Taça da Liga: Έσωσαν την παρτίδα Μπενφίκα και Πόρτο

Το εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Όσκαρ Καρντόσο στις καθυστερήσεις του αγώνα με τη Μορεϊρένσε χάρισε το βαθμό στην Μπενφίκα (1-1), ενώ αναλόγως έπραξε και ο Ζοάο Μουτίνιο στο 2-2 της Πόρτο με την Εστορίλ.

Taça da Liga: Έσωσαν την παρτίδα Μπενφίκα και Πόρτο

Η Μορεϊρένσε μπορεί να βρίσκεται στην τελευταία θέση της 1 Liga, την Κυριακή όμως, δυσκόλεψε αφάνταστα την πρωτοπόρο Μπενφίκα. Στο πρώτο ημίχρονο, ειδικά, δημιούργησε ουκ ολίγες ευκαιρίες και εν τέλει πήρε το προβάδισμα στο 41ο λεπτό με ψύχραιμο πλασέ του Ναμπίλ Γκιλάς, ο οποίος εκμεταλλεύθηκε μία ωραία ψηλοκρεμαστή πάσα του Ρενατίνιο.

Στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα του Ζόρζε Ζέσους ανέβασε ρυθμούς και στο 58ο λεπτό είχε μεγάλη ευκαιρία για να ισοφαρίσει, αλλά ο Ρικάρντο Αντράντε απέκρουσε το πέναλτι του Λίμα. Ο χρόνος περνούσε και όλα έδειχναν ότι ο σύλλογος του Μίνιο θα πανηγύριζε μία μεγάλη νίκη, αλλά στις καθυστερήσεις ο Ανίλτον ανέτρεψε εντός περιοχής τον Καρντόσο και εκείνος εκτέλεσε εύστοχα το δεύτερο πέναλτι που κέρδισε η ομάδα του.

Taça da Liga: Έσωσαν την παρτίδα Μπενφίκα και Πόρτο

Αγκαλιά με την πρόκριση στην επόμενη φάση του Taça da Liga βρίσκεται η Πόρτο, αφού ο Ζοάο Μουτίνιο ισοφάρισε στα τελευταία λεπτά την Εστορίλ.

Η ομάδα του Μάρκο Σίλβα προηγήθηκε στο 15ο λεπτό με εκπληκτικό σουτ του Στίβεν Βιτόρια, αλλά οι "δράκοι" απάντησαν άμεσα με τον Τζάκσον Μαρτίνες, ο οποίος εκμεταλλεύθηκε το τραγικό λάθος του Μάριο Μάτος.

Με τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα η Εστορίλ ξαναπήρε το προβάδισμα με εύστοχο χτύπημα πέναλτι (σωστή η απόφαση του διαιτητή Ζόρζε Φερέιρα), όμως, ο Μουτίνιο, αφού έστειλε την προειδοποιητική βολή στο 70', έκανε το 2-2 με δυνατό σουτ στο 89ο λεπτό.

Τα αποτελέσματα της 2ης αγωνιστικής

Ρίο Άβε - Σπόρτινγκ 3-0

(54' Ομπαντέγι, 64' Ταραντίνι, 91' Χασάν)

Βιτόρια Σετούμπαλ - Νασιονάλ 3-1

(40' Ζορζίνιο, 44' Αμορεϊρίνια, 68' Μεγιόνγκ / 9' Κλαουντεμίρ)

Ακαντέμικα - Ολιανένσε 0-0

Μπέιρα Μαρ - Γκιμαράες 2-2

(54', 80' Ριμπέιρο / 10' Ρικάρντο, 65' Ματίας)

Μορεϊρένσε - Μπενφίκα 1-1

(41' Γκιλάς / 92' πέν. Καρντόσο)

Πάσος Φερέιρα - Μαρίτιμο 2-0

(44', 93' Ζοσουέ)

Εστορίλ - Πόρτο 2-2

(15', 61' πέν. Βιτόρια / 32' Μαρτίνες, 89' Μουτίνιο)

Ναβάλ - Μπράγκα 1-2

(4' πέν. Ρέγκουλα / 23' Χάας, 80' πέν. Κουστόντιο)

Τα υπόλοιπα videos της ημέρας

Σετούμπαλ - Νασιονάλ 3-1

Πάσος Φερέιρα - Μαρίτιμο 2-0

News 24/7

24MEDIA NETWORK