Τα νούμερα του Μέσι σε τελικούς θα σε ζαλίσουν

Η Μπαρτσελόνα έκανε πάρτι κόντρα στην Σεβίλλη την οποία διέλυσε με 5-0 στον 27 τελικό του Λιονέλ Μέσι με τους "Μπλαουγκράνα"! Τα στατιστικά του Αργεντινού σε αυτά τα παιχνίδια είναι εξωπραγματικά. Έσπασε το ρεκόρ της Ρεάλ Μαδρίτης ο Ερνέστο Βαλβέρδε.

Barcelona's Andres Iniesta, right, celebrates withLionel Messi after scoring his side's fourth goal during the Copa del Rey final soccer match between Barcelona and Sevilla at the Wanda Metropolitano stadium in Madrid, Spain, Saturday, April 21, 2018. (AP Photo/Paul White)
messi iniesta AP IMAGES

Πριν από τη σέντρα του αγώνα υπήρχε μεγάλη πίεση. Πίεση μετά τον αποκλεισμό από την Ρόμα του Κώστα Μανωλά, που έβγαλε στη... σέντρα τα άπλυτα των αποδυτηρίων της Μπαρτσελόνα. Ένας ακόμα χαμένος "τελικός" δεν χωρούσε τη φετινή περίοδο, με τον Ερνέστο Βαλβέρδε να είναι στα σχοινιά.

Τελικά η Μπαρτσελόνα όχι μόνο νίκησε την Σεβίλλη με 5-0 στο Wanda Metropolitano της Μαδρίτης, αλλά έγραψε ιστορία. Είναι η μεγαλύτερη σε έκταση νίκη από το 1979-1980 και την αναμέτρηση της Ρεάλ με την... Καστίγια (6-1). Ναι τη δεύτερη ομάδα της "βασίλισσας" που είχε συναντήσει σε εκείνον τον τελικό!

Το χορό άνοιξε ο Λουίς Σουάρες στο 13ο λεπτό, για να ακολουθήσουν οι Μέσι, Σουάρες (ξανά), Ινιέστα σε μία από τις τελευταίες του παραστάσεις και ο Κουτίνιο με εύστοχο χτύπημα πέναλτι.

Barcelona's Lionel Messi celebrates with teammates after scoring his side's second goal during the Copa del Rey final soccer match between Barcelona and Sevilla at the Wanda Metropolitano stadium in Madrid, Spain, Saturday, April 21, 2018. (AP Photo/Paul White)
Barcelona's Lionel Messi celebrates with teammates after scoring his side's second goal during the Copa del Rey final soccer match between Barcelona and Sevilla at the Wanda Metropolitano stadium in Madrid, Spain, Saturday, April 21, 2018. (AP Photo/Paul White) AP

Για τον Αργεντινό επιθετικό της Μπαρτσελόνα, αυτός είναι ο 27ος τελικός σε όλες τις διοργανώσεις, μετρώντας 20 νίκες, 28 γκολ και 14 ασίστ. Εξωπραγματικοί αριθμοί για έναν ποδοσφαιριστή μύθο.

Παράλληλα με αυτό το 5-0 και την κατάκτηση του τροπαίου, οι "Μπλαουγκράνα" έφτασαν τα 30 κύπελλα, με την Μπιλμπάο να ακολουθεί δεύτερη και καταϊδρωμένη με 23.

Το φοβερό της υπόθεσης είναι πως στη σελίδα της wikipedia τόσο στην Μπαρτσελόνα όσο και στο Κόπα Ντελ Ρέι, είχε ήδη μπει η Μπάρτσα ως κάτοχος του τίτλου για το 2017-2018, μισή ώρα πριν λήξει ο αγώνας!

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΟΜΑΔΩΝ

ΣΕΒΙΛΛΗ (Μοντέλα): Σόρια, Νάβας, Μερκάντο, Λενγκλέ, Εσκουδέρο, Ενζονζί, Μπανέγα, Σαράμπια (82' Λαγιούν), Βάσκες (86' Νολίτο), Κορέα (46' Ραμίρες), Μουριέλ.

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (Βαλβέρδε): Σίλεσεν, Ρομπέρτο, Πικέ, Ουμτιτί, Άλμπα, Κοουτίνιο (82' Ντεμπελέ), Μπουσκέτς (76' Παουλίνιο), Ράκιτιτς, Ινιέστα (88' Σουάρεθ), Μέσι, Σουάρες.

News 24/7

24MEDIA NETWORK