Ημιτελικά: Ρεκόρ για Μπαρτσελόνα στο άδειο "Μεστάγια"

Η Μπαρτσελόνα έμεινε για 29ο σερί παιχνίδι αήττητη, κατέρριψε το ρεκόρ συλλόγου και διώχνει τον Γκάρι Νέβιλ από τη Βαλένθια.

Ημιτελικά: Ρεκόρ για Μπαρτσελόνα στο άδειο "Μεστάγια"
Ματιέ-Μπαρτσελόνα-Βαλένθια

Με το 7-0 του πρώτου αγώνα να έχει κρίνει το "εισιτήριο" του τελικού, η Μπαρτσελόνα δεν χρειάστηκε το 1-1 με τη Βαλένθια στο "Μεστάγια" για να πάρει την πρόκριση. Αντιθέτως, ο αγώνας αποτέλεσε τεστ... νεύρων για τον Γκάρι Νέβιλ, αφού το κοινό του συλλόγου απαίτησε την απόλυσή του με κάθε τρόπο, μεταξύ των οποίων και με την αποχή του από τις εξέδρες. Την ώρα που οι φήμες ήθελαν την ανακοίνωση παραίτησης μετά από τον αγώνα, οι δύο ομάδες παρατάχθηκαν μπροστά σε μόλις 16.000 θεατές (εκ των οποίων πολλοί με προσκλήσεις) για να κάνουν μία καλή... προπόνηση.

Ημιτελικά: Ρεκόρ για Μπαρτσελόνα στο άδειο "Μεστάγια"

Ο Λουίς Ενρίκε, εξάλλου, χρησιμοποίησε όλους τους αναπληρωματικούς με εξαίρεση τον Ιβάν Ράκιτιτς, ο οποίος χρησιμοποιήθηκε όμως σε ρόλο... "ψευδοεννιαριού". Μετά από σωρεία χαμένων ευκαιριών στα τελευταία παιχνίδια, ο Άλβαρο Νεγρέδο έσπασε την... κατάρα στην πιο αχρείαστη στιγμή, ανοίγοντας το σκορ στο 39' και αναγκάζοντας τους αμίλητους φιλάθλους να σηκωθούν για πρώτη φορά από τις θέσεις τους. Ακόμα και σε αυτό το παιχνίδι, όμως, οι "νυχτερίδες" δεν κατάφεραν να φτάσουν στη νίκη. Ο 19χρονος Καμερουνέζος μέσος Γουιλφρίντ Καπτούμ που μπήκε αλλαγή για τους "μπλαουγκράνα" ισοφάρισε σε 1-1 στο 84' και διατήρησε για 29ο σερί αήττητη την Μπαρτσελόνα, επίδοση που αποτελεί ρεκόρ συλλόγου.

Βαλένθια (4-2-3-1): Ντομένετς, Βέζο, Ντιαλό, Σάντος, Γκαγιά, Μπαρμπόσα, Ζαϊμπό, Μίνα (71' Γκόμες), Βιγιάλμπα, Πιάτι, Νεγρέδο (60' Μπακαλί)

Μπαρτσελόνα (4-3-3): Τερ Στέγκεν, Βιδάλ, Μπάρτρα, Ματιέ, Αντριάνο (76' Ντάγκλας), Σαμπέρ, Βερμάλεν, Ρομπέρτο, Ελ Χανταντί, Ράκιτιτς (76' Κάμαρα), Σάντρο (82' Καπτούμ)

Ημιτελικά: Ρεκόρ για Μπαρτσελόνα στο άδειο "Μεστάγια"

Τα αποτελέσματα των ημιτελικών

Πρώτοι αγώνες

Μπαρτσελόνα - Βαλένθια 7-0

(7', 12', 83', 88' Σουάρες, 29', 59', 74' Μέσι)

Σεβίλλη - Θέλτα 4-0

(45' Ραμί, 60', 62' Γκαμεϊρό, 87' Κρον Ντέλι)

Επαναληπτικοί

Βαλένθια - Μπαρτσελόνα 1-1

(39' Νεγρέδο - 84' Καπτούμ)

11/02 22:00 Θέλτα - Βαλένθια

News 24/7

24MEDIA NETWORK