34η αγ.: Πρόωρη Ανάσταση η Ατλέτικο

Τα γκολ των Μιράντα και Ντιέγκο Κόστα χάρισαν στην Ατλέτικο Μαδρίτης την αγχωτική νίκη με 2-0 επί της εξαιρετικής Έλτσε στο "Βιθέντε Καλδερόν" και παράλληλα αύξησαν στους 6 βαθμούς τη διαφορά από την Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία έχει ένα ματς λιγότερο. Xαμένο πέναλτι ο Νταβίδ Βίγια, αποβλήθηκε ο Κριστιάν Σαπουνάρου.

34η αγ.: Πρόωρη Ανάσταση η Ατλέτικο

Το live του αγώνα

Η παρουσία του Ντιέγκο Κόστα στο αρχικό σχήμα της Ατλέτικο δεν έφτανε για να διασπαστεί η καλοστημένη άμυνα της Έλτσε, η οποία αφού γλίτωσε την παραβίαση της εστίας της στο 5ο λεπτό (σουτ του Βραζιλιάνου η μπάλα στην εξωτερική πλευρά των διχτύων), βγήκε με αξιώσεις στην επίθεση και απείλησε τρεις φορές μέσα σε ένα πεντάλεπτο.

Ο Τιμπό Κουρτουά απέκρουσε το αξιόλογο σουτ του Χαβιέρ Μάρκεθ στο 25ο λεπτό και την κεφαλιά του Κριστιάν Σαπουνάρου στο 26ο, ενώ το πλασέ του Κάρλες Χιλ στην αντεπίθεση, πέρασε πάνω από τα δοκάρια των "ροχιμπλάνκος". Η πρωτοπόρος της Primera, από την πλευρά της, άγγιξε το γκολ στο 42ο λεπτό, όταν η προβολή του Νταβίδ Βίγια (από θέση οφσάιντ) πέρασε ελάχιστα άουτ.

34η αγ.: Πρόωρη Ανάσταση η Ατλέτικο

Η ομάδα του Ντιέγο Σιμεόνε ευνοήθηκε από την είσοδο του Ραούλ Γκαρθία, ο οποίος μάλιστα κέρδισε πέναλτι από τον Σαπουνάρου (πολύ δύσκολη απόφαση), αλλά ο Μανού Ερέρα απέκρουσε την -κακή- εκτέλεση του Βίγια στο 50ό λεπτό. Λίγο αργότερα πέρασαν στον αγωνιστικό χώρο οι Ντιέγκο Ρίμπας και Χοσέ Σόσα για να φρεσκαριστεί η γραμμή κρούσης της Ατλέτικο.

Ο γόρδιος δεσμός λύθηκε στο 72ο λεπτό, όταν μετά από ωραία εκτέλεση κόρνερ του Σόσα, ο προωθημένος Μιράντα άνοιξε το σκορ με ψηλοκρεμαστή κεφαλιά, ενώ η σεμνή τελετή έλαβε τέλος στις καθυστερήσεις με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Κόστα (το κέρδισε ο ίδιος από τον Σαπουνάρου).

Ατλέτικο Μαδρίτης (4-4-2): Κουρτουά, Χουανφράν, Μιράντα, Γοδίν, Φ. Λουίς, Γκάμπι, Τιάγκο, Αντριάν (46' Γκαρθία), Κόκε (57' Ντιέγκο), Ν. Κόστα, Βίγια (62' Σόσα).

Έλτσε (4-2-3-1): Μ. Ερέρα, Ν. Σουάρες, Μποτία, Πελεγρίν, Σαπουνάρου, Ριβέρα, Κ. Σάντσες, Χιλ (71' Νίγκεθ), Χ. Μάρκεθ (77' Μπουάτσι), Κόρο, Κ. Ερέρα (57' Φιδέλ).

Σε ρυθμούς twitter

# Ο Κριστιάν Σαπουνάρου, ο οποίος αποβλήθηκε στη φάση του δεύτερου πέναλτι, έχει παραχωρήσει 5 πέναλτι σε 661 αγωνιστικά λεπτά (1/132 λεπτά!) Παράλληλα έγινε ο πρώτος παίκτης που υποπίπτει σε 5 πέναλτι την ίδια σεζόν μετά τον Ουέλινγκτον της Μάλαγα (σεζόν 2008-09).

# Ο Τιμπό Κουρτουά έχει κρατήσει απαραβίαστη την εστία του σε 19 ματς πρωταθλήματος. Μόνο ο Βίνσεντ Ενιεάμα της Λιλ είναι ανώτερος στο συγκεκριμένο τομέα (20 ματς). Το στατιστικό αφορά τα πέντε μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.

# Η Ατλέτικο έχει νικήσει και στα 22 ματς πρωταθλήματος που σκόραρε ο Κόστα

Το πρόγραμμα της 34ης αγωνιστικής

Μ. Παρασκευή 18 Απριλίου

(21:30) Ατλέτικο Μαδρίτης - Έλτσε 2-0

(72' Μιράντα, 91' πέν. Ν. Κόστα)

Μ. Σάββατο 19 Απριλίου

(17:00) Οσασούνα - Βαλένθια

(19:00) Λεβάντε - Χετάφε

(21:00) Ρεάλ Σοσιεδάδ - Εσπανιόλ

Κυριακή του Πάσχα 20 Απριλίου

(13:00) Αλμερία - Θέλτα

(18:00) Ράγιο Βαγεκάνο - Μπέτις

(20:00) Σεβίλλη - Γρανάδα

(22:00) Μπαρτσελόνα - Αθλέτικ Μπιλμπάο

Δευτέρα του Πάσχα 21 Απριλίου

(23:00) Μάλαγα - Βιγιαρεάλ

News 24/7

24MEDIA NETWORK