Η Ιταλική Ομοσπονδία δοκιμάζει τη χρήση βίντεο

Η Ιταλική Ομοσπονδία επιλέχθηκε από Διεθνές Ποδοσφαιρικό Συμβούλιο να δοκιμάσει τη χρήση βίντεο σ' αγώνες ποδοσφαίρου, επίσημα, από τη σεζόν 2017-18.

Η Ιταλική Ομοσπονδία δοκιμάζει τη χρήση βίντεο
PHOTOGRAPH: TORU HANAI / REUT

Η 5η Μαρτίου ήταν μία ιστορική ημέρα για το παγκόσμιο ποδόσφαιρο, καθώς το Διεθνές Ποδοσφαιρικό Συμβούλιο αποφάσισε να εγκρίνει τη χρήση βίντεο, έστω και σε δοκιμαστική μορφή, από τη σεζόν 2017-18. Μ' αυτό τον τρόπο η FIFA θα αποκτήσει πλήρη γνώση των πλεονεκτημάτων, αλλά και των μειονεκτημάτων που έχει η χρήση βίντεο μέσω της δοκιμαστικής περιόδου.

Μεταξύ των Ομοσπονδιών που είχαν εκφράσει ενδιαφέρον για τη χρήση της επαναστατικής μεθόδου ήταν κι η Ιταλική. Τελικά, περίπου ένα μήνα αργότερα η FIFA αποφάσισε να χορηγήσει άδεια στη γειτονική χώρα προκειμένου να χρησιμοποιήσει τη συγκεκριμένη τεχνολογία, η οποία πρόκειται να τεθεί σε ισχύ από τον προσεχές Σεπτέμβρη.

Ο πρόεδρος της Ιταλικής Ομοσπονδίας, Κάρλο Ταβέκιο κάλεσε σε συνάντηση όλες τις λίγκες (Serie A, Serie B, Lega Pro) για τις 21 Απριλίου προκειμένου να γίνει μία ενημέρωση για τα νέα δεδομένα. Το πρότζεκτ πρόκειται να παρουσιαστεί σε δύο στάδια. Αρχικά, τη σεζόν 2016-17 η χρήση θα γίνει με ανεπίσημο τρόπο ("offline") ώστε να αποφευχθούν πιθανές "επιπλοκές", ενώ από την επόμενη (2017-18) θα λάβει -με επίσημο τρόπο- "σάρκα και οστά". Η χρήση βίντεο δεν θα ισχύσει για όλες τις περιπτώσεις, αλλά για όταν υπάρχουν αμφισβητούμενα γκολ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Η FIFA αποφάσισε να δοκιμάσει τη χρήση βίντεο

News 24/7

24MEDIA NETWORK