Πρώην άσος του Ολυμπιακού ξεκινάει καριέρα προπονητή στην Ιταλία!

Έφαγε με το κουτάλι τα ευρωπαϊκά γήπεδα παίζοντας σε Ιταλία, Ισπανία και Αγγλία, κατέκτησε εγχώριους και διεθνείς τίτλους ενώ κάποιο φεγγάρι πέρασε και από τα μέρη μας φορώντας για μία σεζόν τη φανέλα του Ολυμπιακού χωρίς πάντως να γοητεύσει! Τώρα, λίγους μόλις μήνες αφότου κρέμασε τα ποδοσφαιρικά παπούτσια ο ετοιμάζεται να βάλει κοστούμι... προπονητή.

Πρώην άσος του Ολυμπιακού ξεκινάει καριέρα προπονητή στην Ιταλία!

Όλη του η ζωή μοιάζει με εκείνη ενός διαρκώς περιπλανώμενου ταξιδιώτη καθώς βρίσκεται συνεχώς με μία βαλίτσα στο χέρι! Το πρώτο του ταξίδι έγινε όταν ήταν 11 ετών από το Σαλέρνο στο Μιλάνο για λογαριασμό της Μίλαν ενώ στα 14 του χρόνια συνέχισε στο εφηβικό της Κάλιαρι μέσω της οποίας κατάφερε στα 18 του χρόνια να κάνει το άλμα για το εξωτερικό, υπογράφοντας στην Γουέστ Μπρομ που αγωνιζόταν τότε στην Championship.

Φυσικά και το ταξίδι του είχε μόλις αρχίσει... Το 2000 επέστρεψε στα πάτρια εδάφη για να φορέσει τη φανέλα της Γιουβέντους με την οποία όχι μόνο κατέκτησε τον πρώτο του τίτλο, το σκουντέτο της σεζόν 2001-02, αλλά πρωταγωνίστησε και σε έναν από τους διασημότερους πανηγυρισμούς στην ιστορία της Serie A, όταν σκόραρε στις καθυστερήσεις τοπικού ντέρμπι με την Τορίνο και έκανε τον... ταύρο για να πικάρει τους οπαδούς της "γκρανάτα" (ο ταύρος είναι το σήμα της Τορίνο).

Από εκει και πέρα η διαδρομή του είχε επίσης σταθμό την Φιορεντίνα ενώ τα καλύτερα χρόνια της καριέρας του (2005-09) τα πέρασε στην Ιβηρική χερσόνησο και συγκεκριμένα στην Σεβίλλη όπου μέτρησε 20 γκολ σε 132 παιχνίδια και πανηγύρισε με τους Ανδαλουσιανούς δύο συνεχόμενα Κύπελλα UEFA (2006 κόντρα στην Μίντλεσμπρο, 2007 με αντίπαλο την Εσπανιόλ) αλλά και ένα Ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ, σκοράροντας μάλιστα στον τελικό κόντρα στην Μπαρτσελόνα.

Πρώην άσος του Ολυμπιακού ξεκινάει καριέρα προπονητή στην Ιταλία!

Κάπου εκεί μπήκε και η Ελλάδα στη ζωή του... Έντσο Μαρέσκα, με τον Ιταλό που είχε "κάνει παπάδες" στην Ισπανία όντας ένα από τα μυαλά της Σεβίλλης στο νευραλγικό χώρο της μεσαίας γραμμής να αποδέχεται την πρόταση του Ολυμπιακού το καλοκαίρι του 2009 έναντι ενός παχυλού συμβολαίου (οι Πειραιώτες πλήρωσαν 1.500.000 ευρώ τους Ανδαλουσιανούς).

Δυστυχώς για τους φίλους του Ολυμπιακού ο Ιταλός άσος δεν έπιασε τα υψηλά στάνταρντς του από τις χρυσές εποχές της Σεβίλλης και έναν χρόνο αργότερα ήταν ένας από τους πρώτους που είδε την πόρτα της εξόδου, με τα τελευταία χρόνια της καριέρας του να τον βρίσκουν πρώτα στη Μάλαγα και έπειτα στην πατρίδα του, φορώντας κατά σειρά τις φανέλες των Σαμπντόρια, Παλέρμο και Ελλάς Βερόνα.

Πρώην άσος του Ολυμπιακού ξεκινάει καριέρα προπονητή στην Ιταλία!

Τον περασμένο Φεβρουάριο, όταν ανακοίνωσε την απόφασή του να κρεμάσει τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια δήλωσε επίσης ότι θα του άρεσε να αρχίσει συντομα προπονητική καριέρα και όπως όλα δείχνουν το ντεμπούτο του στην άκρη των πάγκων είναι θέμα λίγων μηνών!

Όπως αποκάλυψε ο Ιταλός δημοσιογράφος Τζανλούκα Ντι Μάρτζο, η Άσκολι τον προσέγγισε πριν λίγο καιρό (είχε ως πρώτο στόχο τον τεχνικό της Primavera της Γιουβέντους, Φάμπιο Γκρόσο, ο οποίος όμως είχε προτάσεις από ομάδες της Serie A) και ο 37χρονος αποδέχτηκε τελικά την πρόταση, κάτι που σημαίνει πως η νέα σεζόν θα τον βρει στον πάγκο της ομάδας της Serie B.

Λεπτομέρεια για τον άλλοτε άσο του Ολυμπιακού; Πρόσφατα απέκτησε δίπλωμα προπονητή κατηγορίας UEFA B και μπορεί να κοουτσάρει ομάδα της δεύτερης κατηγορίας της Ιταλίας μόνο με την προϋπόθεση πως θα έχει δίπλα του ως άμεσο συνεργάτη, προπονητή με δίπλωμα UEFA A...

News 24/7

24MEDIA NETWORK