Διαγνώστηκε με καρκίνο στους πνεύμονες ο Κρόιφ

Σοκ στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο έφερε η είδηση ότι ο Ολλανδός θρύλος, Γιόχαν Κρόιφ, διαγνώστηκε με καρκίνο στους πνεύμονες. Ο 68χρονος παλαίμαχος επιθετικός υποβλήθηκε σε εξετάσεις την προηγούμενη εβδομάδα, από τις οποίες προέκυψε ότι πάσχει από τη νόσο.

Διαγνώστηκε με καρκίνο στους πνεύμονες ο Κρόιφ

Ο Κρόιφ αναμένεται να υποβληθεί προσεχώς σε νέες εξετάσεις, προκειμένου να διαπιστωθεί σε πόσο προχωρημένο στάδιο είναι ο καρκίνος και εν συνεχεία να ακολουθήσει την κατάλληλη αγωγή, προκειμένου να τον καταπολεμήσει.

Όπως ήταν λογικό η κακή είδηση για την ασθένεια του παγκόσμιου θρύλου της στρογγυλής Θεάς, έφερε πολύ μεγάλη αναστάτωση.

Όταν έκοψε το κάπνισμα

Ο Γιόχαν Κρόιφ ήταν μανιώδης καπνιστής μέχρι το 1991, όταν και υποβλήθηκε σε διπλό bypass και αναγκάστηκε να κόψει την κακή συνήθεια. Έκτοτε ανέλαβε πρωτοβουλίες προκειμένου να ενημερώσει τον κόσμο για προβλήματα που προκαλεί το κάπνισμα, όντας μπροστάρης σε καμπάνιες κατά του καπνίσματος.

Το τελευταίο διάστημα ο Γιόχαν Κρόιφ είχε σταματήσει την ενασχόληση τού με το ποδόσφαιρο. Συγκεκριμένα τα τελευταία χρόνια είχε ουσιαστικά αποστασιοποιηθεί, καθώς ενεπλάκη με τον Άγιαξ για πολύ μικρό χρονικό διάστημα, ενώ αποτέλεσε τιμής ένεκεν τον προπονητή της Εθνικής Καταλονίας από το 2009 έως το 2012. Λίγο αργότερα βρέθηκε για ένα 6μηνο στη μεξικανική Τσίβας έχοντας ρόλο αθλητικού διευθυντή. Η δράση του εσχάτως περιοριζόταν σε αρθρογραφίες σε διάφορα παγκοσμίου φήμης έντυπα.

News 24/7

24MEDIA NETWORK