Καρνέζης:"Σταμάτησα τον Μέσι, δεν με φοβίζει κανείς"

Στην "Gazzetta dello Sport" μίλησε ο Ορέστης Καρνέζης ο οποίος με τη φανέλα της Ουντινέζε αντιμετωπίζει την Κυριακή την ομάδα της Νάπολι. Ο διεθνής τερματοφύλακας μίλησε για το καλύτερο παιχνίδι της καριέρας του κόντρα στην Μπαρτσελόνα ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο ελληνικό "clasico"" αλλά και στις διαφορές ανάμεσα στην Primera Division και τη Serie A.

Καρνέζης:"Σταμάτησα τον Μέσι, δεν με φοβίζει κανείς"

Ο Ορέστης Καρνέζης έδωσε συνέντευξη στην "Gazzetta dello Sport" με αφορμή τον αγώνα ανάμεσα στην Ουντινέζε και τη Νάπολι για την τρίτη αγωνιστική της Serie A. Ο 29χρονος τερματοφύλακας μίλησε για το παιχνίδι της ζωής του κόντρα στην Μπαρτσελόνα, τα ποδοσφαιρικά ινδάλματά του,τα ντέρμπι Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού, αλλά και τις διαφορές ανάμεσα στο ιταλικό και το ισπανικό ποδόσφαιρο.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

για το κορυφαίο παιχνίδι του πέρυσι με τη Γρανάδα κόντρα στη Μπαρτσελόνα αλλά και το αν φοβάται την προσεχή αντίπαλο της Ουντινέζε, Νάπολι, λόγω Ιγκουαΐν: "Δεν φοβάμαι ούτε τον Ιγκουαΐν, ούτε κανέναν άλλο. Έχω σταματήσει τον Μέσι... Δεν θα ξεχάσω ποτέ το ματς που έδωσα πέρυσι με τη Γρανάδα κόντρα στη Μπαρτσελόνα γιατί νικήσαμε 1-0 και κερδίσαμε την παραμονή μας στην κατηγορία. Η πιο δύσκολη φάση για μένα ήταν η εκτέλεση φάουλ του Μέσι που κατευθυνόταν στη συμβολή των δοκών αλλά και απέκρουσα και σε εκείνη τη φάση".

για το γεγονός ότι ο Στραματσόνι εμπιστεύεται τον ίδιο για πρώτο γκολκίπερ ενώ πέρυσι ο Γκουιντολίν είχε αναδείξει τον Σκουφέτ: "Αυτό που είναι το πιο σημαντικό είναι πως υπάρχουν 3 τερματοφύλακες υψηλού επιπέδου, που ίσως είναι 4 αν συμπεριλάβω και τον Μερέτ. Δεν είναι κανένος η θέση, ο Σκουφέτ έχει το ταλέντο και τις προϋποθέσεις για να γίνει ένας μεγάλος τερματοφύλακας".

για το λόγο που άργησε να κάνει καριέρα: "Γιατί; Επειδή στην Ελλάδα δεν δείχνουν εμπιστοσύνη στους νεαρούς τερματοφύλακες".

Για το τι σημαίνει το ντέρμπι Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός: "Να επιστρέφεις στο σπίτι ζωντανός... Αστειεύομαι αλλά όχι και τόσο. Όλη η Αθήνα το περιμένει. Υπάρχει τρελός φανατισμός και απίστευτη ένταση".

για το ποιος ήταν ο ποδοσφαιρικός του μύθος: "Ο Φαν ντερ Σαρ. Σήμερα μου αρέσει ο Ντιέγκο Λόπεθ και ο Μπουφόν είναι πάντα Μπουφόν".

για το ποιοι ήταν οι Ιταλοί που λάτρευε: "Τότι και Ντι Νατάλε, με τον δεύτερο να γίνεται επιτέλους και συμπαίκτης μου".

για τη σύγκριση μεταξύ της La Liga και της Serie A: "Το ισπανικό πρωτάθλημα είναι πιο δύσκολο, κυρίως για έναν τερματοφύλακα. Ο ρυθμός είναι πιο υψηλός ενώ υπάρχει και περισσότερη ταχύτητα".

News 24/7

24MEDIA NETWORK