10η αγ.: Επαγγελματική νίκη η Μπαρτσελόνα, εύκολα η Ρεάλ

Η Θέλτα προέβαλε ηρωική αντίσταση στο "Καμπ Νου", αλλά η Μπαρτσελόνα νίκησε 3-1 και σημείωσε την 9η νίκη της σε 10 αγώνες πρωταθλήματος. "Τεσσάρα" της Ρεάλ στη Σαραγόσα.

10η αγ.: Επαγγελματική νίκη η Μπαρτσελόνα, εύκολα η Ρεάλ

Ο Τίτο Βιλανόβα χρησιμοποίησε ξανά τον Μπουσκέτς σε ρόλο στόπερ, ενώ για τρίτο σερί ματς, ο Βίγια ξεκίνησε βασικός δίπλα από τους Πέδρο και Λιονέλ Μέσι, ο οποίος παρουσίασε στο κοινό του "Καμπ Νου" το "Χρυσό Παπούτσι". Ο Τσάβι, εξάλλου, παρουσίασε το βραβείο του Πρίγκιπα της Αστουρίας.

Η Μπαρτσελόνα κυριάρχησε στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης και χαρακτηριστικό είναι ότι ο Βαλδές ακούμπησε την μπάλα για πρώτη φορά στο 11'. Στο ίδιο λεπτό το σουτ του Ινιέστα πέρασε μόλις άουτ, ενώ η Θέλτα απάντησε στο 20' με τον Άσπας. Ο χορός των γκολ άνοιξε στο 21ο λεπτό μετά από γύρισμα του Πέδρο και κοντινή προβολή του Αντριάνο. Οι φιλοξενούμενοι απάντησαν στο 24' με κοντινή προσπάθεια του Μπερμέχο, αλλά οι "μπλαουγκράνα" ξαναπήραν άμεσα το προβάδισμα με τον Βίγια.

Παρά τη γρήγορη απάντηση της Μπαρτσελόνα, η ομάδα του Πάκο Ερέρα δεν το έβαλε κάτω και στα τελευταία λεπτά του πρώτου μέρους είχε τον έλεγχο. Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου ο Άσπας έχασε μεγάλη ευκαιρία για να ισοφαρίσει και κάπου εκεί η πλάστιγγα έγειρε υπέρ των γηπεδούχων. Όταν, μάλιστα, ο Ζόρντι Άλμπα έκανε το 3-1 στο 61ο λεπτό (από θέση οφσάιντ) τα πάντα κρίθηκαν στο "Καμπ Νου".

10η αγ.: Επαγγελματική νίκη η Μπαρτσελόνα, εύκολα η Ρεάλ

Η Ρεάλ Μαδρίτης φιλοδώρησε με τέσσερα γκολ ( 4-0) τη Σαραγόσα και διατηρήθηκε στο -8 από την Μπαρτσελόνα. Τα τέρματα σημειώθηκαν από ισάριθμους παίκτες (Ιγκουαΐν, Ντι Μαρία, Εσιέν, Μόντριτς).

Το παιχνίδι ξεκίνησε με μία ευκαιρία από κάθε ομάδα, αμφότερες με πρωταγωνιστές δύο Πορτογάλους. Στο 14ο λεπτό ο Κ. Ρονάλντο δεν μπόρεσε να σκοράρει με κεφαλιά, ενώ στο 20ό ο Κασίγιας είπε "όχι" στον Πόστιγκα με τα πόδια. Στη συνέχεια, πάντως, οι γηπεδούχοι έβαλαν δύο γκολ (στο 23' με εξ επαφής προσπάθεια του Ιγκουαΐν και στο 25' με τριπλή προσπάθεια του Ντι Μαρία), βάζοντας τις βάσεις για τη νίκη.

Παρά τα απανωτά γκολ, η Σαραγόσα δεν το έβαλε κάτω και στο πρώτο τέταρτο του δευτέρου μέρους απείλησε με τους Β. Φερνάντες και Χόσε Μάρι, αλλά η ομάδα του Μουρίνιο ήταν αυτή που ξαναβρήκε δίχτυα. Αφού ο Ρονάλντο σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι με απευθείας εκτέλεση φάουλ, ο Εσιέν σημείωσε το πρώτο του γκολ με τη φανέλα της Ρεάλ (στο 89') και ο Μόντριτς έγραψε το τελικό αποτέλεσμα μετά από φάση διαρκείας.

