Μάριο Μπαλοτέλι ετών 25: Μία αμφιλεγόμενη προσωπικότητα

Ιδιοφυΐα και παρεξηγημένος ή αναίσθητος και εκκεντρικός; Ερώτημα που κανείς δεν έχει απαντήσει με σαφήνεια και βεβαιότητα μέχρι στιγμής. Ανήμερα των 25ων γενεθλίων του, το Contra.gr ανέτρεξε σε όλες τις ιστορίες που αφορούν στον Μάριο Μπαλοτέλι από τα μικράτα του μέχρι σήμερα.

Μάριο Μπαλοτέλι ετών 25: Μία αμφιλεγόμενη προσωπικότητα

"Όταν σκοράρω, δεν πανηγυρίζω, επειδή είναι απλώς η δουλειά μου. Όταν ένας ταχυδρόμος παραδίδει ένα γράμμα, πανηγυρίζει;", ήταν μία από τις δηλώσεις του Μπαλοτέλι που έκαναν εντύπωση σε όσους δεν τον γνωρίζουν. Αφενός, εάν το δούμε ψυχρά το θέμα, έχει απόλυτο δίκιο. Αφετέρου, είναι μία λογική συνέχεια των όσων είχε πει σε ηλικία 13 ετών, στον προπονητή του στις ακαδημίες της Λουμετσάνε Μικέλε Καβάλι: "Θα πανηγυρίσω όταν σκοράρω στον τελικό του Champions League".

Μάριο Μπαλοτέλι ετών 25: Μία αμφιλεγόμενη προσωπικότητα

"Μπορεί είτε να σημειώσει το καλύτερο γκολ της ιστορίας, είτε να αποβληθεί σε πέντε λεπτά. Όταν αποσυρθώ, δεν θα ξεχάσω ποτέ το Μάριο", έχει δηλώσει ο Πάμπλο Σαμπαλέτα. Ο Μίκα Ρίτσαρντς, με τον οποίο ο Μπαλοτέλι έχει έρθει στα χέρια, υπερθεματίζει: "Είτε τον αγαπάς, είτε τον μισείς. Απλά τον αγαπάω".

Ο ίδιος ο Μπαλοτέλι παραδέχεται ότι είναι ακόμα παιδί και επιρρίπτει στη... βαρεμάρα του τις ευθύνες για κάθε ανατρεπτικό περιστατικό στο οποίο πρωταγωνιστεί. Εάν εξετάσουμε πιο προσεκτικά την περίπτωσή του και δίχως να είμαστε γιατροί, ώστε να διαγνώσουμε κάποιο είδος ψυχοπάθειας, γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι ο Μπαλοτέλι θέλει απλώς να περνάει καλά.

Ένα μέλος του προπονητικού επιτελείου της Σίτι, τον βρήκε μία μέρα μόνο του μπροστά σε ένα λάπτοπ, να ξεκαρδίζεται στα γέλια παρακολουθώντας σε DVD το "Laurel and Hardy" ("Χοντρός και Λιγνός"). "Είναι το αγαπημένο σόου μου", εξήγησε αργότερα ο Μπαλοτέλι. Με την ίδια αφέλεια, θα δηλώσει απερίσκεπτα πως: "Δεν μου αρέσει το Μάντσεστερ. Δεν είναι του γούστου μου". Παρότι ποδοσφαιριστής, τότε, της Μάντσεστερ Σίτι!

Μάριο Μπαλοτέλι ετών 25: Μία αμφιλεγόμενη προσωπικότητα

Το Contra.gr, στην προσπάθεια να σκιαγραφήσει την πιο περίπλοκη προσωπικότητα του σύγχρονου ποδοσφαίρου, ανέτρεξε σε όλες τις ιστορίες που αφορούν στον Μάριο Μπαλοτέλι, από τα μικράτα του μέχρι σήμερα.

Από μωρό στα βάσανα

Από το πρώτο φως της ημέρας, η μοίρα επιφύλασσε δύσκολη ζωή για το μικρό Μάριο. Ένα σοβαρό πρόβλημα στο έντερο τον ανάγκαζε να μπαινοβγαίνει στις κλινικές επί ένα χρόνο. Οι υποχρεωτικές θεραπείες διατηρούσαν ψηλά τον κίνδυνο θανάτου και γι' αυτό βαφτίστηκε μέσα στο νοσοκομείο. Για μία οικογένεια που στηριζόταν στο μισθό ενός μεταλλεργάτη του Παλέρμο, η επέμβαση που χρειαζόταν ο πρωτότοκος γιος της, επηρέασε άρδην την ποιότητα ζωής. Όταν έκλεισε τα δύο χρόνια κι η υγεία του βελτιώθηκε, η οικογένεια απευθύνθηκε στην Πρόνοια. Η εισήγηση ήταν να αναλάβει την επιμέλεια η οικογένεια του Φραντσέσκο και της Σίλβια Μπαλοτέλι, τουλάχιστον για 12 μήνες.

Μάριο Μπαλοτέλι ετών 25: Μία αμφιλεγόμενη προσωπικότητα

Οι μετανάστες από την Γκάνα Ρόουζ και Τόμας Μπαρουά, συμφώνησαν, έχοντας μετακομίσει στην πιο πλούσια και εκβιομηχανισμένη Μπρέσια, αφού το παιδί τους θα απολάμβανε ανέσεις που δεν μπορούσαν να του προσφέρουν. Η μεγαλύτερη κόρη τους Άμπιγκεϊλ κι ο δευτερότοκος γιος τους Ένοχ θα απασχολούσαν πλέον την προσοχή τους . Τον πρώτο καιρό, οι εκατέρωθεν επισκέψεις στα σπίτια των δύο οικογενειών ήταν συχνό φαινόμενο. Όσο κυλούσε ο χρόνος, αραίωναν. Οι Μπαρουά ισχυρίζονται πως έκαναν προσπάθειες να πάρουν πίσω το Μάριο, ο οποίος δεν είχε υιοθετηθεί επισήμως από την οικογένεια Μπαλοτέλι. Κατηγορούσαν τους θετούς γονείς του Μάριο πως έβαζαν λόγια για εκείνους. Ο Μάριο αποτραβήχτηκε από τους βιολογικούς γονείς κι είχε σχέση μόνο με τα τρία αδέρφια του από την οικογένεια Μπαρουά (αργότερα γεννήθηκε κι ο Έιντζελ). Όπως εξομολογείται ο Τόμας Μπαρουά: "Δεν μας θυμόταν ποτέ. Ούτε στα γενέθλια, ούτε στα Χριστούγεννα".

Όταν έγινε 18 ετών, πήρε την ιταλική υπηκοότητα σε μία ειδική εκδήλωση (αφού θα γινόταν ο πρώτος έγχρωμος παίκτης που θα φορούσε τη φανέλα της εθνικής Ιταλίας), στην οποία δεν κάλεσε τους βιολογικούς γονείς του. Ένα παιχνίδι Champions League της Ίντερ με την Τσέλσι ήταν το μοναδικό στο οποίο τους εξασφάλισε εισιτήρια κι αυτό μέσω του αδερφού του Ένοχ, στον οποίο έδωσε τέσσερα, ώστε να τα μοιράσει όπως ο ίδιος επιθυμεί. Λίγο αργότερα, σε μία τηλεοπτική συνέντευξη, ξεσπάθωσε εναντίον των ανθρώπων που τον έφεραν στην ζωή: "Εάν δεν γινόμουν ο Μάριο Μπαλοτέλι, τότε ο κύριος κι η κυρία Μπαρουά δεν θα νοιάζονταν για μένα". "Ο Μάριο είναι πεπεισμένος ότι τον εγκαταλείψαμε στο νοσοκομείο, αλλά δεν είναι αλήθεια. Η οικογένεια Μπαλοτέλι του τα έβαλε αυτά στο μυαλό", απάντησε ο βιολογικός πατέρας του, που δήλωσε απογοητευμένος επειδή ο γιος του δεν κράτησε το επώνυμό του.

