2η αγ.: Τούρμπο η Μίλαν στον αγώνα της χρονιάς, στα επτά σταμάτησε η Ίντερ, σοκ για Νάπολι (VIDEOS)

Η "πυραυλοκίνητη" Μίλαν βγήκε νικήτρια με 5-4 στο φεστιβάλ γκολ του "Ένιο Ταρντίνι" απέναντι στην Πάρμα για τη 2η αγωνιστική της Serie A. Η Ίντερ διέλυσε και φέτος με 7-0 τη Σασουόλο και έδειξε έτοιμη για τις υποχρεώσεις της στο Europa League, σε αντίθεση με τη Νάπολι που υπέστη αναπάντεχη εντός έδρας ήττα από την Κιέβo. Ισόπαλη η Φιορεντίνα κόντρα στην Τζένοα.

2η αγ.: Τούρμπο η Μίλαν στον αγώνα της χρονιάς, στα επτά σταμάτησε η Ίντερ, σοκ για Νάπολι (VIDEOS)

Στο πιο θεαματικό παιχνίδι της (σύντομης) φετινής σεζόν, η Μίλαν έσπασε την κατάρα και νίκησε μετά από 8 χρόνια και στη δεύτερη υποχρέωσή της στη σεζόν, έστω και με μεγάλη δυσκολία. Το 5-4 επί της Πάρμα αποτυπώνει τη... νέα εποχή των "ροσονέρι", που πλέον έχουν τη δυνατότητα να σκοράρουν κατά ριπάς, αλλά δεν έχουν αντιμετωπίσει τις ανασταλτικές ανορθογραφίες της περσινής χρονιάς. Ο Ζερεμί Μενέζ αποτελεί ηγετικό στέλεχος αυτής της νέας σελίδας, αφού ο Γάλλος φορ, σε ρόλο "ψευδοεννιαριού" αφού ο Φερνάντο Τόρες τραυματίστηκε στην προπόνηση του Σαββάτου, έκανε... πάρτι στην άμυνα των γηπεδούχων και σημείωσε δύο γκολ, εκ των οποίων το ένα υποψήφιο για γκολ της χρονιάς.

Στο ντεμπούτο του με τους "ροσονέρι", ο Τζιάκομο Μποναβεντούρα άνοιξε το σκορ για τη Μίλαν στο 25', αλλά στην επόμενη επίθεση, με έναν συνδυασμό... διαρκείας μέσα στην περιοχή της Μίλαν, ο πρώην Μιλανέζος Αντόνιο Κασάνο ισοφάρισε σε 1-1. Κεϊσούκε Χόντα και Μενέζ (με πέναλτι) έκαναν το 3-1 για τους φιλοξενούμενους, που στο 58' πλήρωσαν την... έμπνευση του αρχηγού τους, Ντανιέλε Μπονέρα, να κάνει τάκλιν με υψωμένο χέρι στο όριο της περιοχής και να αποβληθεί. Η Πάρμα αντεπιτέθηκε αλλά κάθε τέρμα της απαντήθηκε με ένα της Μίλαν. Στο 77', μάλιστα, έμεινε κι αυτή με 10 παίκτες (αποβλήθηκε ο Φελίπε) και η άγρια ομορφιά του αγώνα οδήγησε σε επιθέσεις δίχως ψήγματα τακτικής, αλλά με θέαμα και ταχύτητα. Το 5-4, μετά από απίθανη γκάφα του Ντιέγκο Λόπεθ, βρίσκει τη Μίλαν στην κορυφή του πίνακα της βαθμολογίας μαζί με Ρόμα και Γιουβέντους.

Πάρμα (4-3-3): Μιράντε, Ριστόφσκι, Λουκαρέλι, Φελίπε, Ντε Τσέλιε, Ακουά, Λόντι, Χορκέρα (73' Κόντα), Γκεζάλ (65' Παλαντίνο), Κασάνο, Μπελφοντίλ (79' Μπινταουί)

Μίλαν (4-3-3): Λόπεθ, Αμπάτε, Άλεξ (62' Σαπάτα), Μπονέρα, Ντε Σίλιο, Πόλι, Ντε Γιονγκ, Μουντάρι, Χόντα (62' Ραμί), Μενέζ (86' Νιανγκ), Μποναβεντούρα

