Ρεάλ Μαδρίτης - Μπαρτσελόνα 1-1

Ο 19χρονος Γάλλος στόπερ Ραφαέλ Βαράν έσωσε 3 σίγουρα γκολ της Μπαρτσελόνα και σημείωσε αυτό της ισοφάρισης για τη Ρεάλ Μαδρίτης, στο "χορταστικό" 1-1 (ο Τσεσκ Φάμπρεγας είχε ανοίξει το σκορ) του "Σαντιάγο Μπερναμπέου", για τον 1ο ημιτελικό του Copa del Rey.

Ρεάλ Μαδρίτης - Μπαρτσελόνα 1-1

Από τη μία ο "πρωτάρης" Ραφαέλ Βαράν. Από την άλλη ο "χαζομπαμπάς" Γεράρδ Πικέ. Ούτε Κριστιάνο Ρονάλντο, ούτε Λιονέλ Μέσι. Οι 2 στόπερ έκλεψαν την παράσταση σε ένα 1ο ημίχρονο με εξωπραγματικό ρυθμό, το οποίο ακολουθούσαν μόνο τα πιο καλά προπονημένα πνευμόνια. Όταν η μπάλα πηγαίνει πάνω κάτω, τότε η Ρεάλ έχει το πλεονέκτημα, όπως και συνέβη, με τους παίκτες του Ζοζέ Μουρίνιο για ακόμα μία φορά να είναι πολύ καλά στημένοι στον αγωνιστικό χώρο, παρά τις πολλές απουσίες (Ίκερ Κασίγιας, Σέρχιο Ράμος, Πέπε, Άνχελ ντι Μαρία, Φάμπιο Κοεντράο). Πιέζοντας σε όλο το πλάτος και μήκος του γηπέδου τους αντιπάλους τους και δη όταν έπαιρνε την μπάλα ο τερματοφύλακας Χοσέ Πίντο, οι "μερέγκες" έκλεψαν αρκετές μπάλες και έφταναν με ευκολία έξω από την περιοχή των "μπλαουγκράνα". Μέχρι να συναντήσουν τη... στάση Πικέ.

Ρεάλ Μαδρίτης - Μπαρτσελόνα 1-1

Οι παίκτες που άλλαξαν τις περισσότερες πάσες για τη Ρεάλ ήταν οι Τσάμπι Αλόνσο και Μικαέλ Εσιέν και για την Μπαρτσελόνα οι Τσάβι και Αντρές Ινιέστα. Κι εκεί ήταν η διαφορά των 2 αντιπάλων. Οι γηπεδούχοι δεν αξιοποίησαν την ορμή τους, αφού το παιχνίδι τους οργανώθηκε από πολύ πίσω. Οι φιλοξενούμενοι έδιναν την μπάλα στους παίκτες που έπρεπε για να αντέξουν στην ασφυκτική πίεση των "μερέγκες". Και είχαν και τις καλύτερες ευκαιρίες, ένα δοκάρι φάουλ και ένα σουτ σε κενή εστία που έσωσε ο Βαράν από τον Τσάβι.

Ρεάλ Μαδρίτης - Μπαρτσελόνα 1-1

Ο 19χρονος Γάλλος στόπερ κατάφερε να σταματήσει τα πάντα στον αγώνα, αλλά όχι και τον... Δούρειο Ίππο που κρυβόταν δίπλα του. Ο Ρικάρντο Καρβάλιο ήταν ο χειρότερος παίκτης της Ρεάλ στο ντέρμπι και αυτός που χάλασε το τεχνητό οφσάιντ, στη φάση του γκολ από τον Τσεσκ Φάμπρεγας στο 50ό λεπτό. Με προβολές της τελευταίας στιγμής, προλάβε σε 2 περιπτώσεις το επόμενο γκολ των "μπλαουγκράνα", οι οποίοι αξιοποίησαν τα αμυντικά κενά των πρωταθλητών Ισπανίας, στην προσπάθειά τους να φτάσουν στην ισοφάριση.

Ρεάλ Μαδρίτης - Μπαρτσελόνα 1-1

Οι Φάμπρεγας και Πέδρο έχασαν μοναδικές ευκαιρίες για να "κλειδώσουν" τη νίκη και η είσοδος των Γκονσάλο Ιγκουαΐν και Λούκα Μόντριτς άπλωσε ακόμα περισσότερο το παιχνίδι. Οι μακρινές πάσες από το ένα γήπεδο στο άλλο έδιναν κι έπαιρναν, ο Ντιέγο Λόπεθ (ντεμπούτο και αυτός) δεν νικήθηκε στο τέρμα του, όπως και ο Βαράν, ο οποίος είχε ακόμα μία αποστολή... Ο Ρονάλντο έχασε μία απίθανη ευκαιρία, ο Καρίμ Μπενζεμά είχε κι αυτός τη στιγμή του αλλά δεν ευστόχησε και στο 81ο λεπτό, ο Βαράν έκανε κι αυτήν τη δουλειά που του ανατέθηκε, μετά από ασίστ του Μεσούτ Οζίλ. Το 1-1 διαδέχθηκαν 2 καλές στιγμές των Καταλανών που ούτε τότε κατάφεραν να φτάσουν στο γκολ, με συνέπεια οι 2 ομάδες να δώσουν ραντεβού για ξεκαθάρισμα λογαριασμών στις 27 ή 28 Φεβρουαρίου, στον επαναληπτικό του "Καμπ Νόου".

Η live περιγραφή του ντέρμπι

Ρεάλ Μαδρίτης - Μπαρτσελόνα 1-1

News 24/7

24MEDIA NETWORK