10η αγ.: Επαγγελματική νίκη η Μπαρτσελόνα, εύκολα η Ρεάλ

Η Ατλέτικο Μαδρίτης δεν άντεξε το ρυθμό της Μπαρτσελόνα και υποχώρησε στον πίνακα της βαθμολογίας, μετά την ήττα με 2-0 από τη Βαλένθια στο "Μεστάγια". Το συναρπαστικό παιχνίδι βρήκε σκορ χάρη σε ένα καταπληκτικό γκολ του Ρομπέρτο Σολδάδο στο 20', στο οποίο, όμως, υπάρχει οφσάιντ. Οι "ροχιμπλάνκος", οι οποίοι προέρχονταν από σερί 13 νικών σε όλες τις διοργανώσεις, δεν βρήκαν απάντηση στο τέρμα των γηπεδούχων, με τον Ρανταμέλ Φαλκάο να μην έχει ιδανική "τροφοδοσία" στην αντίπαλη περιοχή. Τα νεύρα κυριάρχησαν στο 2ο ημίχρονο, με τον τεχνικό των γηπεδούχων, Μαουρίσιο Πελεγκρίνο, ήταν ο πρώτος δέχθηκε εντολή από το διαιτητή να αποχωρήσει από το ματς λόγω έντονων διαμαρτυριών, ενώ στις καθυστερήσεις, κι ενώ η Ατλέτικο πίεζε για την ισοφάριση, ο Ρικάρντο Κόστα δέχθηκε 2η κίτρινη κάρτα κι αποβλήθηκε κι αυτός. Με τους φιλοξενούμενους ανεβασμένους στον αγωνιστικό χώρο, ο Νέλσον Βαλδές βρήκε τρόπο να κάνει το 2-0 στις καθυστερήσεις και να φέρει τους Λεβαντίνους ακόμα πιο ψηλά στον πίνακα της βαθμολογίας.

10η αγ.: Επαγγελματική νίκη η Μπαρτσελόνα, εύκολα η Ρεάλ

Η Μάλαγα συνεχίζει να προβληματίζει πριν και μετά τους αγώνες της στο Champions League και μετά τη γκέλα με την Εσπανιόλ, γνώρισε εντός έδρας ήττα με 2-1 από τη Ράγιο Βαγεκάνο για τη 10η αγωνιστική της Primera Division. Οι Ανδαλουσιάνοι παρατάχθηκαν με ένα ιδιαίτερο 4-2-2-2 και βρέθηκαν πίσω στο σκορ μόλις στο 11' από τον Πίτι. Το γκολ του αρχηγού των φιλοξενουμένων δεν αφύπνισε τους παίκτες του Μανουέλ Πελεγκρίνι, που είχαν κλειστεί στο γήπεδό τους από τους ενθουσιώδεις αντιπάλους τους. Κάποιες σημαντικές ευκαιρίες πέρασαν ανεκμετάλλευτες και χρειάστηκε το γκολ ενός αμυντικού, του Μάρτιν Ντεμιτσέλις, για να φτάσει στην ισοφάριση στο 49'. Ο Πίτι, όμως, "χτύπησε" ξανά λίγο αργότερα και η είσοδος των Ντιέγο Μπουονανότε και Ντούντα δεν είχε αποτέλεσμα για τους γηπεδούχους, που ηττήθηκαν για πρώτη φορά φέτος στο "Ροσαλέδα".

Σε ρυθμούς twitter

# O Λιονέλ Μέσι αγωνίστηκε με παπούτσια που έγραφαν "Thiago", το όνομα δηλαδή που θα δώσει στο πρώτο παιδί του.

10η αγ.: Επαγγελματική νίκη η Μπαρτσελόνα, εύκολα η Ρεάλ

# Η Μπαρτσελόνα δεν έχει χάσει σε κανένα από τα 15 ματς που σκόραρε ο Αντριάνο (14 νίκες - 1 ισοπαλία).

# Επίσης είναι αήττητη σε 25 ματς (με απολογισμό γκολ 84-9) όταν αγωνίζονται βασικοί οι Λιονέλ Μέσι, Πέδρο, Νταβίδ Βίγια.

