Προς ταπεινωτικό αποκλεισμό η Ρεάλ Μαδρίτης

Απίστευτη ντροπή για τη Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία ετοιμάζεται να αποκλειστεί από το κύπελλο λόγω χρησιμοποίησης τιμωρημένου παίκτη.

Προς ταπεινωτικό αποκλεισμό η Ρεάλ Μαδρίτης
Τσερίσεβ-Ρεάλ Μαδρίτης

Η Ρεάλ Μαδρίτης νίκησε 3-1 την Κάδιθ εκτός έδρας για της φάσης των 32 του Copa del Rey, ωστόσο ετοιμάζεται να γνωρίσει ντροπιαστικό αποκλεισμό, αφού παρατάχθηκε με παίκτη που δεν είχε δικαίωμα συμμετοχής, και μάλιστα σημείωσε το πρώτο γκολ της συνάντησης!

Ο Ράφα Μπενίτεθ παρέταξε στο βασικό σχήμα τον Ντένις Τσερίσεβ, τον νεαρό Ρώσο επιθετικό που πέρυσι είχε αγωνιστεί ως δανεικός στη Βιγιαρεάλ και είχε δεχθεί τρίτη κίτρινη κάρτα στη διοργάνωση στα ημιτελικά κόντρα στην Μπαρτσελόνα, με συνέπεια να τιμωρηθεί για έναν αγώνα κυπέλλου.

Επιπλέον, στον πάγκο βρισκόταν ο Μπόρχα Μαγιοράλ, ο οποίος είχε δεχθεί κόκκινη κάρτα στον τελικό Copa del Rey των Νέων την περσινή σεζόν και σύμφωνα με το "Canal+" επίσης δεν είχε δικαίωμα συμμετοχής.

Ο Τσερίσεβ άνοιξε το σκορ στο 3o λεπτό, ωστόσο όταν έγινε αντιληπτό το όνομα του σκόρερ, άρχισαν να βγαίνουν οι έκτακτες ειδήσεις στα ισπανικά ΜΜΕ που αποκάλυπταν την κατάσταση.

Στο ημίχρονο ενημερώθηκε ο πρόεδρος της Ρεάλ Μαδρίτης, Φλορεντίνο Πέρεθ, και ο προπονητής, Ράφα Μπενίτεθ, με τον τελευταίο να αντικαθιστά τον παίκτη "σε ένδειξη καλής θέλησης" όπως εξήγησε αργότερα στη συνέντευξη Τύπου.

"Δεν λάβαμε καμία ενημέρωση από την ομοσπονδία για τους τιμωρημένους παίκτες, ούτε από τη Βιγιαρεάλ, για την οποία αγωνιζόταν ο παίκτης όταν δέχθηκε την κάρτα. Και ο Τσερίσεβ δεν γνώριζε για την τιμωρία", εξήγησε ο διευθυντής δημοσίων σχέσεων και παλιός θρύλος της ομάδας, Εμίλιο Μπουτραγκένιο, στο "Canal+".

"Ο αθλητικός δικαστής θα αποφασίσει τι θα συμβεί. Από πλευράς μας, δεν είχαμε κακή πρόθεση, όπως όλος ο κόσμος γνωρίζει, αλλά υπήρξε παρεξήγηση, αφού δεν λάβαμε ενημέρωση".

Ο Μπενίτεθ, ο οποίος είχε υποπέσει ξανά σε τέτοια γκάφα το 2004 ως τεχνικός της Βαλένθια, επανέλαβε την άποψη του Μπουτραγκένιο και πρόσθεσε στη συνέντευξη Τύπου: "Το ανακαλύψαμε στο ημίχρονο και γι' αυτό τον αντικαταστήσαμε, ως ένδειξη καλής θέλησης. Παίξαμε έναν καλό αγώνα σε δύσκολες συνθήκες. Κερδίσαμε και είμαι ικανοποιημένος από τη δουλειά των παικτών".