2η αγ.: Τούρμπο η Μίλαν στον αγώνα της χρονιάς, στα επτά σταμάτησε η Ίντερ, σοκ για Νάπολι (VIDEOS)

Την... πεπατημένη ακολούθησε η Ίντερ με αντίπαλο τη Σασουόλο και όπως και πέρυσι επικράτησε με 7-0 της ομάδας του Εουσέμπιο ντι Φραντσέσκο. Αν και κανείς παίκτης που σκόραρε φέτος δεν είχε βρει και πέρυσι τον δρόμο προς τα δίχτυα, η φόρμα του Μάουρο Ικάρντι ήταν αρκετή ώστε το παιχνίδι να "κλειδώσει" από τα πρώτα λεπτά. Το "Τζιουζέπε Μεάτσα" ξεσηκώθηκε μόλις στο 3ο λεπτό, και ο έτερος MVP των Μιλανέζων, Ματέο Κόβατσιτς, έκανε το 2-0 στο 21'. Ο Ικάρντι και ο Πάμπλο Οσβάλντο έδωσαν διαστάσεις θριάμβου στη νίκη των γηπεδούχων πριν από τη λήξη του 1ου ημιχρόνου και ακολούθησαν 45 λεπτά δίχως άγχος.

2η αγ.: Τούρμπο η Μίλαν στον αγώνα της χρονιάς, στα επτά σταμάτησε η Ίντερ, σοκ για Νάπολι (VIDEOS)

Η είσοδος του δανεικού από την Ίντερ Σαφίρ Ταϊντέ δεν βελτίωσε την εικόνα του κέντρου των φιλοξενουμένων, ούτε φυσικά η αποβολή του Ντομένικο Μπεράρντι στο 60'. Ο Ικάρντι έγινε ο πρώτος παίκτης της Ίντερ μετά από τον Ντιέγκο Μιλίτο που σημειώνει χατ τρικ από το 2012 και μέσα σε δύο λεπτά, ο Φρέντι Γκουαρίν που μόλις είχε περάσει στο παιχνίδι έβγαλε ασίστ και σκόραρε για να διαμορφώσει το τελικό 7-0.

Ίντερ (3-5-2): Χαντάνοβιτς, Αντρεόλι, Ρανόκια, Ζεζούς, Ναγκατόμο (62' Εμπάιγ), Ερνάνες, Μεδέλ, Κόβατσιτς (65' Γκουαρίν), Ντοντό (76' Παλάσιο), Ικάρντι, Οσβάλντο

Σασουόλο (4-3-3): Κονσίλι, Βερσάλικο (18' Γκατσόλα), Τερανόβα, Αριάουντο, Πελούζο, Μπιοντίνι, Μανιανέλι, Μισιρόλι (46' Ταϊντέ), Μπεράρντι, Τζάτζα (65' Παβολέτι), Σανσόνε

2η αγ.: Τούρμπο η Μίλαν στον αγώνα της χρονιάς, στα επτά σταμάτησε η Ίντερ, σοκ για Νάπολι (VIDEOS)

Η αναμονή για την πρώτη εντός έδρας νίκη της σεζόν για τη Νάπολι συνεχίζεται και ούτε η νέα εμφάνιση, σε μορφή... τζιν βοήθησε την ομάδα. Μετά από το παιχνίδι με την Αθλέτικ Μπιλμπάο για τα πλέι οφ του Champions League, το "Σαν Πάολο" πάγωσε και στην αναμέτρηση με την Κιέβο, η οποία επικράτησε με 1-0 και άφησε τους "παρτενοπέι" να κυνηγούν τις πρώτες τρεις θέσεις από πολύ νωρίς στο πρωτάθλημα. Το γκολ του Μάξι Λόπες σε μία αντεπίθεση στο 49ο λεπτό ήταν αρκετό να προκαλέσει αναστάτωση στις τάξεις των Ναπολιτάνων, που φέτος απέχουν πολύ από τον καλό εαυτό των τελευταίων σεζόν.

