Με χρήση βίντεο αποβολή σε ματς του Άγιαξ

Για πρώτη φορά στο ολλανδικό ποδόσφαιρο είχαμε χρήση βίντεο με σκοπό να αλλάξει η απόφαση του διαιτητή. Δείτε πως μετατράπηκε η κίτρινη σε κόκκινη στο ματς του Άγιαξ με την Βίλεμ ΙΙ (VIDEO).

Με χρήση βίντεο αποβολή σε ματς του Άγιαξ
camera ajax © AFP/GETTY IMAGES

Το σύστημα δουλεύει ως εξής. Ο διαιτητής που βρίσκεται στον αγωνιστικό χώρο, έχει επικοινωνία εκτός από τους βοηθούς του και με έναν ακόμα ρέφερι, ο οποίος είναι σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο γεμάτο οθόνες.

Όταν ο... εξωτερικός διαιτητής αντιληφθεί πως μία απόφαση είναι λάθος, τότε μιλά σε εκείνον που βρίσκεται στον αγωνιστικό χώρο με σκοπό να τον διορθώσει. Το γεγονός έλαβε χώρα την Τετάρτη (21/9) στην Ολλανδία για το ματς του Άγιαξ με την Βίλεμ ΙΙ για πρώτη φορά στην ιστορία του ολλανδικού ποδοσφαίρου.

Ο Καλί κλώτσησε αντίπαλο με τον διαιτητή να του βγάζει αρχικά κίτρινη κάρτα. Όταν ενημερώθηκε για την αντικανονική ενέργεια, άλλαξε αμέσως την απόφαση του και τον απέβαλλε.

Η διαδικασία θα επαναληφθεί από τους ίδιους διαιτητές και στο παιχνίδι κυπέλλου της Φέγενοορντ με την Ος, μόνο που αυτή τη φορά θα έχουμε εναλλαγή ρόλων ( ο μέσα θα πάει έξω και ο έξω μέσα).

Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο, αφού το καλοκαίρι η χρήση βίντεο έγινε και σε φιλική αναμέτρηση στην Γαλλία.

Με χρήση βίντεο αποβολή σε ματς του Άγιαξ

News 24/7

24MEDIA NETWORK