Βενγκέρ για Κρόιφ: "Ήταν ο δικός μας Τζέιμς Ντιν"

Μία ιδιαίτερη παρομοίωση χρησιμοποίησε ο Αρσέν Βενγκέρ για να περιγράψει τον Γιόχαν Κρόιφ.

Βενγκέρ για Κρόιφ: "Ήταν ο δικός μας Τζέιμς Ντιν"
Κρόιφ Βενγκέρ

Μία εβδομάδα συμπληρώθηκε από το θάνατο του Γιόχαν Κρόιφ, αλλά η συζήτηση για το μεγαλείο του δεν θα πάψει ποτέ, ήταν και παραμένει επίκαιρη.

Ο Αρσέν Βενγκέρ ρωτήθηκε για τον Ολλανδό σούπερ σταρ, που έφυγε την προηγούμενη Πέμπτη νικημένος από τον καρκίνο, και αφού αποκάλυψε πως ήταν το πρότυπό του τον περιέγραψε ως τον Ντέιμς Ντιν του ποδοσφαίρου.

" Ήταν ένα από τα είδωλά μου όταν ήμουν παιδί γιατί δεν ήταν πολύ μεγαλύτερός μου και έκανε πολλά πράγματα στο χορτάρι τα οποία εγώ δεν μπορούσα", ανέφερε αρχικά ο Αλσατός προπονητής της Άρσεναλ και θυμήθηκε κατόπιν τον Αμερικάνο ηθοποιό που τόσο πρόωρα έφυγε από τη ζωή.

" Ήταν κάπως σαν ένας Τζέιμς Ντιν του ποδοσφαίρου - κάπνιζε και έπαιζε. Τον είδα ν' αγωνίζεται εναντίον μας στο Στρασβούργο και ενώ προηγουμένως είχε φάει ένα σάντουιτς. Στο γήπεδο όμως ήταν ο καλύτερος. Είχε αυτού του είδους την έκφραση ελευθερίας στον τρόπο που συμπεριφερόταν και αυτή τη δύναμη της προσωπικότητας που ήταν εντελώς μοναδική εκείνη την περίοδο. Αυτή η προσωπικότητα σημάδεψε εμένα και όλη τη γενιά μου. Και ο Μισέλ Πλατινί είχε την ίδια ακριβώς εντύπωση", συμπλήρωσε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Αυτό θα είναι το κορεό της Μπαρτσελόνα στο clasico για τον Κρόιφ

News 24/7

24MEDIA NETWORK