Μάριο Μπαλοτέλι ετών 25: Μία αμφιλεγόμενη προσωπικότητα

Τον Ιούλιο του 2015, ο Μάριο Μπαλοτέλι έχασε το θετό του πατέρα και θέλησε να τιμήσει τη μνήμη του με μία ειδική παραγγελία για τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια. Σε ένδειξη σεβασμού και ευγνωμοσύνης, ο "Super Mario" έγραψε το μικρό όνομα του πατέρα του, ενώ στο Instagram ανάρτησε το εξής μήνυμα: "Πάντα μαζί σου πατέρα!"

Αντιμέτωπος με Μουρίνιο και Μαντσίνι

Ήταν 15 ετών, όταν ο προπονητής της Λουμετσάνε (τρίτη τη τάξει κατηγορία του ιταλικού πρωταθλήματος το 2006) τον εντόπισε στις ακαδημίες της ομάδας. "Τον θέλω με τους άντρες", απαίτησε, αλλά εισέπραξε την απάντηση "είναι πολύ μικρός". Όταν ένας γιατρός του έδωσε το "ok", τότε το μεγάλο άλμα έγινε, αλλά ο Μάριο δεν ήταν ένα συνηθισμένο αγόρι. "Πάντα βιαζόταν μετά την προπόνηση και δεν καθόταν στα μαθήματα τακτικής. Του μίλησα. Μου χαμογέλασε και μου είπε 'πρέπει να πάω σπίτι να διαβάσω'. Στο τέλος, ομολόγησε ότι έφευγε για να παίξει 5Χ5 με τους φίλους του".

Ίσως τα πράγματα να ήταν διαφορετικά εάν περνούσε με επιτυχία από τη δοκιμή στην Μπαρτσελόνα το 2005. Αυτή, όμως, ήταν η εκκίνηση της καριέρας του Μπαλοτέλι, η οποία συνεχίστηκε επί ιταλικού εδάφους. Η Ίντερ τον εντόπισε με τη σειρά της και έδωσε κάτι λιγότερο από 350.000 ευρώ για να τον αποκτήσει το καλοκαίρι του 2006, με προπονητή το Ρομπέρτο Μαντσίνι. Ο Ιταλός τεχνικός τον πίστεψε και το χρησιμοποιούσε σποραδικά, με συνέπεια ο Μπαλοτέλι να γίνει ο νεαρότερος σκόρερ της ομάδας στο Champions League το Νοέμβριο του 2008 (σε ηλικία 18 ετών και 145 ημερών), καταρρίπτοντας το ρεκόρ του Ομπαφέμι Μάρτινς.

Τη νέα χρονιά, όμως, τα πράγματα με τον Ζοζέ Μουρίνιο έγιναν πιο δύσκολα. Ήδη από τον Ιανουάριο του 2009, ο "Special One" τον είχε υποβιβάσει στη δεύτερη ομάδα, έχοντας κατηγορήσει τον Μπαλοτέλι για έλλειψη ζήλου στις προπονήσεις. "Δεν μπορεί ένα νεαρό αγόρι όπως αυτός να προπονείται λιγότερο από τους Φίγκο, Κόρντομπα και Σανέτι". Σε αυτήν την απόφαση συνέβαλε κι η αντίδραση του διεθνή επιθετικού πριν το παιχνίδι με την Τσέλσι για το Champions League. Οι δύο άντρες τσακώθηκαν στην προπόνηση, ο Μουρίνιο άφησε τον "Super Mario" εκτός αγώνα (νίκη 1-0 στο Λονδίνο) και λίγο αργότερα τον έβαλε στο "ψυγείο".

"Λυπάμαι για την κατάσταση που δημιουργήθηκε. Είμαι το πρώτο πρόσωπο που υποφέρω επειδή λατρεύω το ποδόσφαιρο και θέλω να παίζω. Περιμένω ήσυχα να επιστρέψω, επειδή είμαι χρήσιμος στην ομάδα", υπογράμμισε μεταξύ άλλων στην... απολογία που ζητούσε ο Μουρίνιο από τον ίδιο, ώστε να επιστρέψει στην πρώτη ομάδα. Το χαρούμενο κλίμα κράτησε για λίγο κι ο Μπαλοτέλι έπεσε γρήγορα σε δυσμένεια, με συνέπεια το καλοκαίρι του 2010 να αναζητήσει νέο σταθμό στην καριέρα του.

Είχε προηγηθεί η εξής τρομερή ιστορία: Η Ίντερ ταξίδευε στο Καζάν για να αντιμετωπίσει τη Ρούμπιν στη φάση των ομίλων του Champions League τη σεζόν 2009-2010. Τα προβλήματα τραυματισμών ανάγκασαν τον Μουρίνιο να χρησιμοποιήσει τον 19χρονο, τότε, Ιταλό στην επίθεση. Ο Μπαλοτέλι, όμως, πρόλαβε να "φορτωθεί" με κίτρινη κάρτα από το πρώτο ημίχρονο. Ο λόγος περνάει στον απολαυστικό "Special One", τον οποίον ο "Super Mario" αποκαλούσε "παππού".

"Θα μπορούσα να γράψω βιβλίο για τον Μπαλοτέλι. Διακόσιες σελίδες για τα δύο χρόνια που συνεργαστήκαμε. Αλλά δεν θα ήταν δράμα, θα ήταν κωμωδία.

Θυμάμαι κατά τη διάρκεια ενός αγώνα στο Καζάν με τη Ρούμπιν για το Champions League (1-1 τελικό σκορ) είχα ξεμείνει από επιθετικούς. Δεν είχα ούτε τον Μιλίτο, ούτε τον Ετό, μόνο τον Μπαλοτέλι.

Τον έβαλα βασικό στο πρώτο ημίχρονο και πήρε κίτρινη κάρτα, οπότε στα αποδυτήρια ξόδεψα περίπου 14 από τα 15 λεπτά, λέγοντάς του: Σε παρακαλώ Μάριο, μην πάρεις κι άλλη κίτρινη, δεν έχω παίκτη να βάλω. Μίλαγα μόνο στον Μάριο και του έλεγα μην αγγίξεις κανένα, αν χάσεις την μπάλα μην κάνεις τίποτα, αν ο διαιτητής κάνει λάθος μην κάνεις τίποτα. Και τελικά στο 46' πήρε δεύτερη κίτρινη και αποβλήθηκε!"