Η καταγγελία της Κάδιθ

Ο σύλλογος της Ανδαλουσίας, ο οποίος αγωνίζεται στην τρίτη τη τάξει κατηγορία του ισπανικού πρωταθλήματος, ήταν κι αυτός που ενημέρωσε τον τιμ μάνατζερ της Ρεάλ, Τσέντο, για την κατάσταση στην ανάπαυλα του αγώνα.

Ο πρόεδρος του συλλόγου, Μανουέλ Βιθκάινο, αρχικά δήλωσε ότι θα πράξει το καλύτερο για την Κάδιθ, χωρίς να γνωστοποιεί εάν θα υπάρξει καταγγελία, ωστόσο κάτι τέτοιο έγινε λίγο μετά από το τέλος του αγώνα, με συνέπεια η έκβαση της υπόθεσης να περάσει επίσημα στα χέρια της ομοσπονδίας.

Το τρολάρισμα στο γήπεδο

Όταν έγινε γνωστή η γκάφα της Ρεάλ και στις εξέδρες, άρχισαν τα "πειράγματα" κατά των "μερένγκες". Οι φίλοι των γηπεδούχων άρχισαν να φωνάζουν το όνομα του Κάρλο Αντσελότι, ενώ η πιο... άτακτη κερκίδα του "Ραμόν δε Καράνθα" δεν έμεινε εκεί.

Άρχισε να φωνάζει "πρωταθλητές, πρωταθλητές" ειρωνικά κατά των παικτών της Ρεάλ, ενώ στο στόχαστρο βρισκόταν συνεχώς ο Μπενίτεθ. "Κοίτα στο twitter", ήταν το ένα σύνθημα, "Μπενίτεθ βάλε τον Ντε Χεά", το άλλο που αφορούσε το μεταγραφικό φιάσκο του καλοκαιριού με τον τερματοφύλακα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, "Τσερίσεβ σε αγαπώ" ένα τρίτο.

Το άρθρο που δεν αρκεί στη Ρεάλ και το προηγούμενο

Η υπερασπιστική γραμμή της Ρεάλ αφορά δύο άρθρα του ισπανικού ΚΑΠ. Το 41 που αναφέρει ότι εάν ένας παίκτης δεν ενημερωθεί για την ποινή του, αυτή δεν τίθεται σε ισχύ, και το 112 που αναφέρει ότι η τιμωρία ενός παίκτη "σβήνεται" μετά από τον 3ο γύρο της διοργάνωσης και η φάση των 32 αποτελεί τον 4ο γύρο.

Παρ' όλα αυτά, σύμφωνα με τα ισπανικά ΜΜΕ η Ρεάλ δεν θα έχει τύχη, αφού η ομοσπονδία είχε ενημερώσει την τότε ομάδα του παίκτη, Βιγιαρεάλ, όπως προβλέπεται στο άρθρο 41, και όπως υποστηρίζει, οι υπόλοιποι σύλλογοι πρέπει να απευθύνονται σε αυτήν για να μαθαίνουν τις τιμωρίες.

Επιπλέον, το άρθρο 112 αναφέρει ρητά ότι οι εξαιρέσεις αφορούν ομάδες της δεύτερης και τρίτης κατηγορίας που λαμβάνουν μέρος στο κύπελλο και αφορούν στον τέταρτο νοκ άουτ γύρο στον οποίο έχουν συμμετάσχει, με τη Ρεάλ να βρίσκεται μόλις στον πρώτο της.

Ήδη τη φετινή σεζόν υπάρχει ένα προηγούμενο αντίστοιχου αποκλεισμού. Στον 1ο γύρο του θεσμού, ο Οσασούνα παρέταξε τον Ουνάι Γκαρθία που δεν είχε δικαίωμα συμμετοχής, με συνέπεια η Μιράντες να καταγγείλει το γεγονός και να προκριθεί στην επόμενη φάση.

Τα στιγμιότυπα του αγώνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Την ίδια γκάφα για δεύτερη φορά ο Μπενίτεθ!

Πρώην διαιτητής προσπάθησε να ειδοποιήσει τη Ρεάλ, αλλά δεν τον άκουσε κανείς

Επικό τρολάρισμα του Πικέ στη Ρεάλ

News 24/7

24MEDIA NETWORK