Μπαρτσελόνα - Ατλέτικο Μαδρίτης 1-0 (VIDEO)

Ο Λιονέλ Μέσι αστόχησε στο πέναλτι του 85ου λεπτού, αλλά σκόραρε στην επαναφορά και χάρισε στην Μπαρτσελόνα τη νίκη με 1-0 επί της Ατλέτικο Μαδρίτης στο "Καμπ Νόου". Προβάδισμα πρόκρισης οι "μπλαουγκράνα" στην ημιτελική φάση του Copa del Rey, την ερχόμενη Τετάρτη (28/1, 22:00) ο επαναληπτικός.

Μπαρτσελόνα - Ατλέτικο Μαδρίτης 1-0 (VIDEO)

Λουίς Ενρίκε και Ντιέγκο Σιμεόνε παρέταξαν τις ομάδες τους με όλα τα όπλα (την εστία της Μπαρτσελόνα υπερασπίστηκε, όπως πάντα στο Copa del Rey, ο Μαρκ-Αντρέ Τερ Στέγκεν), δείγμα του πόσο υπολόγιζαν την πρώτη μονομαχία τους για την προημιτελική φάση.

Οι "μπλαουγκράνα" μπήκαν πιο δυνατά στο ματς κι έχασαν καλή ευκαιρία στο 4ο λεπτό με τον Νεϊμάρ, αλλά οι "ροχιμπλάνκος" δεν άργησαν να ισορροπήσουν την κατάσταση, προτού απειλήσουν στο 27' με τον Αρντά Τουράν και το 32' με τον Φερνάντο Τόρες.

Μπαρτσελόνα - Ατλέτικο Μαδρίτης 1-0 (VIDEO)

Η τελευταία αξιόλογη φάση του πρώτου ημιχρόνου καταγράφηκε στο 36ο λεπτό, όταν μετά από μπαλιά του Ιβάν Ράκιτιτς, ο Λουίς Σουάρες πλάσαρε άουτ από κοντινή απόσταση.

Το ντεκόρ στο μεγαλύτερο διάστημα του δευτέρου ημιχρόνου ήταν το εξής: η Μπαρτσελόνα κυκλοφορούσε την μπάλα από το κέντρο μέχρι τη μεγάλη περιοχή του Γιαν Όμπλακ, ο Λιονέλ Μέσι προσπαθούσε -ανεπιτυχώς- να διασπάσει την αντίπαλη άμυνα και η Ατλέτικο δεν δίσταζε να παίζει πιο σκληρά.

Μπαρτσελόνα - Ατλέτικο Μαδρίτης 1-0 (VIDEO)

Στο τελευταίο δεκάλεπτο η ένταση, οι διακοπές και οι κίτρινες ήταν περισσότερες από την κανονική ροή του αγώνα, ωστόσο αυτό ουδόλως απασχόλησε τον Λιονέλ Μέσι, ο οποίος ναι μεν αστόχησε στο πέναλτι που κέρδισε ο Σέρχιο Μπουσκέτς από τον Αρντά Τουράν (στο 85'), αλλά βρήκε δίχτυα στην επαναφορά, χαρίζοντας τη νίκη στην ομάδα του Ενρίκε.

Μπαρτσελόνα (4-3-3): Τερ Στέγκεν, Άλβες, Πικέ, Μαστσεράνο, Άλμπα, Ράκιτιτς (77' Τσάβι), Μπουσκέτς, Ινιέστα (88' Μπάρτρα), Μέσι, Σουάρες, Νεϊμάρ.

Ατλέτικο Μαδρίτης (4-2-3-1): Όμπλακ, Χουανφράν, Μιράντα, Γοδίν, Σικέιρα, Γκάμπι (88' Ραούλ Χιμένες), Σουάρεθ, Τουράν, Γκριεζμάν (66' Ραούλ Γκαρθία), Κόκε, Τόρες (46' Μάντζουκιτς).

Σε ρυθμούς twitter

# Ο Λιονέλ Μέσι έφτασε τα 22 γκολ κατά της Ατλέτικο, τα περισσότερα από κάθε άλλον αντίπαλο

Το πρόγραμμα της προημιτελικής φάσης

Τετάρτη 21 Ιανουαρίου

21:00 Βιγιαρεάλ - Χετάφε 1-0

(85' Σοριάνο)

23:00 Μπαρτσελόνα - Ατλέτικο Μαδρίτης 1-0

(85' Μέσι)

23:00 Μάλαγα - Αθλέτικ Μπιλμπάο 0-0

Πέμπτη 22 Ιανουαρίου

23:00 Εσπανιόλ - Σεβίλλη

Τετάρτη 28 Ιανουαρίου

22:00 Ατλέτικο Μαδρίτης - Μπαρτσελόνα

Πέμπτη 29 Ιανουαρίου

21:00 Χετάφε - Βιγιαρεάλ

23:00 Αθλέτικ Μπιλμπάο - Μάλαγα

23:00 Σεβίλλη - Εσπανιόλ

News 24/7

24MEDIA NETWORK