# Η Μπαρτσελόνα ισοφάρισε το ρεκόρ συγκομιδής βαθμών μετά από 10 αγωνιστικές. Το κατείχε η Ρεάλ από τις σεζόν 1968-69 και 1991-92.

# Η καταλανική ομάδα δεν έχει ηττηθεί στα 44 τελευταία εντός έδρας παιχνίδια με τη Θέλτα.

# Ο Τίτο Βιλανόβα έγινε ο πρώτος προπονητής της Μπαρτσελόνα που ξεκινά τη σεζόν με 9 νίκες στις 10 πρώτες αγωνιστικές.

# Έξι από τα εφετινά γκολ της Μπαρτσελόνα έχουν σημειωθεί από αμυντικούς. Πέρυσι είχαν βάλει 7 καθ' όλη τη διάρκεια της σεζόν.

# Ο Σέρχιο Μπουσκέτς χρειάστηκε μόλις 126 παιχνίδια (ρεκόρ Primera Division) για να φτάσει τις 100 νίκες στο πρωτάθλημα.

# Η Θέλτα είναι η μοναδική ομάδα του εφετινού πρωταθλήματος που έχει κάνει 11 τελικές προσπάθειες στο "Καμπ Νου" (η Ρεάλ έκανε 10).

# Ο Ζοζέ Μουρίνιο έφτασε τις 100 νίκες (σε 133 ματς) στον πάγκο της Ρεάλ. Ο Πεπ Γουαρδιόλα είχε πράξει αναλόγως, αλλά σε 139 παιχνίδια.

# Ο Κ. Ρονάλντο δεν βρήκε δίχτυα μετά από 8 σερί παιχνίδια ανεξαρτήτου διοργάνωσης. Σε αυτό το διάστημα είχε βάλει 14 γκολ.

# Ο Μίκαελ Εσιέν έβαλε όχι μόνο το παρθενικό του γκολ με τη φανέλα της Ρεάλ, αλλά και το πρώτο του μετά τις 10 Νοεμβρίου 2010 (Τσέλσι - Φούλαμ 1-0).

# Ο Λούκα Μόντριτς έγινε ο πρώτος Κροάτης που σκοράρει στο "Σαντιάγκο Μπερναμπέου" (σε ματς πρωταθλήματος) μετά τον Νταβόρ Σούκερ (είχε βρει δίχτυα το 1999 με αντίπαλο τη Σαλαμάνκα).

# Η Ατλέτικο Μαδρίτης μόνο σε 2 ματς (από τα 15) έχει "σκοντάψει" φέτος σε όλες τις διοργανώσεις, αμφότερα στην περιφέρεια της Βαλένθια, κόντρα σε Λεβάντε (ισοπαλία) και "νυχτερίδες".

# Ο Μάρτιν Ντεμιτσέλις έφτασε τα 5 γκολ με τη Μάλαγα στην Primera Division. Οι αμυντικοί αρχισκόρερ στην Primera Division είναι οι Ουέλιγκτον και Λίτος με 6.

Τα αποτελέσματα της 10ης αγωνιστικής

Μάλαγα - Ράγιο Βαγεκάνο 1-2

(49' Ντεμιτσέλις / 11', 60' Πίτι)

Μπαρτσελόνα - Θέλτα 3-1

(21' Αντριάνο, 26' Βίγια, 61' Άλμπα / 24' Μπερμέχο)

Ρεάλ Μαδρίτης - Σαραγόσα 4-0

(23' Ιγκουαΐν, 25' Ντι Μαρία, 89' Εσιέν, 92' Μόντριτς)

Βαλένθια - Ατλέτικο Μαδρίτης 2-0

(20' Σολδάδο, 90+5' Βαλδές)

03/11 13:00 Ρεάλ Σοσιεδάδ - Εσπανιόλ

03/11 17:00 Λα Κορούνια - Μαγιόρκα

03/11 18:50 Οσασούνα - Βαγιαδολίδ

03/11 20:45 Γρανάδα - Αθλέτικ Μπιλμπάο

03/11 22:30 Σεβίλλη - Λεβάντε

03/11 22:30 Χετάφε - Μπέτις

News 24/7

24MEDIA NETWORK