Απολαύστε τον Μουρίνιο από το 0:55 μέχρι το τέλος του video:

Ο Ρομπέρτο Μαντσίνι τον πήρε ξανά κοντά του, αλλά δεν γλίτωσε τις συχνές προστριβές. "Κάθε μέρα μαλώνω με το Μάριο και μερικές φορές σκέφτομαι ότι θα μου άρεσε να του δώσω μια μπουνιά". Η απάντηση του Μπαλοτέλι; "Δεν θα μπορούσε. Κάνω κικ-μπόξινγκ". Ο Μαντσίνι συχνά έχει αναφερθεί στο τι θα ήθελε να κάνει στον Μπαλοτέλι: "Εάν ήταν μικρός, θα του έδινα συχνά σφαλιάρες". Πάνω στην απόγνωσή του, δε, τόνισε: "Θα μπορούσε να τον βοηθήσει ένας γάμος". Δεν απέφυγε, πάντως, να πει την αλήθεια: "Είναι ο Μάριο. Είναι τρελός, αλλά τον αγαπάω, γιατί είναι καλό παιδί".

Ο Μπαλοτέλι δοκίμασε τις αντοχές του Μαντσίνι και στην προετοιμασία της Μάντσεστερ Σίτι τον Ιούλιο του 2011. Σε φιλικό κόντρα στους Γκάλαξι, αντί να πλασάρει σε τετ-α-τετ, έκανε μία πιρουέτα ώστε να σουτάρει με τακουνάκι, αλλά η μπάλα δεν του έκανε τη χάρη και κατέληξε άουτ. Ο Μαντσίνι έδωσε αμέσως εντολή για αλλαγή κι ο Μπαλοτέλι πέταξε ένα μπουκάλι νερό εξαγριωμένος από την αντικατάστασή του πριν τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου.

Το χειρότερο περιστατικό απ' όλα, πάντως, καταγράφηκε τον Ιανουάριο του 2013, όταν οι δύο άνδρες λίγο έλειψε να πιαστούν στα χέρια, κατά τη διάρκεια μιας προπόνησης. Αδιάψευστος μάρτυρας ο φακός της " Daily Mail ".

Μάριο Μπαλοτέλι ετών 25: Μία αμφιλεγόμενη προσωπικότητα

Η σχέση του με τον πρώην ομοσπονδιακό τεχνικό της Ιταλίας Τσέζαρε Πραντέλι ήταν επίσης περίεργη. Τα πεπραγμένα του τρόμαζαν το Μαρτσέλο Λίπι, που δεν τον καλούσε στην εθνική, ωστόσο ο διάδοχός του φαινόταν περισσότερο διαλλακτικός. "Έχω απεριόριστη υπομονή με τον Μπαλοτέλι. Άτομα όπως αυτός πρέπει να τα καταλαβαίνουμε. Ο Μπαλοτέλι καταλαβαίνει ότι γελοιοποιείται. Μου είπε 'χρειάζομαι βοήθεια. Πάντα τα καταστρέφω όλα, αλλά νοιάζομαι πολύ για την εθνική ομάδα'", είχε τονίσει.

Ο... εχθρός είναι εντός

Η συμπεριφορά ντίβας που επιδεικνύει ο Μπαλοτέλι συχνά καταστρέφει το κλίμα στα αποδυτήρια των ομάδων του. Αν και ακόμα πολύ μικρός σε ηλικία, προκάλεσε την αντίδραση του αρχηγού της Ίντερ Χαβιέρ Σανέτι, του Μάρκο Ματεράτσι , αλλά και του ατζέντη του, μετά τον καυγά που είχε με τον Μουρίνιο πριν από το ματς της Ίντερ με την Τσέλσι για το Champions League. Λίγο αργότερα, όταν ήρθε σε κόντρα και με τους φιλάθλους των "νερατζούρι", ο Σανέτι τόνισε: "Ο Μάριο πρέπει να επικεντρωθεί στο τι κάνει μέσα στο γήπεδο και δεν πρέπει να συμπεριφέρεται έτσι".

Σε μία αναμέτρηση μεταξύ της Ίντερ και της Παλέρμο στο "Τζιουζέπε Μεάτσα" το 2009, ο Μπαλοτέλι είχε βρεθεί στο πλάι του Σάμουελ Ετό, δείχνοντας πως ήθελε να εκτελέσει εκείνος ένα πέναλτι, αλλά σαν από μηχανής Θεός ο Σανέτι τον τράβηξε από τη φανέλα, προκειμένου να μπορέσει ο Καμερουνέζος να πάρει φόρα.

Κάτι αντίστοιχο συνέβη περίπου έξι χρόνια αργότερα, όντας παίκτης της Λίβερπουλ , με τη διαφορά ότι άρπαξε την μπάλα από τον Τζόρνταν Χέντερσον , σκόραρε από το σημείο του πέναλτι κατά της Μπεσίκτας και χάρισε τη νίκη στην ομάδα του.

Τα πράγματα έφτασαν στα άκρα στην Μάντσεστερ Σίτι. Το Δεκέμβριο του 2011 ήρθε στα χέρια με τον Μίκα Ρίτσαρντς στην προπόνηση, όταν ο Άγγλος μπακ, που ήταν στην ίδια ομάδα με τον Ιταλό, τον κατηγόρησε πως δεν έτρεχε αρκετά. Η κόντρα τους είχε αρχίσει νωρίτερα κι αυτή ήταν η σπίθα που άναψε το φιτίλι, με τους Μαντσίνι, Τζέιμς Μίλνερ και Γιάγια Τουρέ να χωρίζουν τους δύο συμπαίκτες.

Ο πρώην μέσος του Ολυμπιακού ειδικά φέρεται να έχει έρθει σε ρήξη με τον Μπαλοτέλι σε δύο ξεχωριστές περιπτώσεις. Πρώτα στο ημίχρονο της ήττας από την Σουόνσι τον Μάρτιο του 2012, όπου αντάλλαξαν βαριές κουβέντες και εν συνεχεία στην εντός έδρας ισοπαλία με την Σάντερλαντ, όπου τσακώθηκαν ξανά στο ημίχρονο στα αποδυτήρια της Σίτι (σ.σ. ο Τουρέ, πάντως, έχει διαψεύσει και τους δύο καυγάδες). Η αδιαμφισβήτητη κόντρα του Μπαλοτέλι από το τελευταίο ματς είναι αυτή που είχε με τον Αλεκσάνταρ Κολάροφ για την εκτέλεση ενός φάουλ στο δεύτερο μέρος.

Στα αποδυτήρια των πρωταθλητών Αγγλίας ήταν κοινώς αποδεκτό, πάντως, ότι ο Μπαλοτέλι αποτελούσε το "πειραχτήρι" της ομάδας. Εξ ου κι οι αγκαλιές μετά την τρικλοποδιά που έβαλε στον Έντιν Τζέκο κατά τους πανηγυρισμούς της νίκης επί της Μπλάκμπερν. "Είναι χαζός κι ιδιοφυΐα ταυτόχρονα", δήλωσε τότε ο Νάιτζελ ντε Γιονγκ, αναγκάζοντας τον Μαντσίνι να δώσει δημοσίως εντολή στους παίκτες του να μην ασχολούνται με τον Μπαλοτέλι, ώστε να μην προκαλέσουν κάποια έκρηξη. Όπως συνέβη μετά το γκολ που σημείωσε ο Ιταλός επιθετικός κόντρα στην Ιρλανδία για το Euro 2012, με τον Λεονάρντο Μπονούτσι να σπεύδει να του καλύψει το στόμα, την ώρα που ο Μπαλοτέλι προσπαθούσε να... βρίσει κάποιον.