2η αγ.: Τούρμπο η Μίλαν στον αγώνα της χρονιάς, στα επτά σταμάτησε η Ίντερ, σοκ για Νάπολι (VIDEOS)

Η ψυχολογία, μάλιστα, έπεσε από το 1ο ημίχρονο, όταν ο Γκονσάλο Ιγκουαΐν είδε τον Φραντσέσκο Μπάρντι να πιάνει την εκτέλεση πέναλτι που κέρδισε ο ίδιος από μαρκάρισμα του Μπόστιαν Σέζαρ. Ο Ιταλός τερματοφύλακας έσωσε όλες τις ευκαιρίες που δημιούργησαν οι γηπεδούχοι, κράτησε το μηδέν μέχρι τέλους και αύξησε τις συζητήσεις σχετικά με το μέλλον του Ράφα Μπενίτεθ στον πάγκο της Νάπολι.

Νάπολι (4-2-3-1): Καμπράλ, Μάτζιο, Αλμπιόλ, Κουλιμπαλί, Σούνιγα, Ζορζίνιο (72' Ντε Γκούζμαν), Ινλέρ, Καγεχόν (78' Σαπάτα), Χάμσικ, Ινσίνιε (58' Μέρτενς), Ιγκουαΐν

Κιέβο (4-2-3-1): Μπάρντι, Φρε, Νταϊνέλι, Σέζαρ, Μπιράγκι, Ίσκο (81' Γκαμπερίνι), Χετεμάι, Μπίρσα (69' Μπότα), Ραντοβάνοβιτς, Λαζάρεβιτς (73' Κόφι), Λόπες

2η αγ.: Τούρμπο η Μίλαν στον αγώνα της χρονιάς, στα επτά σταμάτησε η Ίντερ, σοκ για Νάπολι (VIDEOS)

Η απουσία του Τζιουζέπε Ρόσι και της εκτελεστικής δεινότητάς του σε τέτοια παιχνίδια ήταν πρόδηλη και κόστισε στη Φιορεντίνα, η οποία "κόλλησε" στο 0-0 με αντίπαλο την Τζένοα στο "Αρτέμιο Φράνκι". Οι "βιόλα" δημιούργησαν αρκετές ευκαιρίες, αλλά δεν κατάφεραν να παραβιάσουν την εστία του Ματία Περίν, ο οποίος βρέθηκε σε καταπληκτική μέρα.

2η αγ.: Τούρμπο η Μίλαν στον αγώνα της χρονιάς, στα επτά σταμάτησε η Ίντερ, σοκ για Νάπολι (VIDEOS)

Ο Χουάν Κουαδράδο που επέστρεψε από την τιμωρία του, ο Μάριο Γκόμεθ και ο Κουμά Μπαμπακάρ ήταν οι πιο επικίνδυνοι παίκτες της ομάδας του Βιτσέντζο Μοντέλα, αλλά δεν κατάφεραν να σκοράρουν ούτε όταν ο πρώην συμπαίκτης τους, Φακούντο Ρονκάγλια, αποβλήθηκε για τους "γκριφόνι". Οι φιλοξενούμενοι παρέταξαν ακόμα έναν πρώην "βιόλα", τον Αλεσάντρο Μάτρι που ξεπέρασε τον τραυματισμό του και έκανε ντεμπούτο, αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Ο Γιάννης Φετφατζίδης είχε τεθεί νοκ άουτ λόγω τραυματισμού κι έτσι η Τζένοα βασίστηκε σε αμυντικό παιχνίδι και δικαιώθηκε, αποσπώντας τον βαθμό της ισοπαλίας.

Φιορεντίνα (4-3-3): Νέτο, Τόμοβιτς, Ροντρίγκες, Σάβιτς (82' Πασκουάλ), Αλόνσο, Ακουιλάνι, Πισάρο, Βαλέρο, Κουαδράδο, Γκόμεθ (57' Μπερναρντέσκι), Μπαμπακάρ (70' Ίλιτσιτς)

Τζένοα (3-4-3): Περίν, Ρονκάγλια, Ντε Μάιο, Μπουρδίσο, Εντενίλσον, Στουράρο, Μπερτολάτσι (46' Ρινκόν), Αντονέλι, Περότι (83' Ρόζι), Πινίγια (65' Μάτρι), Κούτσκα

Σε ρυθμούς twitter

# Ο Ζερεμί Μενέζ σημείωσε το γκολ της χρονιάς στο παιχνίδι της χρονιάς και ο Ντιέγκο Λόπεθ έκανε την... γκάφα της χρονιάς στο ίδιο παιχνίδι.

