Σέντρα με τρόπαιο η Γιουβέντους

Η Γιουβέντους επικράτησε 2-0 της Λάτσιο και κατέκτησε για 7η φορά στην ιστορία της το Supercoppa.

Σέντρα με τρόπαιο η Γιουβέντους
Γιουβέντους

Με τον καλύτερο τρόπο άρχισε η σεζόν για τη Γιουβέντους, η οποία αποδείχθηκε ανώτερη της Λάτσιο, επιβλήθηκε 2-0 και κατέκτησε το Supercoppa, σε έναν αγώνα που διεξήχθη στη Σανγκάη της Κίνας.

Στη νέα εποχή των φιναλίστ του Champions League, δίχως Κάρλος Τέβες, Αντρέα Πίρλο και Αρτούρο Βιδάλ, ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι βρήκε τους... αντικαταστάτες τους στο πρόσωπο των Στεφάνο Στουράρο, Κινγκσλέ Κομάν και Μάριο Μάντζουκιτς, που συμπλήρωσαν τα 3 κενά της ενδεκάδας, σε διαφορετικές θέσεις.

Το 1ο ημίχρονο ήταν "φτωχό" σε θέαμα και ξεχώρισαν μόνο οι προσπάθειες του νέου νο10 της "γηραιάς κυρίας", Πολ Πογκμπά. Η εικόνα δεν άλλαξε στο 2ο μέρος, με συνέπεια οι δύο προπονητές να κοιτάξουν προς τον πάγκο.

Ο Αλέγκρι έριξε στον αγώνα τον Πάουλο Ντιμπάλα για το επίσημο ντεμπούτο του Αργεντινού στη νέα ομάδα του, ο Στεφάνο Πιόλι αντικατέστησε τον 37χρονο Μίροσλαβ Κλόζε με τον Φίλιπ Τζόρτζεβιτς. Νικητής αναδείχθηκε ο πρώτος, αφού η Γιουβέντους άνοιξε το σκορ στο 69' με τον Μάντζουκιτς να ανοίγει λογαριασμό σκοραρίσματος. Τέσσερα λεπτά αργότερα, ήταν η σειρά του παρτενέρ του στην εμπροσθοφυλακή να πράξει το ίδιο, με τον Ντιμπάλα να εκμεταλλεύεται την ασίστ του Πογκμπά για το 2-0.

Οι προσπάθειες του Φελίπε Άντερσον που ανέβασε στροφές στο τελευταίο ημίωρο δεν είχαν αποτέλεσμα, με συνέπεια η Λάτσιο να μην μπορέσει να ξαναμπεί στο παιχνίδι. Η Γιουβέντους κατέκτησε το τρόπαιο και προσπέρασε τη Μίλαν στους πολυνίκεις της διοργάνωσης.

Γιουβέντους (3-5-2): Μπουφόν, Μπαρτζάλι, Μπονούτσι, Κάσερες, Λίχτσταϊνερ, Στουράρο, Μαρκίζιο, Πογκμπά, Εβρά, Κομάν (61' Ντιμπάλα), Μάντζουκιτς (80' Γιορέντε)

Λάτσιο (4-3-3): Μαρκέτι, Μπάστα, Ντε Φράι, Χεντιλέτι, Ράντου, Ονάζι, Μπίγλια, Κατάλντι (75' Κίσνα), Καντρέβα, Κλόζε (61' Τζόρτζεβιτς), Άντερσον (88' Μόρισον)

Διαβάστε ακόμη

Η "χρυσή Βίβλος" του Supercoppa

News 24/7

24MEDIA NETWORK