15η αγ.: Τα "κίτρινα υποβρύχια" βύθισαν τη Ρεάλ, "αγκαλιά" με την Μπαρτσελόνα η Ατλέτικο

Η Βιγιαρεάλ νίκησε τη Ρεάλ με 1-0 και δεν επέτρεψε στους "μερένγκες" να πλησιάσουν στους δύο βαθμούς από την πρωτοπόρο Μπαρτσελόνα. Συγκάτοικο στην κορυφή της La Liga απέκτησαν οι "μπλαουγκράνα" καθώς η Ατλέτικο Μαδρίτης επικράτησε, έστω και δύσκολα, της Αθλέτικ Μπιλμπάο με 2-1.

15η αγ.: Τα "κίτρινα υποβρύχια" βύθισαν τη Ρεάλ, "αγκαλιά" με την Μπαρτσελόνα η Ατλέτικο

Η Ρεάλ Μαδρίτης είχε την ευκαιρία να μειώσει στους δύο βαθμούς τη διαφορά με την πρωτοπόρο Μπαρτσελόνα, αλλά την πέταξε στον... κάλαθο των αχρήστων, αφού γνώρισε την ήττα με 1-0 από τη Βιγιαρεάλ στο "Μαδριγάλ". Τα "κίτρινα υποβρύχια" έπιασαν στον... ύπνο τους "μερένγκες", ανοίγοντας το σκορ μόλις στο 8ο λεπτό με τον Ρομπέρτο Σολδάδο. Ο Λούκα Μόντριτς έχασε την μπάλα, ύστερα από ασφυκτική πίεση του Μπρούνο, η μπάλα κατέληξε στον Μακαμπού, ο οποίος έβγαλε τον Σολδάδο απέναντι στον Κέιλορ Νάβας, κι αυτός με όμορφο πλασέ έδωσε προβάδισμα στους γηπεδούχους.

15η αγ.: Τα "κίτρινα υποβρύχια" βύθισαν τη Ρεάλ, "αγκαλιά" με την Μπαρτσελόνα η Ατλέτικο

Οι παίκτες του Ράφα Μπενίτεθ προσπάθησαν να επιστρέψουν άμεσα στη διεκδίκηση του αγώνα, αλλά τόσο ο Σέρχιο Ράμος όσο κι ο Καρίμ Μπενζεμά δεν κατάφεραν να στείλουν την μπάλα στα δίχτυα. Όσο περνούσε η ώρα οι Μαδριλένοι ανέβαζαν την απόδοσή τους, αλλά ο Αλφόνς Αρεολά ήταν σε εκπληκτική κατάσταση κι αρνήθηκε δύο φορές το γκολ σε τετ α τετ με τους Μπενζεμά και Γκάρεθ Μπέιλ. Η Ρεάλ είχε κλείσει στα καρέ της τη Βιγιαρεάλ και τη "σφυροκοπούσε", όμως οι παίκτες του Μαρσελίνο άντεξαν στη πίεση και πανηγύρισαν στο τέλος ένα σπουδαίο "τρίποντο".

Οι συνθέσεις

Βιγιαρεάλ (4-4-2): Αρεολά, Μουζάκιο, Βίκτορ Ρουίθ, Μπέιλι (84' Μπέιλι), Κόστα, Τριγκέρος (92' Πίνα), Μπρούνο, Ντένις Σουάρεθ, Ντος Σάντος, Μπακάμπου, Σολδάδο (83' Νάχουελ Λέιβα).

Ρεάλ Μαδρίτης (4-3-3): Νάβας, Ντανίλο, Πέπε, Σέρχιο Ράμος, Μαρσέλο, Κασεμίρο (79' Κόβατσιτς), Μόντριτς (78' Ίσκο), Χάμες, Μπέιλ, Ρονάλντο, Μπενζεμά.

