12η αγ.: Πεντάρα η Ρεάλ, με Μέσι η Μπαρτσελόνα

Η Ρεάλ Μαδρίτης διέλυσε με 5-1 την Αθλέτικ Μπιλμπάο σαν σε προπόνηση στο "Σαντιάγο Μπερναμπέου", για την 12η αγωνιστική της Primera Divisinion. Ο Λιονέλ Μέσι σημείωσε 2 γκολ, έφτασε τα 77 μέσα στο 2012 και πλησίασε ακόμα περισσότερο το ρεκόρ του Γκερντ Μίλερ, στη νίκη ρουτίνας της Μπαρτσελόνα επί της Σαραγόσα του Μανόλο Χιμένεθ με 3-1. Με πέναλτι στο τέλος σώθηκε η Βαλένθια κόντρα στην ουραγό Εσπανιόλ, νέα γκέλα για Μάλαγα.

12η αγ.: Πεντάρα η Ρεάλ, με Μέσι η Μπαρτσελόνα

Η είδηση προφανώς δεν είναι η νίκη με 5-1 της Ρεάλ Μαδρίτης επί της Αθλέτικ Μπιλμπάο, αφού αυτό το σκορ εμφανίζεται για 3η φορά τα τελευταία 2,5 χρόνια στις αναμετρήσεις των 2 ομάδων. Είδηση είναι πως ο Κριστιάνο Ρονάλντο δεν σκόραρε σε αυτό το ματς, με συνέπεια να μην υπάρξει αντίδραση στους πανηγυρισμούς (εάν υπήρχαν και τέτοιοι), σε μία εβδομάδα που ο ισπανικός Τύπος τον έφερε σε κόντρα με τη διοίκηση, αφού ο Πορτογάλος φέρεται να θεωρεί πως ο σύλλογος δεν τον στήριξε στην περίπτωση του τραυματισμού του.

12η αγ.: Πεντάρα η Ρεάλ, με Μέσι η Μπαρτσελόνα

Ως εκ τούτου, την παράσταση έκλεψε ο Καρίμ Μπενζεμά (με... 1,5 γκολ, αφού το 1ο μετά από πολύ ώρα χρεώθηκε ως αυτογκόλ του Γιον Αουρτενέτσε), ο Μεσούτ Οζίλ με ασίστ και γκολ, ο Σέρχιο Ράμος και ο Σάμι Κεντίρα με τα δικά τους τέρματα. Ο Ιμπάι Γκόμεθ μείωσε για τους Βάσκους, αλλά η ομάδα του Μαρσέλο Μπιέλσα εξακολουθεί να "πελαγοδρομεί" τη φετινή σεζόν.

12η αγ.: Πεντάρα η Ρεάλ, με Μέσι η Μπαρτσελόνα

Δεκαεπτά γκολ σε 12 αγωνιστικές δεν είναι μικρό κατόρθωμα, αλλά εδώ και καιρό ο Λιονέλ Μέσι μετράει αντίστροφα. Οο σημαντικότερος αριθμός που προέκυψε από την εύκολη νίκη της Μπαρτσελόνα επί της Σαραγόσα με 3-1 στο "Καμπ Νου" είναι ο αριθμός 78, αφού τόσα έχει σημειώσει μέσα στο 2012. Με μία διαφορετική ανάγνωση, έχει σημειώσει 7 λιγότερα από ότι ο Γκερντ Μίλερ το 1972, σημειώνοντας το ρεκόρ παραγωγικότητας σε ένα έτος.

12η αγ.: Πεντάρα η Ρεάλ, με Μέσι η Μπαρτσελόνα

Κατά τα άλλα, το παιχνίδι στη Βαρκελόνη είχε μικρή σημασία, αφού η ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ αντιστάθηκε μόλις για... 4 λεπτά. Τόσα χρειάστηκαν οι "μπλαουγκράνα" για να ανακτήσουν το προβάδισμα με τον Άλεξ Σονγκ (και μετά από καταπληκτικό σόλο και ασίστ του Μέσι) από το γκολ της ισοφάρισης του Πάκο Μοντανιές (μετά από κόντρα του Κάρλες Πουγιόλ). Ο Αργεντινός επιθετικός ήταν αυτός που είχε ανοίξει το σκορ στο 16ο λεπτό και αυτός που το έκλεισε στο 60ό, διατηρώντας τους Καταλανούς επικεφαλής του πίνακα της βαθμολογίας.

12η αγ.: Πεντάρα η Ρεάλ, με Μέσι η Μπαρτσελόνα

Το εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Ρομπέρτο Σολδάδο στο 89ό λεπτό χάρισε στη Βαλένθια τη νίκη επί της Εσπανιόλ (2-1). Με 9 παίκτες ολοκλήρωσε το ματς η ομάδα της Βαρκελώνης που παρέμεινε στην τελευταία θέση της βαθμολογίας. Ο Ρομπέρτο Σολδάδο βρέθηκε σε θέση βολής ουκ ολίγες φορές στο πρώτο δεκάλεπτο της αναμέτρησης, ωστόσο οι προσπάθειές του δεν βρήκαν στόχο. Λίγο αργότερα, όμως, (στο 16') ο Βιέρα εκμεταλλεύθηκε την ταχύτητά του και με διπλή προσπάθεια νίκησε τον Άλβαρες, ανοίγοντας το σκορ για τις "νυχτερίδες". Η πρώτη καλή προσπάθεια των ουραγών καταγράφηκε στο 20ό λεπτό (ο Άλβες είπε "no" στον Βερδού), ενώ στο 31' ο Λόνγκο συνέχισε το... έργο του Σέρχιο Γκαρσία και με περιπετειώδη τρόπο έφερε το ματς στα ίσα.