Χειρονομίες και προδοσία

Η σχέση του με τους φίλους της Ίντερ διαλύθηκε εις τα εξ ων συνετέθη μόλις με μία απερίσκεπτη κίνηση του Μπαλοτέλι. Ο νεαρός επιθετικός έπεσε θύμα της επιθυμίας του παρουσιαστή του τηλεοπτικού σόου "Striscia la Notizia" να τον δει να φοράει τη φανέλα της αγαπημένης ομάδας του Μίλαν . Ο Μπαλοτέλι αρνήθηκε αρχικά, ωστόσο για να τον αφήσει ήσυχο ο παρουσιαστής του έκανε το χατήρι, παρότι βρισκόταν σε ένα εστιατόριο γεμάτο κόσμο.

Οι φίλαθλοι της Ίντερ αντέδρασαν κι άφησαν μήνυμα στο δεδηλωμένο "ροσονέρο", πλέον, πως δεν θα του το συγχωρούσαν ποτέ. Μέσα σε αυτό το κλίμα, ήρθε να προστεθεί ο εκνευρισμός του Μπαλοτέλι στον ημιτελικό του Champions League με την Μπαρτσελόνα το 2010, όταν μετά το τέλος του ματς πέταξε τη φανέλα στο έδαφος κι οι φίλοι της Ίντερ τον αποδοκίμασαν.

Επιπλέον, όταν ο Μπαλοτέλι μετέβη σε κλινική της Πάβια για να υποβληθεί σε μία εγχείριση στο γόνατο, αντιλαμβανόμενος τα Μέσα Ενημέρωσης φώναξε " Forza Milan" τραγουδώντας παράλληλα τον ύμνο της αιωνίου αντιπάλου της πρώην ομάδας του.

Με υψωμένο το μεσαίο δάχτυλο απάντησε στους φίλους της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για το πικάρισμά τους στους παίκτες της Λίβερπουλ, έπειτα από τη νίκη της ομάδας τους με 2-1 στο "Άνφιλντ" τον Μάρτιο του 2015.

Παλιότερα, δύο φίλοι των "κόκκινων διαβόλων" είχαν προβεί σε χυδαιότητες στο αυτοκίνητο του Μάριο Μπαλοτέλι (ο ένας έκανε την ανάγκη του στην πόρτα του οδηγού και ο άλλος κάθισε γυμνός στην οροφή).

Η αντιπάθεια του "καβαλιέρε"

"Ήθελα να πουλήσω τον Μπαλοτέλι σε μία αγγλική ομάδα 35.000.000 ευρώ, όμως μετά από τις εμφανίσεις του στο Παγκόσμιο Κύπελλο, ποιος θα πλήρωνε τόσα πολλά;", είχε δηλώσει ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι μην γνωρίζοντας ότι τελικά θα καταφέρει να τον... φορτώσει στην Λίβερπουλ.

Λίγο αργότερα τον χαρακτήρισε... σάπιο μήλο: "Έχουμε πολλούς πρωταθλητές. Τον Μενέζ, τον Χόντα, τον Ελ Σαραουί, τον Τόρες και τον Ντε Γιονγκ. Όμως το σημαντικό είναι αυτό. Δεν έχουν πλέον ένα... σάπιο μήλο στα αποδυτήρια της ομάδας".

Παλιότερα, ο "καβαλιέρε" είχε πει ότι ο Μπαλοτέλι δεν τον πείθει εξαιτίας του χαρακτήρα του, ωστόσο εκείνος που έκανε την πλέον άστοχη δήλωση ήταν ο αδερφός του Πάολο Μπερλουσκόνι, κατά τη διάρκεια προεκλογικής ομιλίας.

Μπαλοτέλι vs ρατσισμός

Σε εκδήλωση για τα 150 χρόνια από το σχηματισμό της Ιταλίας, παρόντος του τότε προέδρου της χώρας Τζιόρτζιο Ναπολιτάνο και της εθνικής ομάδας, ο Μπαλοτέλι εκπροσωπούσε μεταξύ άλλων και 500.000 παιδιά αλλοδαπών γονιών, που δεν μπορούσαν να πάρουν την ιταλική υπηκοότητα πριν συμπληρώσουν το 18ο έτος της ηλικίας τους και ταυτόχρονα 10 χρόνια παραμονής στην Ιταλία. Ο ίδιος έχει βιώσει ουκ ολίγες φορές το ρατσισμό, είτε εντός της πατρίδας του, είτε εκτός, αφού λόγω χρώματος δεν ήταν δυνατό να κρύψει την καταγωγή του. Εξάλλου, από τα πρώτα βήματά του σε ποδοσφαιρικές ακαδημίες, αντιμετώπισε το ρατσισμό από τις εξέδρες, ως το μοναδικό μαύρο παιδί σε μία κοινωνία λευκών.

Στις αρχές του 2009, δέχθηκε επίθεση με μπανάνες σε ένα μπαρ στη Ρώμη. Τον Απρίλιο του ίδιου έτους, φίλοι της Γιουβέντους φώναξαν το σύνθημα "δεν υπάρχει μαύρος Ιταλός" στο ντέρμπι με την Ίντερ. Οι φίλοι της "γηραιάς κυρίας" ασχολήθηκαν μαζί του και σε παιχνίδια κόντρα σε άλλες ομάδες, με συνέπεια οι "μπιανκονέρι" να τιμωρηθούν με ένα ματς κεκλεισμένων των θυρών και πρόστιμο. Σε φιλικό παιχνίδι της Ιταλίας με τη Ρουμανία επί αυστριακού εδάφους το Νοέμβριο του 2010, δέχθηκε ρατσιστική επίθεση από φιλάθλους και των δύο χωρών. Ακόμα κι έξω από το "Τζιουζέπε Μεάτσα" της Ίντερ υπάρχει γραμμένο σε έναν τοίχο το μήνυμα: "Δεν είσαι πραγματικός Ιταλός, είσαι πραγματικός Αφρικανός".

Η αιρετική συμπεριφορά του σε ορισμένα ανεξάρτητα περιστατικά δίχασε την Ιταλία, με αφορμή τις ρατσιστικές επιθέσεις που δεχόταν. Ο Μαρτσέλο Λίπι, θέλοντας να καλύψει τους φίλους της Γιουβέντους, τόνισε πως οι επιθέσεις δεν έχουν ρατσιστικό χαρακτήρα, αλλά οφείλονται στη συμπεριφορά του Μπαλοτέλι. Στο ίδιο μήκος κύματος κι ο πρώην ομοσπονδιακός τεχνικός της εθνικής Ιταλίας Κ21 Πιερλουίτζι Καζιράγκι. Η απόφαση του Μπαλοτέλι να αποχωρήσει για την Αγγλία, πάρθηκε με γνώμονα κι αυτό το ιδιαίτερο ζήτημα, αφού στη "γηραιά Αλβιόνα", το επίπεδο των φυλετικών διακρίσεων είναι χαμηλότερο.

Σε ένα ταξίδι της Σίτι εκτός Αγγλίας, πάντως, δεν γλίτωσε τη ρατσιστική συμπεριφορά. Στην Πορτογαλία, για το Europa League της σεζόν 2011-12, φίλοι της Πόρτο προσέβαλαν τους Τουρέ και Μπαλοτέλι χρησιμοποιώντας ήχους πιθήκων. Η UEFA τιμώρησε τους "δράκους" με μόλις 20.834 ευρώ πρόστιμο.

