Είπε "όχι" στον Ολυμπιακό και σήκωσε κούπα με Φέγενορντ μετά από 18 χρόνια!

Στα 18 του έγινε ο νεότερος παίκτης της Φέγενορντ που σκόραρε δύο γκολ σε ένα ματς ενώ έφτασε να συγκρίνεται ακόμα και με το "πίτμπουλ" Έντγκαρ Ντάβιντς. Διαβάστε για τον σούπερ ταλαντούχο άσο που το καλοκαίρι του 2016 φλέρταρε έντονα με τον Ολυμπιακό αλλά έναν χρόνο μετά πανηγύρισε με την ομάδα του Ρότερνταμ το πρώτο πρωτάθλημα στον 21ο αιώνα!

Είπε "όχι" στον Ολυμπιακό και σήκωσε κούπα με Φέγενορντ μετά από 18 χρόνια!

Η Ολλανδία είναι μία χώρα που φημίζεται για τα αμέτρητα ποδοσφαιρικά ταλέντα που "φτιάχνει"μέσα από τις Ακαδημίες της και ο Τόνι Φιλένα είναι μία χαρακτηριστική περίπτωση. Γεννημένος το 1995 από Ολλανδή μητέρα και Ανγκολέζο πατέρα εντάχτηκε το 2003 στα φυτώρια της Φέγενορντ και μετά από εννέα χρόνια παρουσίας προωθήθηκε στην πρώτη ομάδα τον Ιανουάριο του 2012 για να ξεκινήσει από εκεί την πορεία προς τα... πάνω.

Στις 3 Φεβρουαρίου του 2013 και σε ηλικία 18 ετών και 31 ημερών έγινε ο νεότερος ποδοσφαιριστής στην ιστορία του συλλόγου που σκόραρε δύο τέρματα σε ένα ματς (σπάζοντας μάλιστα ρεκόρ που κρατούσε 31 ολόκληρα χρόνια) όμως ο Ρόναλντ Κούμαν δεν χρειαζόταν αυτή την εμφάνιση για να καταλάβει την αξία του.

Είπε "όχι" στον Ολυμπιακό και σήκωσε κούπα με Φέγενορντ μετά από 18 χρόνια!

Πίστεψε αμέσως σε αυτόν και μάλιστα ήταν εκείνος που έδωσε μεγάλη ώθηση στην καριέρα του αφού του άλλαξε θέση κάνοντάς τον από εξτρέμ κεντρικό μέσο, με τον Φιλένα να ανταποκρίνεται χάρη στην ταχύτητα και στην εκρηκτικότητά του και να υποχρεώνει τον Ολλανδό έμπειρο τεχνικό Άαντ ντε Μος να τον χαρακτηρίζει "περισσότερο ολοκληρωμένη έκδοση του Έντγκαρ Ντάβιντς"!

Κάπου εκεί όμως ήρθε να... κολλήσει ο Ολυμπιακός! Τον Μάιο του 2016 η Φέγενορντ αιφνιδίασε άπαντες ανακοινώνοντας πως "ο παίκτης δεν αποτελεί πλέον μέρος της ομάδας λόγω των υψηλών οικονομικών του απαιτήσεων" και αυτό έκανε πάρα πολλές ομάδες να βγουν στην αγορά για να προσπαθήσουν να τον δελεάσουν!

Είπε "όχι" στον Ολυμπιακό και σήκωσε κούπα με Φέγενορντ μετά από 18 χρόνια!

Μεταξύ αυτών και οι πρωταθλητές Ελλάδας, με τον Χουάνχο Λορένθο να τον έχει ξεχωρίσει μεταξύ πολλών ταλέντων της δικής του ηλικίας και την ελληνική ομάδα να δείχνει "ζεστή" για να κάνει την υπέρβαση παίρνοντας έναν παίκτη από το πάνω ράφι, ξέροντας πως δεν χρειαζόταν αποζημίωση στο σύλλογο για την απόκτησή του.

Το ενδιαφέρον μάλιστα των "ερυθρολεύκων" δεν ήταν απλά φιλολογικό αφού μετά τη "χυλόπιτα" που έριξε ο παίκτης σε ένα σωρό ομάδες (Ίντερ, Πόρτο, Μαρσέιγ, Αμβούργο, Λέστερ) έκαναν γερό μπάσιμο για την απόκτησή του, με τον Τόνι Φιλένα να κάνει μάλιστα και ταξίδι στην Ελλάδα για χάρη των "ερυθρολεύκων" και εκείνους να φέρονται διατεθειμένοι να του προσφέρουν 1.000.000 ευρώ το χρόνο συν μπόνους επίτευξης στόχων!

Είπε "όχι" στον Ολυμπιακό και σήκωσε κούπα με Φέγενορντ μετά από 18 χρόνια!

Δυστυχώς όμως για τον Ολυμπιακό, παρά το γεγονός ότι η πρόταση ήταν καλή και οι περισσότεροι ανταγωνιστές είχαν τεθεί νοκ-άουτ έγινε ανατροπή δεδομένων, με την Φέγενορντ να ανακοινώνει τον Ιούνιο του 2016 πως ο Φιλένα θα έμενε στο ρόστερ!

"Αποφάσισα να μείνω στην Φέγενορντ για προσωπικούς λόγους. Θέλω να ευχαριστήσω όλες τις ομάδες που έδειξαν ενδιαφέρον για μένα. Νομίζω πως αυτή τώρα είναι η καλύτερη απόφαση που πήρα", δήλωσε ο Φιλένα (σύμφωνα με τα τότε ρεπορτάζ αποφάσισε να μείνει στην πατρίδα του για να βρίσκεται κοντά στην μητέρα του που αντιμετώπιζε πρόβλημα με την υγεία της), του οποίου η τωρινή αξία στο παγκόσμιο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο είναι 7.000.000 ευρώ!

Είπε "όχι" στον Ολυμπιακό και σήκωσε κούπα με Φέγενορντ μετά από 18 χρόνια!

Ποιό είναι το εντυπωσιακό γεγονός με τον Φιλένα, ο οποίος έναν χρόνο πριν έφτασε πολύ κοντά στο να πιάσει στο λιμάνι του Πειραιά; Το ότι η απόφασή του να παραμείνει στο μεγαλύτερο λιμάνι της Ευρώπης, αυτό του Ρότερνταμ, αποδείχτηκε απόλυτα σωστή καθώς την Κυριακή (14/5) πανηγύρισε με την ομάδα του Τζιοβάνι φαν Μπρόνκχορστ την κατάκτηση του πολυπόθητου πρωταθλήματος μετά από 18 χρόνια απουσίας!

Σε μία σεζόν που ο ίδιος έπαιξε στις 29 από τις 34 αγωνιστικές της Eredivisie (συνολικά σε 36 επίσημα ματς) και βρήκε τέσσερις φορές το δρόμο προς τα δίχτυα και που θα τη θυμάται πιθανότατα για πάντα. Πρωταθλητής γαρ στα 22 του χρόνια και μάλιστα με μία ιστορική ομάδα που δεν είχε κατακτήσει ποτέ την μεγάλη ολλανδική κούπα τον 21ο αιώνα...

News 24/7

24MEDIA NETWORK