τελικού στον θεσμό).

Τα αποτελέσματα της 4ης αγωνιστικής

Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2013

19:00 Κάλιαρι - Σαμπντόρια 2-2

(26' Έκνταλ, 90+1' Κόντι - 89' Γκαμπιαντίνι, 90+3' Ντε Σιλβέστρι)

19:00 Κιέβο - Ουντινέζε 2-1

(13' Πελισιέρ, 40' Ριγκόνι - 1' Μαϊκοσουέλ)

21:45 Τζένοα - Λιβόρνο 0-0

Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2013

13:30 Σασουόλο - Ίντερ 0-7

(7' Παλάσιο, 23' Ταϊντέ, 33' αυτ. Πουτσίνο, 53' Άλβαρες, 63', 83' Μιλίτο, 75' Καμπιάσο)

16:00 Αταλάντα - Φιορεντίνα 0-2

(41' Φερνάντες, 69' Ρόσι)

16:00 Μπολόνια - Τορίνο 1-2

(29' Νατάλι - 2' Ντ' Αμπρόζιο, 45+1' πέν. Τσέρτσι)

16:00 Κατάνια - Πάρμα 0-0

16:00 Γιουβέντους - Βερόνα 2-1

(40' Τέβες, 45+3' Γιορέντε - 36' Κατσιατόρε)

16:00 Ρόμα - Λάτσιο 0-2

(63' Μπαλτζαρέτι, 90+4' Λιάγιτς)

21:45 Μίλαν - Νάπολι 1-2

(90+1' Μπαλοτέλι - 6' Μπρίτος, 53' Ιγκουαΐν)

Τα videos των υπολοίπων αγώνων

Κιέβο (4-4-2): Πουτζιόνι, Φρε, Μπερναρντίνι, Σέζαρ, Ντραμέ, Σέστου (75' Χετεμάι), Ραντοβάνοβιτς, Ριγκόνι, Εστιγαρίμπια, Παλόσκι (90' Μπεντιβόλιο), Πελισιέρ (88' Τερό)

Ουντινέζε (3-5-1-1): Κέλαβα, Ερτό, Ντανίλο, Μπούμπνιτς (80' Ζιελίνσκι), Μπάστα, Μπάντου (63' Περέιρα), Αλάν, Λάτσαρι (46' Ντι Νατάλε), Σίλβα, Μαϊκοσουέλ, Μουριέλ

Κάλιαρι (4-4-2): Αγκάτσι, Πέρικο, Ροσετίνι, Αστόρι, Μούρου, Κόντι, Έκνταλ, Ναϊνγκολάν, Κόσου (67' Ιμπραϊμί), Πινίγια, Σάου (72' Ιμπάρμπο)

Σαμπντόρια (3-4-2-1): Ντα Κόστα, Γκασταλντέλο, Παλόμπο, Κόστα, Ντε Σιλβέστρι, Ομπιάνγκ, Κέρστιτσιτς, Γκαβάτσι (72' Μπαριγιά), Μπιάρνασον (46' Σανσόνε), Βσόλεκ (55' Πότσι), Γκαμπιαντίνι

Μπολόνια (4-4-2): Κούρτσι, Γκάριτς, Νατάλι, Άντονσον, Τσεχ, Πατζιέντζα (80' Κριστάλδο), Κονέ, Ντέλα Ρόκα (71' Πέρες), Ντιαμάντι, Μπιάνκι, Μοσκαρντέλι (46' Μαντοβάνι)

Τορίνο (3-5-2): Παντέλι, Γκλικ, Μπόβο, Μορέτι, Νταρμιάν, Μπρίγκι, Βίβες, Ελ Καντουρί, Ντ' Αμπρόζιο, Τσέρτσι, Μετζιορίνι (68' Φάρνερουντ)

Κατάνια (3-5-2): Αντουχάρ, Μπελούστσι, Λεγκροτάλιε, Σπόλι, Άλβαρες, Πλάσιλ, Αλμιρόν (64' Μπόατενγκ), Γκουαρέντε, Μονσόν, Μπαριέντος (87' Κέκο), Μπερχέσιο (34' Λόπες)

Πάρμα (3-5-2): Μιράντε, Κασάνι, Λουκαρέλι, Φελίπε, Μπιαμπιανί (80' Ρόζι), Ακουά, Μαρκιόνι, Παρόλο (64' Όμπι), Γκόμπι, Κασάνο (46' Παλαντίνο), Αμαουρί

Τζένοα (3-5-2): Περίν, Γκαμπερίνι (88' Φετφατζίδης), Πορτανόβα, Μανφρεντίνι, Βερσάλικο, Μπιοντίνι, Λόντι (55' Κόφι), Ματουζάλεμ (73' Στόιαν), Αντονίνι, Τζιλαρντίνο, Καλαϊό

Λιβόρνο (3-5-2): Μπάρντι, Κόντα, Ρινάουντο (86' Έμερσον), Τσεκερίνι, Σκιαταρέλα, Λούτσι, Μπιατζιάντι (26' Ντάνκαν), Γκρέκο, Εμπάιγ, Παουλίνιο, Εμεγκάρα (69' Σιλιγκάρντι)

News 24/7

24MEDIA NETWORK