Γνωρίζοντας την κατάσταση στα γήπεδα της Πολωνίας και της Ουκρανίας στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2012, ο Μπαλοτέλι δεν δίστασε να προειδοποιήσει πριν την έναρξη της διοργάνωσης: "Όποιος μου πετάξει μπανάνα, θα τον πλακώσω στο ξύλο". Ορισμένοι οπαδοί της Κροατίας δεν εισάκουσαν τις "εντολές" του, αλλά έδειξε χαρακτήρα και δεν απάντησε στις προκλήσεις.

"Αν ξανακούσω ρατσιστικά συνθήματα, θα φύγω από το γήπεδο!", είχε απειλήσει ο "Super Mario" μετά από ματς της Μίλαν με την Ρόμα. Τότε, είχε βάλει το δάχτυλο στα χείλη του απαιτώντας να σωπάσουν οι οπαδοί των "τζιαλορόσι", ενώ αποκάλυψε ότι ο Κέβιν Πρινς-Μπόατενγκ τον έπεισε να μην εγκαταλείψει τον αγωνιστικό χώρο.

Στόχος ρατσιστικής επίθεσης έγινε ο ίδιος και ο Ρομπίνιο από οπαδούς της Φιορεντίνα, έπειτα από την αναμέτρηση της Σιένα με την Μίλαν τον Μάιο του 2013. Μάλιστα, κινήθηκε απειλητικά προς το μέρος τους, αλλά οι αστυνομικοί απέτρεψαν τα χειρότερα.

Την 1η Δεκεμβρίου 2014, ο Ιταλός επιθετικός κατηγορήθηκε για ρατσιστική και αντισημιτική συμπεριφορά, όταν ανάρτησε στο Instragram μία φωτογραφία του Super Mario, γνωστού χαρακτήρα των video games, με λεζάντα "πηδάει σαν μαύρος άντρας και αρπάζει τα νομίσματα σαν Εβραίος". Η απάντηση στους επικριτές του: "Η μαμά μου είναι Εβραία, επομένως όλοι εσείς βγάλτε το σκασμό παρακαλώ".

Βέβαια, κάποια στιγμή που του δόθηκε η ευκαιρία να συνομιλήσει με την πρώτη έγχρωμη γυναίκα που ανέλαβε το αξίωμα της υπουργού Ενσωμάτωσης στην Ιταλία, ο Μπαλοτέλι προτίμησε να κοιμηθεί!

Μπαλοτέλι vs αποβολές

Ένα βασικό στοιχείο που προβλημάτιζε τον Μαντσίνι στην Σίτι ήταν η ευκολία με την οποία ο Μπαλοτέλι αντίκριζε κάρτες. Στην εκτός έδρας ήττα από την Άρσεναλ τον Απρίλιο του 2012, η δεύτεη κίτρινη του διεθνή επιθετικού ξεχείλισε το ποτήρι. "Δεν θα ξαναπαίξει εφέτος και μάλλον δεν θα ξαναπαίξει ποτέ για τη Σίτι. Τελείωσα μαζί του", σημείωνε ο Μαντσίνι, αφού ο Μπαλοτέλι έχανε τρεις αγωνιστικές λόγω τιμωρίας και φυσικά είχε ξεπεράσει κάθε όριο.

Στην Ίντερ, επί Ζοζέ Μουρίνιο, είχε αποβληθεί δύο φορές σε αγώνες Champions League. Παρόμοια πειθαρχική συμπεριφορά στον αγωνιστικό χώρο επέδειξε και στην Αγγλία. Στο πρώτο παιχνίδι όπου σκόραρε με τη φανέλα των "πολιτών" στην Premier League, στο 2-0 επί της Γουέστ Μπρομ το Νοέμβριο του 2010, αποβλήθηκε στο 63' κι έχασε τα επόμενα τρία ματς λόγω τιμωρίας. Δέχεται κάρτες συνεχώς, για τάκλιν σε στόπερ στην αντίπαλη περιοχή, για διαμαρτυρία, επειδή βγάζει τη φανέλα του μετά από γκολ, επειδή κάνει καθυστερήσεις, αλλά και για πιο σοβαρούς λόγους.

Στη νίκη 3-2 επί της Τότεναμ τον Ιανουάριο του 2012, την οποία χάρισε ο ίδιος στη Σίτι με πέναλτι στο 94', χτύπησε τον Σκοτ Πάρκερ στο κεφάλι με τις τάπες, αλλά ο Χάουαρντ Γουέμπ δεν αντιλήφθηκε την παράβαση. Η ομοσπονδία εξέτασε το video και τιμώρησε τον Ιταλό με τέσσερις αγωνιστικές.

Μετά το ματς με την Λίβερπουλ στο "Άνφιλντ" τον Νοέμβριο του 2011 και την αποβολή του στο 83', μόλις 18 λεπτά αφότου αντικατέστησε τον Σαμίρ Νασρί, κατέστρεψε την πόρτα των αποδυτηρίων των φιλοξενουμένων. "Εάν την κατέστρεψε, θα την πληρώσει, όπως συνέβη με το σπίτι του", υποστήριξε ο Μαντσίνι. "Δεν βοηθάει τον εαυτό του, αν κι οι διαιτητές του βγάζουν κάρτες που δεν θα έβγαζαν σε άλλους παίκτες", υποστήριζε ο τότε προπονητής των "κόκκινων" Κένι Νταλγκλίς.

Τα... φάουλ στους αντιπάλους

Ο σεβασμός του Μπαλοτέλι στους αντιπάλους του εντός του αγωνιστικού χώρου, μόνο παροιμιώδης δεν είναι. Οι συχνές κάρτες που αντικρίζει, πολλές φορές οφείλονται σε αντισυναδελφικά μαρκαρίσματα, κάποια εκ των οποίων δεν εντοπίζονται από τους διαιτητές. Η κλωτσιά στο πρόσωπο του Πάρκερ ήταν ένα εξ αυτών, το πάτημα στον Άλεξ Σονγκ στο ματς με την Άρσεναλ, όπου αποβλήθηκε αργότερα για διαφορετικό λόγο ήταν μία άλλη περίπτωση. Ο οξύθυμος Ιταλός απέφυγε την τιμωρία των εννέα αγωνιστικών που εγκυμονούσε αυτή η συμπεριφορά του διότι οι διαιτητές είδαν την ενέργειά του, αλλά δεν την τιμώρησαν εκείνη τη στιγμή και η FA δεν μπορούσε να επανεξετάσει την υπόθεση αργότερα.

Το Δεκέμβριο του 2010, όμως, ο Μπαλοτέλι βρήκε έναν πολύ πιο ασφαλή τρόπο για να μπει στο μάτι κάθε αντιπάλου. Παραλαμβάνοντας το βραβείο "Golden Boy" της εφημερίδας " Tuttosport", ένα βραβείο που απονέμεται στον κορυφαίο ποδοσφαιριστή κάτω των 21 ετών και το οποίο έχει περάσει από τα χέρια των Λιονέλ Μέσι, Τσεσκ Φάμπρεγας, Γουέιν Ρούνεϊ, Ράφαελ φαν ντερ Φάαρτ, θέλησε να κάνει δηλώσεις. "Είμαι κατενθουσιασμένος που κατέκτησα το βραβείο, αλλά ποιος άλλος έπρεπε να το πάρει; Ήταν η σειρά μου. Πριν από δύο χρόνια ήμουν έκτος, το 2009 ήμουν τέταρτος αν και μόνο ένας παίκτης ήταν λίγο καλύτερος από εμένα, ο Μέσι".

