Γι' αυτό επέστρεψε στην εθνική Ιταλίας ο Μπουφόν

Ο Τζίτζι Μπουφόν είχε αποφασίσει τον Νοέμβριο, μετά τον αποκλεισμό της Ιταλίας από τα τελικά του Μουντιάλ της Ρωσίας, να "κρεμάσει" τα γάντια του από την εθνική της χώρας του. Οι συγκυρίες, όμως, μετά τον σοκαριστικό θάνατο του Νταβίντ Αστόρι, τον έκαναν να αναθεωρήσει για αυτή του την απόφαση.

Juventus' Gianluigi Buffon arrives for the funeral ceremony of Italian player Davide Astori in Florence, Italy, Thursday, March 8, 2018. The 31-year-old Astori was found dead in his hotel room on Sunday after a suspected cardiac arrest before his team was set to play an Italian league match at Udinese. (AP Photo/Alessandra Tarantino)
Μπουφόν AP IMAGE

Για άλλη μια φορά ο Τζίτζι Μπουφόν αποδεικνύει ότι, εκτός από σπουδαίος τερματοφύλακας, είναι και σπουδαίος άνθρωπος, καθώς οι κατά καιρούς πράξεις του, εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου, συγκινούν το παγκόσμιο ποδοσφαιρικό κοινό.

Ο Ιταλός επιστρέφει στην εθνική Ιταλίας μετά την απόσυρσή του από αυτή τον Νοέμβριο και ένας από τους λόγους της επιστροφής του είναι ο Νταβίντ Αστόρι.

Ο τερματοφύλακας της Γιουβέντους, έχοντας το ρεκόρ των 175 συμμετοχών με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του, δήλωσε ότι επέστρεψε σε αυτό, με στόχο να "ενώσει" την ομάδα, αφού πάντα αποτελούσε τον ενοποιητικό κρίκο των παικτών και θα συμβάλει στην ένταξη των νεαρών σε ηλικία ποδοσφαιριστών στους "ατζούρι".

Επιπλέον, δήλωσε πως είναι ένας υπεύθυνος και συνεπής άνθρωπος, ενώ πρόσθεσε πως ακόμη ένας λόγος για την επιστροφή του στην εθνική Ιταλίας είναι για να τιμήσει τον αδικοχαμένο Νταβίντ Αστόρι.

News 24/7

24MEDIA NETWORK