15η αγ.: Τα "κίτρινα υποβρύχια" βύθισαν τη Ρεάλ, "αγκαλιά" με την Μπαρτσελόνα η Ατλέτικο

Αντίθετα, η Ατλέτικο Μαδρίτης δεν άφησε το δώρο της Μπαρτσελόνα να πάει χαμένο, αφού επικράτησε με 2-1 της Αθλέτικ Μπιλμπάο και την έπιασε στην κορυφή της βαθμολογίας. Η νίκη δεν ήρθε εύκολα για τους "ροχιμπλάνκος", καθώς στο 26' ο Αϊμερίκ Λαπόρτ "πάγωσε" το "Βιθέντε Καλδερόν" κι έδωσε προβάδισμα στην ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε. Οι γηπεδούχοι πίεσαν για την ισοφάριση πριν την ολοκλήρωση του πρώτου ημιχρόνου και τα κατάφεραν στις καθυστερήσεις, με κεφαλιά του Σαούλ Νίγκεθ, ύστερα από εκτέλεση κόρνερ.

15η αγ.: Τα "κίτρινα υποβρύχια" βύθισαν τη Ρεάλ, "αγκαλιά" με την Μπαρτσελόνα η Ατλέτικο

Στο δεύτερο ημίχρονο οι Μαδριλένοι κυνήγησαν την μεγάλη ανατροπή και είδαν την προσπάθειά τους να αποδίδει καρπούς στο 67ο λεπτό με τον... συνήθη ύποπτο Αντουάν Γκριεζμάν. Ο Γάλλος σούπερ σταρ της Ατλέτικο είδε την μπάλα να του στρώνεται λίγο έξω από την μεγάλη περιοχή και με τρομερό σουτ στην κίνηση έβαλε σε θέση οδηγού την ομάδα του, χαρίζοντάς την παράλληλα την πολυπόθητη νίκη.

Οι συνθέσεις

Ατλέτικο Μαδρίτης (4-4-2): Όμπλακ, Χουανφράν, Χιμένες, Γοδίν, Φιλίπε Λουίς, Γκάμπι, Κόκε, Σαούλ Νίγκεθ, Φερέιρα-Καράσκο (58' Κορέα), Γκριεζμάν (88' Σάβιτς), Βιέτο (61' Τόρες).

Αθλέτικ Μπιλμπάο (4-2-3-1): Ιραϊθόθ, Μποβέδα (71' Σουσαέτα), Ετσέιτα, Λαπόρτ, Μπαλενθιάγκα, Ιτουράσμπε (59' Μικέλ Ρίκο), Μπενιάτ, Ντε Μάρκος, Ραούλ Γκαρθία, Ινιάκι Γουίλιαμς (86' Κίκε Σόλα), Αντούριθ.

15η αγ.: Τα "κίτρινα υποβρύχια" βύθισαν τη Ρεάλ, "αγκαλιά" με την Μπαρτσελόνα η Ατλέτικο

Παρά την πρόσληψη του Γκάρι Νέβιλ, η Βαλένθια συνεχίζει χωρίς νίκη στη La Liga για τέταρτη σερί αγωνιστική. Οι "νυχτερίδες" αναδείχθηκαν ισόπαλες με 1-1 κόντρα στην Έιμπαρ στο "Μουνιθιπάλ ντε Ιπουρούα" και παρέμειναν στη μέση του βαθμολογικού πίνακα. Ο Σέρχι Ένριτς έδωσε προβάδισμα στους γηπεδούχους στο τελευταίο λεπτό του πρώτου ημιχρόνου, με κοντινή προβολή, ύστερα από παράλληλα σέντρα του Άντερ Κάπα.

15η αγ.: Τα "κίτρινα υποβρύχια" βύθισαν τη Ρεάλ, "αγκαλιά" με την Μπαρτσελόνα η Ατλέτικο

Τα πράγματα έγιναν ακόμη χειρότερα για τη Βαλένθια στο 62' ο Λούκας Ορμπάν αντίκρισε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα και είδε την άγουσα για τα αποδυτήρια. Στη συγκεκριμένη φάση η Έιμπαρ κέρδισε πέναλτι, αλλά ο Σαούλ Μπερχόν έχασε την ευκαιρία να "καθαρίσει" την υπόθεση νίκη. Τελικά, παρά το αριθμητικό μειονέκτημα η Βαλένθια κατάφερα να ισοφαρίσει στο 85' χάρη σε... αυτογκόλ του Νταβίντ Γιούνκα. Στα τελευταία λεπτά ήταν μεγάλος ο εκνευρισμός ανάμεσα στους ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων, με αποτέλεσμα ο παίκτης των γηπεδούχων, Ιβάν Ραμίς να αντικρίσει την απευθείας κόκκινη κάρτα.