Στα πρώτα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου οι φιλοξενούμενοι έκαναν δύσκολη τη ζωή του Ντιέγο Άλβες, στη συνέχεια όμως, η Βαλένθια πήρε τα ηνία του αγώνα και άρχισε να εντείνει την πίεσή της προς τα καρέ του Κριστιάν Άλβαρες. Το πολυπόθητο γκολ δεν φαινόταν ότι θα μπει, ώσπου με τη συμπλήρωση 86 λεπτών ο διαιτητής καταλόγισε πέναλτι για "χέρι" του Έκτορ Μορένο, ο οποίος αποβλήθηκε, ενώ δευτερόλεπτα αργότερα αντίκρισε την κόκκινη κάρτα και ο Σέρχιο Γκαρσία επειδή διαμαρτυρήθηκε έντονα. Ο Σολδάδο έκανε το χρέος του από την άσπρη βούλα και χάρισε τη νίκη στους γηπεδούχους.

12η αγ.: Πεντάρα η Ρεάλ, με Μέσι η Μπαρτσελόνα

Η Μάλαγα έμεινε για 4ο σερί ματς της Primera Division μακριά από της νίκες και μετά το 0-0 στην έδρα της Οσασούνα, αναμένεται να κατρακυλήσει κι άλλο στον πίνακα της βαθμολογίας. Την ώρα που στη Μάλαγα η πόλη επλήγη από καταρρακτώδη βροχή, στην Παμπλόνα η εικόνα ήταν απολύτως αντίστροφη. Απόλυτη νηνεμία, απόλυτο μηδέν. Ακόμα και οι διαμαρτυρίες των γηπεδούχων για το λανθασμένα ακυρωθέν γκολ (ως οφσάιντ) στο 1ο ημίχρονο, "κόπασαν" πολύ γρήγορα. Στα εκτός έδρας παιχνίδια των Ανδαλουσιάνων, εξάλλου, έχουν σημειωθεί μόλις 5 τέρματα (3 υπέρ, 2 κατά σε 5 ματς) και το παιχνίδι του "Σαδάρ" δεν αποτέλεσε εξαίρεση. Οι φιλοξενούμενοι κυκλοφόρησαν καλύτερα την μπάλα, είχαν κάποιες καλές στιγμές, αλλά δεν ξέφυγαν από τον κανόνα των τελευταίων εβδομάδων, που τους θέλει να μην αποδίδουν τα αναμενόμενα, με συνέπεια να υποχωρούν στον πίνακα της βαθμολογίας.

Σε ρυθμούς twitter

# Ο Τσάβι αγωνίστηκε για 650ή φορά σε επίσημο παιχνίδι με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα (όχι φιλικά).

# Οι "Ultras Sur", οι οργανωμένοι της Ρεάλ Μαδρίτης, φώναζαν το όνομα του Ζοζέ Μουρίνιο με συνέπεια να αποδοκιμαστούν από ορισμένους φίλαθλους στο υπόλοιπο γήπεδο, αφού θεωρούν ότι δεν πρέπει να ξεχωριζουν τον προπονητή από την ομάδα.

# Η Ρεάλ Μαδρίτης επί Ζοζέ Μουρίνιο ξεπέρασε κατά 3 γκολ το όριο των 250 στο ματς με την Αθλέτικ Μπιλμπάο, ενώ έφτασε τα 150 εντός έδρας στην Primera Division.

# Στη μάχη των σκόρερ, ο Κριστιάνο Ρονάλντο έμεινε στα 13 γκολ και ο Λιονέλ Μέσι ξέφυγε με 17. Ο Ρανταμέλ Φαλκάο έχει 10 με ματς λιγότερο.

Τα αποτελέσματα της 12ης αγωνιστικής

Οσασούνα - Μάλαγα 0-0

Βαλένθια - Εσπανιόλ 2-1

(16' Βιέρα, 89' πέν. Σολδάδο - 31' Λόνγκο)

Μπαρτσελόνα - Σαραγόσα 3-1

(16', 60' Μέσι, 28' Σονγκ - 24' Μοντανιές)

Ρεάλ Μαδρίτης - Αθλέτικ Μπιλμπάο 5-1

(12' αυτ. Αουρτενέτσε, 32' Μπενζεμά, 30' Ράμος, 56' Οζίλ, 72' Κεντίρα - 42' Γκόμεθ)

18/11 13:00 Λα Κορούνια - Λεβάντε

18/11 17:00 Θέλτα - Μαγιόρκα

18/11 18:50 Χετάφε - Βαγιαδολίδ

18/11 20:45 Γρανάδα - Ατλέτικο Μαδρίτης

18/11 22:30 Σεβίλλη - Μπέτις

18/11 22:30 Ρεάλ Σοσιεδάδ - Ράγιο Βαγεκάνο

News 24/7

24MEDIA NETWORK