Ο πιτσιρικάς που επιβίωσε από το τσουνάμι και υπέγραψε στη Σπόρτινγκ

Ο 17χρονος πλέον Μαρτούνις, ο οποίος το 2004 επιβίωσε από το τσουνάμι στην Ινδονησία που είχε απολογισμό περισσότερους από 230.000 νεκρούς κάνει το όνειρό του πραγματικότητα, καθώς εντάχθηκε στις ακαδημίες της Σπόρτινγκ Λισαβόνας.

Το Δεκέμβριο του 2004, ο μικρός Μαρτούνις έπαιζε μπάλα με τους φίλους του, όταν το τσουνάμι που "χτύπησε" την Ινδονησία και στέρησε τη ζωή σε περισσότερους από 230.000 ανθρώπους τον παρέσυρε.

 

Ο μικρός Μαρτούνις έχασε τη μητέρα του και τα δύο αδέρφια του, ωστόσο ο ίδιος κατάφερε να επιβιώσει στο νερό για 21 μέρες μέχρι να τον βρουν τα σωστικά συνεργεία. Χαρακτηριστικό είναι πως κατά τη διάσωσή του φορούσε τη φανέλα της εθνικής Πορτογαλίας, με την εικόνα του να κάνει τον γύρο του κόσμου.

Λίγες μέρες μετά την τραγωδία μάλιστα, είχε φωτογραφηθεί πλάι στον Κριστιάνο Ρονάλντο, ο οποίος προσέφερε οικονομική βοήθεια για την ανακατασκευή του σπιτιού του πιτσιρικά.

 

Έντεκα χρόνια μετά, ο Μαρτούνις ακολούθησε το όνειρό του να γίνει ποδοσφαιριστής, καθώς την Πέμπτη (2/7) εντάχθηκε στις ακαδημίες της Σπόρτινγκ Λισαβόνας, εκεί δηλαδή όπου έκανε τα πρώτα βήματά του, ο κατά κάποιο τρόπο ήρωάς του, Κριστιάνο Ρονάλντο.

"Αισθάνομαι υπέροχα που είμαι εδώ, αυτός ο σύλλογος κάνει το όνειρό μου πραγματικότητα. Είμαι τρομερά ενθουσιασμένος με την ευκαιρία αυτή", δήλωσε κατά την παρουσίασή του ο Μαρτούνις.