Οι συνθέσεις

Έιμπαρ (4-4-2): Ασιέρ Ριέσγκο, Άντερ Κάπα, Ντος Σάντος, Ραμίς, Γιούνκα, Εσκαλάντε, Ντάνι Γκαρσία, Σαούλ Μπερχόν (85' Ινούι), Κέκο (89' Χαΐροβιτς), Μπόρχα Μπαστόν (78' Αντριάν), Σέρχι Έρνιτς

Βαλένθια (4-3-3): Ντομένετς, Μπαραγάν (76' Νεγρέδο), Μουστάφι, Αμπντενούρ, Ορμπάν, Χάβι Φουέγκο, Αντρέ Γκόμες, Ντανίλο (68' Χοσέ Γκαγιά), Ζοάο Κανσέλο, Ντε Πολ (46' Πιάτι), Πάκο Αλκάθερ.

Σε ρυθμούς twitter

# Η Βιγιαρεάλ πανηγύρισε μόλις την τρίτη εντός έδρας νίκη επί της Ρεάλ σε 31 αναμετρήσεις (19 ισοπαλίες, 9 ήττες).

Τα αποτελέσματα της 15ης αγωνιστικής

Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου

21:30 Χετάφε - Σοσιεδάδ 1-1

(46' Σαράμπια - 67' Αγκιρέτσε)

Σάββατο 12 Δεκεμβρίου

17:00 Μπαρτσελόνα - Ντεπορτίβο Λα Κορούνια 2-2

(38' Μέσι, 62' Ράκιτιτς - 77' Λούκας, 86' Μπεργαντίνιος)

19:15 Θέλτα - Εσπανιόλ 1-0

(42' Ιάγο Άσπας)

19:15 Λεβάντε - Γρανάδα 1-2

(66' Σιμάο - 50', 88' Πενιαράντα)

21:30 Σεβίλλη - Σπόρτινγκ Χιχόν 2-0

(75', 80' Γκαμεϊρό)

23:05 Λας Πάλμας - Ρεάλ Μπέτις 1-0

(90' Γουίλιαν Ζοζέ)

Κυριακή 13 Δεκεμβρίου

13:00 Ράγιο Βαγεκάνο - Μάλαγα 1-2

(6' Χάβι Γκέρα - 59' Τσαρλς, 87' Ντούχε Κοπ)

17:00 Έιμπαρ - Βαλένθια 1-1

(45' Ένριτς - 85' Γιούνκα)

19:15 Ατλέτικο Μαδρίτης - Αθλέτικ Μπιλμπάο 2-1

(45 +1' Σαούλ Νίγκεθ, 67' Γκριεζμάν - 26' Λαπόρτ)

21:30 Βιγιαρεάλ - Ρεάλ Μαδρίτης 1-0

(8' Σόλδαδο)

Οι συνθέσεις και τα videos των υπολοίπων αγώνων

Ράγιο Βαγεκάνο (4-2-3-1): Γιόελ, Τίτο, Ντιέγκο Γιορέντε, Αμάγια, Νάτσο, Τρασόρας, Γιοθαμπέντ, Μπεμπέ (62' Αντρί), Μπανγκουρά (85' Κίνι), Πάμπλο Ερνάντεθ (68' Μανούτσο), Χάβι Γκέρα.

Μάλαγα (4-2-3-1): Καμενί, Ροζάλες, Αλμπεντόσα, Γουέλιγκτον, Μιγκέλ Τόρες, Φιλιπένκο (58' Τσαρλς), Πάμπλο Φορνάλς (83' Ανιόρ), Ντούντα (58' Ρέσιο), Αμραμπάτ, Χουάν Κάρλος, Τσοπ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Η βαθμολογία, τα στατιστικά και οι σκόρερ της Primera Division 2015-2016

News 24/7

24MEDIA NETWORK