Η τρομερή έκπληξη της Τορίνο: φοράει πράσινη φανέλα!

Το ματς του ερχόμενου Σαββάτου κόντρα στην Αταλάντα θα είναι ιστορικό για την Τορίνο αφού θα παραταχθεί με πράσινες εμφανίσεις και όχι με τις παραδοσιακές της! Διαβάστε το λόγο...

Η τρομερή έκπληξη της Τορίνο: φοράει πράσινη φανέλα!

Έναν χρόνο ακριβώς από την αεροπορική τραγωδία στο Μεντεγίν που σκόρπισε το θάνατο σε 71 ανθρώπινες ψυχές και ξεκλήρισε την Τσαπεκοένσε (σκοτώθηκαν 19 παίκτες της), η Τορίνο έστειλε ένα υπέροχο μήνυμα ενότητας και αλληλεγγύης στην βραζιλιάνικη ομάδα.

Όπως έκανε γνωστό ο τορινέζικος σύλλογος, στο εντός έδρας με την Αταλάντα το ερχόμενο Σάββατο (15η αγωνιστική της Serie A) δεν θα παραταχθεί με τα κλασικό βυσσινί χρώμα που την έχουμε συνηθίσει αλλά θα φορέσει πράσινες εμφανίσεις!

Ο λόγος δεν είναι άλλος από το να αποτίσουν φόρο τιμής στα θύματα της Τσαπεκοένσε, με την διοίκηση της Τορίνο να γνωστοποιεί πως ένα μέρος των έσοδων, από τις 1.500 συλλεκτικές πράσινες εμφανίσεις των "ταύρων" που θα βγουν στην κυκλοφορία, θα πάνε στις οικογένειες των θυμάτων της τραγωδίας.

"Για να μην ξεχνάμε, για να είμαστε πάντα κοντά. Τόρο και Τσάπε, ενωμένοι από τη μοίρα, για πάντα φίλοι", αναφέρει χαρακτηριστικά η σχετική ανακοίνωση, με την Τορίνο να έχει άλλωστε συνδέσει το όνομά μας με μία από τις μεγαλύτερες τραγωδίες στην ιστορία του παγκοσμίου ποδοσφαίρου.

Αυτή έλαβε χώρα στις 4 Μαΐου 1949 όταν το αεροπλάνο που μετέφερε την αποστολή συνετρίβη στους λόφους της Σουπέργκα, με αποτέλεσμα να ξεκληριστεί η "Grande Torino" εκείνης της εποχής που είχε σαρώσει τους εγχώριους τίτλους μέσα στη δεκαετία του '40.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΤΟΡΙΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ... ΤΣΑΠΕΚΟΕΝΣΕ:

News 24/7

24MEDIA NETWORK