Ο Μίδας Ιγκουαΐν και τα υψηλότερα συμβόλαια στη Serie A

Ο Γκονσάλο Ιγκουαΐν θα γίνει ο δεύτερος πιο ακριβοπληρωμένος παίκτης στην ιστορία του ποδοσφαίρου και παράλληλα θα αποκτήσει τις υψηλότερες απολαβές στη Serie A. Δείτε τα μεγαλύτερα συμβόλαια.

Ο Μίδας Ιγκουαΐν και τα υψηλότερα συμβόλαια στη Serie A

Η μετακίνηση του Γκονσάλο Ιγκουαΐν από τη Νάπολι στη Γιουβέντους δεν καταρρίπτει μόνο το ρεκόρ χρημάτων για μία μεταγραφή στο καμπιονάτο, φέρνει και τον Αργεντινό επιθετικό στην κορυφή της λίστας των ποδοσφαιριστών με τα υψηλότερα συμβόλαια στη Serie A.

Ο 29χρονος ποδοσφαιριστής θα εισπράττει πλέον 7.500.000 ευρώ καθαρά από τους "μπιανκονέρι" για κάθε χρόνο συμβολαίου, προσπερνώντας τον Ντανιέλε ντε Ρόσι που εδώ και χρόνια καταλαμβάνει τη σχετική κορυφή.

Ο υπαρχηγός της Ρόμα αμείβεται ετησίως με 6.500.000 καθαρά, απολαβές αντιστρόφως ανάλογες με την προσφορά του στους "τζιαλορόσι" οι οποίοι δεν είναι αρνητικοί στην παραχώρησή του.

Η Γιουβέντους έχει την πλήρη κυριαρχία σε αυτήν τη λίστα, αφού από τα 15 μεγαλύτερα συμβόλαια, μετά και από την απόκτηση του Ιγκουαΐν, θα είναι υπεύθυνη για τα εννέα. Πλην του Ντε Ρόσι, ο Έντιν Τζέκο αποτελεί έναν από τους πιο ακριβοπληρωμένους παίκτες που δεν ανήκουν στη "γηραιά κυρία" (εισπράττει 4.500.000) και από εκεί και πέρα οι Μοχάμεντ Σαλάχ (Ρόμα), Κάρλος Μπάκα (Μίλαν), Ρικάρντο Μοντολίβο (Μίλαν) και Ζοφρέ Κοντογκμπιά (Ίντερ) παίρνουν από 3.500.000 έκαστος.

Τα ίδια χρήματα με τον Τζέκο θα παίρνει από φέτος και ο πρώην συμπαίκτης του στη Ρόμα και νυν οργανωτής της Γιουβέντους, Μίραλεμ Πιάνιτς, φτάνοντας το "ταβάνι" που είχε ο Πολ Πογκμπά. Ο αρχηγός Τζιανλουίτζι Μπουφόν πλέον έχει υποχωρήσει στα 4.000.000, όσα και ο Σάμι Κεντίρα, ενώ 3.500.000 παίρνουν οι Τζιόρτζιο Κιελίνι, Μάριο Μάντζουκιτς, Λεονάρντο Μπονούτσι και Κλάουντιο Μαρκίζιο για τους πρωταθλητές Ιταλίας.

Η πρώτη συμμετοχή της Νάπολι, μετά από την αποχώρηση του Ιγκουαΐν, σε αυτήν τη λίστα εντοπίζεται στην 17η θέση της κατάταξης, στο πρόσωπο του Μάρεκ Χάμσικ με 3.000.000 ευρώ.

Εντύπωση προκαλεί το πιο μεγάλο συμβόλαιο της Ίντερ, αυτό της απογοήτευσης της περσινής μεταγραφικής περιόδου, Ζοφρέ Κοντογκμπιά, ο οποίος λαμβάνει 3.500.000 τον χρόνο, ενώ ο αναπληρωματικός τερματοφύλακας της Μίλαν, Ντιέγο Λόπεθ, αμείβεται με 2.500.000 την ώρα που ο 17χρονος Τζιανλουίτζι Ντοναρούμα, που από το φθινόπωρο του 2015 λογίζεται βασικός, έχει συμβόλαιο μόλις 10.000 ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Το μεταγραφικό πάρε δώσε της Serie A
Ο Ιγκουαΐν έγινε πιο ακριβός από τον Ρονάλντο!

News 24/7

24MEDIA NETWORK