Όταν, δε, ρωτήθηκε για το δεύτερο της ψηφοφορίας του 2010 Τζακ Γουίλσιρ απάντησε με γλαφυρό τρόπο: "Ποιο είναι το όνομά του; Γουίλ...; Όχι, δεν τον γνωρίζω, αλλά την επόμενη φορά που θα παίξω με την Άρσεναλ, θα τον ψάξω. Ίσως να του δείξω το βραβείο μου και να του υπενθυμίσω ότι εγώ νίκησα".

Ο "Super Mario" είχε αποπειραθεί να επιτεθεί στον Κρις Σμόλινγκ σε ντέρμπι Λίβερπουλ-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ τον Μάρτιο του 2015, αλλά φίλαθλοι που βρίσκονταν κοντά στο πλάγιο τον συγκράτησαν και τον έσωσαν από σίγουρη δεύτερη κίτρινη κάρτα! Ο ίδιος, μάλιστα, δεν παρέλειψε να τους ευχαριστήσει με μήνυμά του στο Facebook.

Θύμα του... εαυτού του

Σε μία χώρα όπου στην έντυπη δημοσιογραφία κυριαρχούν οι σκανδαλοθηρικές " Sun " και " Mirror " και που η "News of the World" ήλεγχε ολόκληρο τον πολιτικό κόσμο, το μόνο εύκολο για ένα συντάκτη ήταν να δημιουργήσει μία ιστορία με πρωταγωνιστή τον Μάριο Μπαλοτέλι. Η αναπαραγωγή της και μόνο από όλα τα ΜΜΕ του πλανήτη θα της προσέδιδε την απαιτούμενη εγκυρότητα και θα περνούσε ως πραγματικότητα.

Μία τέτοια αβάσιμη ιστορία αφορά την έπαυλη που συντηρεί ο Μπαλοτέλι στην Αγγλία. Η καθαρίστριά του, που είχε αναλάβει τα πάντα, συνομιλούσε τηλεφωνικά με τη θετή μητέρα του για το τι χρειάζεται να αγοράσει ο επιθετικός της Σίτι. "Ένα σίδερο και μία σιδερώστρα", ήταν η παρατήρηση, που έγινε αμέσως τηλεφωνική διαταγή στα αυτιά του Μάριο από την Σίλβια Μπαλοτέλι. Όταν η καθαρίστρια του υπέδειξε και το πολυκατάστημα από το οποίο θα μπορούσε να βρει τέτοια προϊόντα, ο Μπαλοτέλι πήρε δύο φίλους του και επέστρεψε με ένα τραμπολίνο, δύο σκούτερ και ένα τραπέζι του πινγκ-πονγκ, αλλά κανένα σίδερο.

Μάριο Μπαλοτέλι ετών 25: Μία αμφιλεγόμενη προσωπικότητα
© ACTION IMAGES

Μία άλλη ψευδής ιστορία, που έφτασε μέχρι και σε συνέντευξη Τύπου του Μαντσίνι ήθελε τον Μπαλοτέλι να οδηγεί στους δρόμους του Μάντσεστερ ντυμένος Άγιος Βασίλης τα Χριστούγεννα και να μοιράζει χρήματα στους περαστικούς, πριν από παιχνίδι με την Άρσεναλ. "Δεν γνωρίζω. Με το Μάριο όλα είναι πιθανά. Πρέπει να τον ρωτήσετε. Μπορεί να είναι αλήθεια, δεν γνωρίζω", απάντησε ο Μαντσίνι μετά από το ματς.

Μία "είδηση" που έκανε το γύρο του κόσμου ήταν η δωρεά 1.000 λιρών σε έναν άστεγο, μετά από μία νύχτα σε καζίνο μαζί με τον αμυντικό της Μπλάκμπερν Κριστοφέρ Σαμπά, όπου ο Μπαλοτέλι κέρδισε 25.000 λίρες. Επίσης, ο Ιταλός ποτέ δεν βρήκε ένα μαθητή τοπικού δημοτικού του Μάντσεστερ και τον πήγε πίσω στο σχολείο του για να αντιμετωπίσει τον νταή συμμαθητή που του προκαλούσε προβλήματα, ούτε έπεσε θύμα φάρσας των συμπαικτών, που γέμισαν το ντεπόζιτο της Maserati του με χαλασμένα ψάρια.

Κόντρα στον Τύπο

Σύμφωνα με την ιταλική " Ansa" , ο Μάριο Μπαλοτέλι φέρεται να έδειρε παπαράτσι που τον απαθανάτισε σε προσωπικές στιγμές με την πρώην σύντροφό του Φάνι Νεγκουέσα σε εστιατόριο, ενώ λίγους μήνες νωρίτερα (Οκτώβριος 2013) είχε χτυπήσει την κάμερα ενός -προκλητικού- κάμεραμαν, κατά την άφιξη της αποστολής της εθνικής Ιταλίας στην Νάπολη για ένα ματς με την Αρμενία.

Μπαλοτέλι... overload

Έφτασε, όμως, η στιγμή για το grande finale. Για την πλήρη λίστα με τα κατορθώματα του Μπαλοτέλι, η οποία γράφεται και διαβάζεται με μια ανάσα. Αρχίζουμε φυσικά, με τη... φωτιά που έβαλε στο σπίτι του, προσπαθώντας να ανάψει ορισμένα πυροτεχνήματα στο μπάνιο του, λίγες ώρες πριν από το ντέρμπι του Μάντσεστερ στο "Ολντ Τράφορντ". Αν και δεν τραυματίστηκε, το σπίτι υπέστη υλικές ζημιές, με τον Μπαλοτέλι να σπεύδει μέσα στο φλεγόμενο σπίτι για να αρπάξει ορισμένα χρήματα και μία βαλίτσα. Αργότερα ισχυρίστηκε πως την απόπειρα να ανάψουν πυροτεχνήματα την έκαναν... κάτι φίλοι του.

Μάριο Μπαλοτέλι ετών 25: Μία αμφιλεγόμενη προσωπικότητα

Όταν ήρθε η ώρα για το ντέρμπι, αντί να δώσει εξηγήσεις, έδωσε απαντήσεις μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Με μία ερώτηση: " Why always me?". Αυτό ήταν το μήνυμα στο μπλουζάκι που εμφάνισε, όταν σημείωσε το πρώτο γκολ του απέναντι στην Γιουνάιτεντ, που άνοιξε το δρόμο για τον ιστορικό θρίαμβο με 6-1. Ακολούθως, έγινε και πρέσβης του Μάντσεστερ για θέματα... πυρασφάλειας. Τη σχετική φωτογραφική καμπάνια, μάλιστα, την οργάνωσε ο ίδιος ο σύλλογος, χωρίς να ενημερώσει το πυροσβεστικό σώμα της πόλης!