# Οι 18 πάσες πριν από το γκολ του Γκουαρίν

# Ο Δημήτρης Βοσνακίδης δεν αγωνίστηκε στην ισοπαλία 2-2 μετά από ανατροπή της Λουκέζε κόντρα στη Σαβόνα για τη Serie D.

Τα αποτελέσματα της 2ης αγωνιστικής

Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου 2014

19:00 Έμπολι - Ρόμα 0-1

(45+1' Ναϊνγκολάν)

21:45 Γιουβέντους - Ουντινέζε 2-0

(8' Τέβες, 75' Μαρκίζιο)

Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου 2014

13:30 Σαμπντόρια - Τορίνο 2-0

(34' Γκαμπιαντίνι, 79' Οκάκα)

16:00 Κάλιαρι - Αταλάντα 1-2

(86' πέν. Κόσου - 4' Εστιγκαρίμπια, 67' Μποάκιε)

16:00 Φιορεντίνα - Τζένοα 0-0

16:00 Ίντερ - Σασουόλο 7-0

(4', 30', 53' Ικάρντι, 21' Κόβατσιτς, 43', 72' Οσβάλντο, 75' Γκουαρίν)

16:00 Λάτσιο - Τσεζένα 0-0

(19' Καντρέβα, 56' Παρόλο, 90' Μάουρι)

16:00 Νάπολι - Κιέβο 0-1

(49' Λόπες)

21:45 Πάρμα - Μίλαν 4-5

(27' Κασάνο, 51' Φελίπε, 73' Λουκαρέλι, 89' αυτ. Ντε Σίλιο - 25' Μποναβεντούρα, 37' Χόντα, 45' πέν., 79' Μενέζ, 68' Ντε Γιονγκ)

Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2014

21:45 Βερόνα - Παλέρμο

Οι συνθέσεις και τα video των υπολοίπων αγώνων

Σαμπντόρια (4-3-3): Βιβιάνο, Ντε Σιλβέστρι, Γκασταλντέλο (83' Ρομανιόλι), Σλιβέστρε, Κατσιατόρε, Σοριάνο, Παλόμπο, Ομπιάνγκ (76' Κέρστιτσιτς), Γκαμπιαντίνι, Οκάκα (83' Μπερχέσιο), Έντερ

Τορίνο (3-5-2): Παντέλι, Μπόβο, Γκλικ, Μορέτι, Μακσίμοβιτς, Νοτσερίνο, Βίβες, Ελ Καντουρί, Μολινάρο (58' Νταρμιάν), Κουαλιαρέλα (77' Μαρτίνες), Λαρόντο (61' Αμαουρί)

Κάλιαρι (4-3-3): Κολόμπι, Μπαλτζάνο, Ροσετίνι, ΤΣεπιτέλι, Αβελάρ, Κρίζετιγκ (60' Ντεσένα), Κόντι, Έκνταλ (52' Γκαλβάο), Φαρίας (60' Ιμπάρμπο), Σάου, Κόσου

Αταλάντα (4-4-2): Σπορτιέλο, Σαπακόστα, Μπεναλουάν, Μπιάβα (68' Κερουμπίν), Ντραμέ, Εστιγκαρίμπια, Καρμόνα, Τσιγκαρίνι, Ντ' Αλεσάντρο (49' Ραϊμόντι), Ντένις, Μποάκιε (76' Μπαζέλι)

Λάτσιο (4-3-3): Μπερίσα, Μπάστα, Ντε Φράι, Τζεντιλέτι, Μπράαφχαϊντ, Παρόλο, Μπίγλια, Λούλιτς (70' Μάουρι), Καντρέβα, Τζόρτζεβιτς (60' Κλόζε), Κεϊτά (87' Άντερσον)

Τσεζένα (4-1-2-1-2): Λεάλι, Καπέλι, Β¨ολτα, Λουκίνι, Ρεντζέτι (65' Τζιόρτζι), Κασιόνιε, Ντε Φέουντις (46' Ματσότα), Κόπολα, Μπριέντζα, Μαριλούνγκο, Ροντρίγκεθ (56' Τζούριτς)

News 24/7

24MEDIA NETWORK