Τα Χριστούγεννα του 2011, ο Μαντσίνι προσκάλεσε σε δείπνο τους δημοσιογράφους που καλύπτουν το ρεπορτάζ της Σίτι. Αναπόφευκτο θέμα συζήτησης ο Μπαλοτέλι, για τον οποίο ο Ιταλός τεχνικός έλεγε μεταξύ σοβαρού κι αστείου πως εάν συνεχίσει έτσι, θα πάει να μείνει με την οικογένεια Μαντσίνι. Όταν οι δημοσιογράφοι του υπενθύμισαν πως έβαλε φωτιά στο σπίτι του λίγες εβδομάδες νωρίτερα, ο Μαντσίνι κατέληξε πως "θα τον κρατούσα στο κελάρι".

Ασφαλείς σίγουρα δεν ένιωσαν οι ποδοσφαιριστές στις ακαδημίες της Σίτι, όταν μία ωραία πρωία αντιλήφθηκαν πως ένας... ανώτερος, τους χρησιμοποιούσε ως στόχους, πετώντας βέλη κατά πάνω τους, από τα παράθυρα του προπονητικού κέντρου της Σίτι. Πρόκειται για τον ίδιο άνθρωπο που όταν πρωτομετακόμισε στο Μάντσεστερ, τράκαρε με το αμάξι του και οι αστυνομικοί στην έρευνα που έκαναν, βρήκαν 5.000 λίρες σε μετρητά, με αποτέλεσμα να το ρωτήσουν γιατί έχει τόσα χρήματα στην κατοχή του. Η απάντηση ήρθε με περίσσια φυσικότητα: "Επειδή είμαι πλούσιος".

Ο ίδιος άνθρωπος, ποδοσφαιριστής στο επάγγελμα, ανακάλυψε το Μάρτιο του 2011 σε ένα ματς κόντρα στην Ντιναμό Κιέβου πως είναι αλλεργικός στο χορτάρι και γι' αυτό αντικαταστάθηκε κακήν κακώς με πρησμένο πρόσωπο. Τον ίδιο μήνα, μάθαμε κι εμείς κάτι από το Μάριο Μπαλοτέλι: οι σαλιάρες είναι κατασκευάσματα του διαβόλου. Δεν εξηγείται αλλιώς η... ήττα του στην προσπάθεια να φορέσει μία για το ζέσταμα πριν από αγώνα της Μάντσεστερ Σίτι.

Το έπαθε και στην Μύκονο τον Ιούλιο του 2013!

Τεσσεράμιση χρόνια αργότερα, ο Μάριο Μπαλοτέλι βίωσε κάτι αντίστοιχο με τη μόνη διαφορά ότι κατά τη διάρκεια μιας προπόνησης με την Λίβερπουλ δεν μπορούσε να φορέσει το σορτσάκι του.

Σε φιλική αναμέτρηση μεταξύ της Ιταλίας και της Ουρουγουάης τον Νοέμβριο του 2011, ο ήρωάς μας εμφανίστηκε με την ολοκαίνουρια εμφάνιση των "ατζούρι" στο πρώτο μέρος, αλλά στο δεύτερο επανήλθε με μία προηγούμενη φανέλα και δεν το αντιλήφθηκε κανείς για πέντε ολόκληρα λεπτά!

Οι απρόσμενες επισκέψεις του συνιστούν μία κατηγορία μόνες τους. Πρώτη και καλύτερη, στις γυναικείες φυλακές της Μπρέσια, τις οποίες επισκέφθηκε μαζί με τον αδερφό του Ένοχ, από περιέργεια! Μία άλλη φορά, επισκέφθηκε ένα κολέγιο στο Μάντσεστερ από το οποίο περνούσε με το αυτοκίνητό του, καθώς έπρεπε να χρησιμοποιήσει επειγόντως την τουαλέτα. Αναγκάστηκε, μάλιστα, να ξεναγηθεί στις εγκαταστάσεις και να μιλήσει για 20 λεπτά στους φοιτητές.

Μία απροσδόκητη επίσκεψη που είχαν την τύχη να καταγράψουν τηλεοπτικά συνεργεία ήταν κι αυτή στην παρουσίαση του νέου τεχνικού της Ίντερ Αντρέα Στραματσιόνι. Ο Μπαλοτέλι διέκοψε την εκδήλωση, χαιρέτησε τους διευθύνοντες των "νερατζούρι" και αποχώρησε.

Γενικότερα, ο Ιταλός είναι ένας άκρως φιλικός και δεκτικός άνθρωπος. Μόνο ένας τέτοιος, άλλωστε, θα μπορούσε να παρκάρει τη λευκή Maserati του σχεδόν καθημερινά έξω από ένα ταπεινό σνακ-μπαρ που βρίσκεται κοντά στο προπονητήριο της Σίτι, να κάθεται σε μία πλαστική καρέκλα και να τρώει εκεί το πρωινό του. Σε μία περίπτωση, μάλιστα, ζήτησε από το μάγειρα να του επιτρέψει να περάσει κι ο ίδιος πίσω από τον πάγκο, ώστε να πετάξει το μπέικον στο ταψί και να το αναποδογυρίσει. Λίγο αργότερα, έκανε ταχυδακτυλουργικά με το σερβίτσιο.

Οι βόλτες με το πολυτελές αυτοκίνητό του είναι κάτι σαν χόμπι. Έστω κι αν έχει συγκεντρώσει πάνω από 20 κλήσεις για παράνομο παρκάρισμα. Σε μία από αυτές τις βόλτες, ξεναγήθηκε από μέλη της Καμόρα, της Μαφίας της Νάπολης. Σε μία άλλη, πήγε σε ένα ινδικό εστιατόριο παρά την 48ωρη απαγόρευση εξόδου που είχε επιβάλει ο σύλλογος, πριν από ένα σημαντικό παιχνίδι με την Τσέλσι. Δεν ήπιε αλκοόλ, υπέγραψε αυτόγραφα, πόζαρε σε φωτογραφίες, έπαιξε... κονταρομαχία με πλάστες και βρέθηκε ξανά στο μάτι του κυκλώνα.

Μάριο Μπαλοτέλι ετών 25: Μία αμφιλεγόμενη προσωπικότητα

Μία άλλη φορά που βγήκε πριν από ένα παιχνίδι, απέναντι στην Μπόλτον, επισκέφθηκε ένα στριπτιτζάδικο κι ενώ βρισκόταν σε σχέση με το μοντέλο Ραφαέλα Φίκο. "Δεν έκανα τίποτα άσχημο στο κλαμπ, αλλά καταλαβαίνω, διότι εάν εκείνη έβγαινε με τις φίλες της σε στριπτιτζάδικο, θα θύμωνα. Αυτό ήταν το πρώτο λάθος μου. Το δεύτερο ήταν ότι πήγα δύο ημέρες πριν από το ματς", παραδέχθηκε κυνικά. Λίγες ημέρες αργότερα, τράκαρε τη λευκή "Bentley" του (όχι από λάθος του)...

Τον Ιούλιο του 2012, η Φίκο ισχυρίστηκε ότι ο παίκτης την είχε αφήσει έγκυο κι εκείνος μόλις αντίκρισε το θετικό τεστ απάντησε ότι απλά θα το αναγνωρίσει. Η κόρη του Μπαλοτέλι γεννήθηκε στις 5 Δεκεμβρίου 2012, ενώ λίγες ημέρες αργότερα το μοντέλο υποστήριξε ότι ο πρώην σύντροφός της είναι ανεύθυνος και δεν ενδιαφέρεται για τη μικρή. Εκείνος απείλησε ότι θα κινηθεί νομικά για να αποκαταστήσει το όνομά του, αλλά τελικά τον Φεβρουάριο του 2014 αναγνώρισε την πατρότητα όταν το τεστ DNA βγήκε θετικό.

Μάριο Μπαλοτέλι ετών 25: Μία αμφιλεγόμενη προσωπικότητα

Διάσημες ατάκες του Μπαλοτέλι

"Μερικές φορές το κεφάλι μου με οδηγεί σε παραστρατήματα. Μία φορά προσπάθησα να διορθώσω τη συμπεριφορά μου. Προσπάθησα για 2-3 εβδομάδες, αλλά δεν άντεχα. Βαρέθηκα. Είμαι ένα αγόρι, όχι ένας ώριμος άντρας".

"Συνηθίζουν να μιλούν περισσότερο για την ιδιωτική ζωή μου παρά για ό,τι κάνω στο γήπεδο. Είναι φυσιολογικό, αλλά με κουράζει. Κι εάν δεν έκανα ό,τι κάνω, θα βαριόμουν".

"Δεν είμαι τρελός, καθόλου. Ακόμα κι αν μερικές φορές κάνω παράξενα πράγματα".

"Οι αγγλικές εφημερίδες όπως η 'Sun' είναι χειρότερες από τις ιταλικές. Εφημερίδες που βάζουν γυμνές γυναίκες στο πρωτοσέλιδό τους".

"Η δημόσια εικόνα μου δεν αντανακλά σε καμία περίπτωση το ποιος είμαι. Καμιά φορά κάνω λάθη και υπάρχουν πράγματα για τα οποία έχω μετανιώσει, αλλά είμαι 20 ετών".

"Ίσως ο Μουρίνιο να είπε πως δεν είμαι διαχειρίσιμος, επειδή ο ίδιος δεν το κατάφερε".

"Όταν είχα προβλήματα με τον Μουρίνιο, προσπάθησε να δουλέψει εναντίον μου. Ο Μαντσίνι με υποστήριξε. Ο Μαντσίνι με σκότωσε στα αποδυτήρια, όταν αποβλήθηκα με την Ντιναμό Κιέβου. Μου είπε 'είσαι ηλίθιος. Δεν ξέρω γιατί σε αγόρασα και γιατί ασχολούμαι μαζί σου'. Όμως στον Τύπο μιλάει καλά για μένα".

"Όταν χάνω τον έλεγχο, είναι επειδή έτσι αποφασίζω".

Μάριο Μπαλοτέλι ετών 25: Μία αμφιλεγόμενη προσωπικότητα

"Καμάκι" στα social media έχει αποδειχθεί ότι κάνει ο "Super Mario", αφού τον Ιανουάριο του 2015 έγινε "τσακωτός" από το σύντροφο μιας 19χρονης Ισλανδής, την οποίαν είχε... πλευρίσει ο παίκτης μέσω Instagram.

Στη συνέχεια μάλιστα ανέβασε και ένα απόσπασμα αυτής στο twitter, γράφοντας: "Την στιγμή που ο Μάριο Μπαλοτέλι προσπαθεί να σου κλέψει το κορίτσι σου. Τι κάνω τώρα;"

Βέβαια, όπως φάνηκε το αγόρι της κοπέλας το εξέλαβε ως αστείο το όλο θέμα, τραβώντας την περιέργεια κι άλλων χρηστών του twitter να μάθουν για την εξέλιξη της υπόθεσης:

Ο Μπαλοτέλι όπως ήταν φυσικό δεν το έβαλε κάτω και λίγη ώρα αργότερα, "ψάρεψε" ακόμη μια 19χρονη Ισλανδή στο κοινωνικό δίκτυο. Αυτή τη φορά χωρίς σύντροφο!

Μάριο Μπαλοτέλι ετών 25: Μία αμφιλεγόμενη προσωπικότητα

Χαρίζει χαρτονομίσματα των 20 λιρών κάθε φορά που βλέπει πωλητές του θρησκευτικού περιοδικού "Big Issue", χωρίς να παίρνει το περιοδικό. Δώρισε 200 λίρες σε μία εκκλησία και μετά πήγε σε μία παμπ και κέρασε ποτά αξίας 1.000 λιρών. Εθεάθη να κρυφοκοιτάζει ένα πορνοπεριοδικό, κάνοντας ψώνια με τη σύντροφό του. Έβαλε τις τάπες στους νιπτήρες των αποδυτηρίων της Σίτι, τα οποία πλημμύρισαν μετά από ένα παιχνίδι με τους Γουλβς.

Χαρακτήρισε πιο γ@@η κρύα πόλη που έχει παίξει ποτέ το Σάντερλαντ. Μιμήθηκε την κραυγή του Κριστιάνο Ρονάλντο (σ.σ. στην εκδήλωση για την απονομή της "Χρυσής Μπάλας") παίζοντας... FIFΑ. Σε φιλική αναμέτρηση της Ιταλίας με τα Νησιά Φαρόε καθόταν στον πάγκο και έπαιζε με το "iPad" του. Μετέτρεψε τον κήπο της έπαυλής του σε πίστα για "γουρούνες".

Μάριο Μπαλοτέλι ετών 25: Μία αμφιλεγόμενη προσωπικότητα

Υποχρέωσε 21 παίκτες, της Λίβερπουλ και της Νιούκαστλ, συν τους διαιτητές να τον περιμένουν, καθώς άργησε να επιστρέψει στον αγωνιστικό χώρο για το δεύτερο ημίχρονο. Φοβάται να πάει ακόμα και στην τουαλέτα λόγω... αραχνοφοβίας. Εισέπνευσε ήλιο και φώναξε "Λίβερπουλ". Προσπάθησε να πιάσει ένα έντομο που είχε καθίσει στο κεφάλι του και εν συνεχεία κλώτσησε όποιον βρήκε μπροστά του.

Μάριο Μπαλοτέλι ετών 25: Μία αμφιλεγόμενη προσωπικότητα

Ο "Super Mario" με τον... αδερφό του Luigi

Έδωσε σόου κατά την πτήση της εθνικής Ιταλίας προς την Βραζιλία για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2014. Έγινε... βαλίτσα με δύο συμπαίκτες του στην Μίλαν. "Σουλατσάρισε" ημίγυμνος στη μικτή ζώνη του "Σταντ ντε Ζενίβ" την ώρα που οι ποδοσφαιριστές της Βραζιλίας και της Ιταλίας έδιναν συνεντεύξεις σε ΜΜΕ από όλο τον πλανήτη.

Μάριο Μπαλοτέλι ετών 25: Μία αμφιλεγόμενη προσωπικότητα
INTIME SPORTS

Αντί επιλόγου, μέχρι και πανό στα ελληνικά γήπεδα, με αφορμή κάποια σενάρια που τον ήθελαν να παίρνει μεταγραφή στον Ολυμπιακό, έχει αφιερωθεί στον Μπαλοτέλι, ο οποίος έχει σωσία και γουρουνάκι για κατοικίδιο, ενώ ανήκει στο συγκρότημα... The Balotells!

Διαβάστε ακόμη:

Γιατί αγαπάμε τον Μάριο Μπαλοτέλι

News 24/7

24MEDIA NETWORK