4η αγ.: Στο -8 από Μπαρτσελόνα η Ρεάλ Μαδρίτης

Η Ρεάλ Μαδρίτης υπέστη ακόμα ένα "στραπάτσο", χάνοντας με 1-0 από τη Σεβίλλη κι έμεινε 8 βαθμούς πίσω από την Μπαρτσελόνα που έφυγε με τη νίκη από την έδρα της Χετάφε, για την 4η αγωνιστική της Primera Divsion. Με ηγέτη το Χαβιέρ Σαβιόλα, η Μάλαγα, 3-1 τη Λεβάντε του Φάνη Γκέκα. Πρώτη νίκη για Βαλένθια.

4η αγ.: Στο -8 από Μπαρτσελόνα η Ρεάλ Μαδρίτης

Σε δεινή θέση βρίσκεται η προσπάθεια υπεράσπισης του τίτλου από τη Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία ηττήθηκε 1-0 από τη Σεβίλλη στο "Ραμόν Σάντσεθ Πιθχουάν" και πλέον απέχει 8 πόντους από την πρωτοπόρο Μπαρτσελόνα. Η επιστροφή του... χαμόγελου στο πρόσωπο του Κριστιάνο Ρονάλντο δεν είχε ευεργετικά αποτελέσματα για τους "μερέγκες", οι οποίοι βρέθηκαν πίσω στο σκορ μόλις στο 2' από την προσπάθεια του Πιοτρ Τροχόφσκι μετά από κόρνερ κι αμυντική αδράνεια. Οι γηπεδούχοι εξουδετέρωσαν τους πρωταθλητές Ισπανίας χάρη στον Ιβάν Ράκιτιτς, ο οποίος "έσβησε" τον Τσάμπι Αλόνσο στο 1ο ημίχρονο, με συνέπεια τα ανοίγματα του Ισπανού να βρίσκουν σπανίως στόχο. Σε συνδυασμό με το θετικό μαρκάρισμα του Τροχόφσκι στον Μεσούτ Οζίλ, οι γηπεδούχοι κατάφεραν να αποκόψουν τις γραμμές των φιλοξενουμένων.

Στο 2ο μέρος, ο Ζοζέ Μουρίνιο αντέδρασε με την είσοδο του Λούκα Μόντριτς. Ο Κροάτης ήταν εξαιρετικός, γέμισε τους χώρους με την παρουσία και τις πάσες του, αλλά οι συμπαίκτες του... αρνήθηκαν πεισματικά να σκοράρουν. Ο Σέρχιο Ράμος αστόχησε σε κεφαλιά περίπου 30 εκατοστά μπροστά από κενή εστία, ο Μόντριτς είχε δοκάρι και στην επαναφορά ο Γκονσάλο Ιγκουαΐν έκανε τα εύκολα δύσκολα, ενώ ο Ρονάλντο απέφευγε να τελειώνει τις φάσεις των "μερέγκες". Ο Μουρίνιο είχε ρίξει στο ματς και τον Χοσέ Καγεχόν αντί του Άλβαρο Αρμπελόα, ρισκάροντας σε μία ήδη ανοιχτή άμυνα που δεν μπορούσε να αντιμετωπίσει την ταχύτητα του Χεσούς Νάβας. Αποτέλεσμα δεν υπήρξε κι η Ρεάλ υπέστη τη 2η ήττα σε ισάριθμα εκτός έδρας ματς από την αρχή της σεζόν, κάτι που συνέβη τελευταία φορά πριν 11 χρόνια.

Ο "ιός της FIFA" που σχεδόν πάντοτε πλήττει την Μπαρτσελόνα (γκέλα στο πρώτο ματς μετά από διακοπή πρωταθλήματος) δεν έκανε την εμφάνισή του στο "Αλφόνσο Πέρεθ" της Χετάφε. Στην έδρα όπου "σκόνταψε" η Ρεάλ Μαδρίτης, οι Καταλανοί έφτασαν σε πανηγυρική νίκη 4-1, παρότι παρατάχθηκαν με αρκετές απουσίες. Αντρές Ινιέστα και Τζόρντι Άλμπα είναι τραυματίες, ο Λιονέλ Μέσι με τον Ντάνι Άλβες έμειναν στον πάγκο, αλλά ο Τιάγκο Αλκάνταρα με τον Πέδρο αναστάτωναν συνεχώς την άμυνα των Μαδριλένων. Το δοκάρι του πρώτου ήταν η πρώτη μεγάλη στιγμή για τους "μπλαουγκράνα", που στο 32' άνοιξαν το σκορ με τον Αντριάνο.

Το παιχνίδι έχανε σε θέαμα, όσο οι 2 ομάδες ζητούσαν πέναλτι για μαρκαρίσματα και χέρια στην περιοχή. Όταν πέρασε στο ματς ο Μέσι, η κατάσταση διευθετήθηκε. Στο 74' ο Μαρτίν Μοντόγια εκτέλεσε πέναλτι στο οποίο ευστόχησε ο Αργεντινός και 4 λεπτά αργότερα έσπασε το ρεκόρ του 2010 με 60 γκολ σε ένα έτος, φτάνοντας τα 61 και τα 115 στα τελευταία 102 παιχνίδια πρωταθλήματος με τους Καταλανούς. Το αυτογκόλ του Χαβιέρ Μαστσεράνο (αντικατέστησε τον τραυματία Κάρλες Πουγιόλ που χάνει το clasico) έσωσε κάπως την κατάσταση για τους γηπεδούχους, μέχρι ο Ντάβιντ Βίγια διαμορφώσει το τελικό σκορ στις καθυστερήσεις.

Λίγες ημέρες πριν πάρει την πρώτη γεύση από... σεντόνι, η Μάλαγα έκανε καλή πρόβα τζενεράλε με τη νίκη 3-1 επί της Λεβάντε. Πρωταγωνιστής της συνάντησης ο Χαβιέρ Σαβιόλα, ο οποίος στο ντεμπούτο ως βασικός με τη φανέλα των Ανδαλουσιάνων, σημείωσε ένα γκολ και έβγαλε μία ασίστ. Ο Αργεντινός επιθετικός άνοιξε το σκορ στο 27' και παρά την ισοφάριση του Μίτσελ στο 46'με τρομερό σουτ, λίγο αργότερα ο Χοακίν Σάντσεθ αποκατέστησε την τάξη. Στις καθυστερήσεις ο Φραντσίσκο Πορτίγιο διαμόρφωσε το τελικό σκορ κι η ομάδα του Μανουέλ Πελεγκρίνι (η οποία έπαιζε με 10 παίκτες από το 88ο λόγω 2ης κίτρινης του Σέρχιο Σάντσεθ) έσπασε το ρεκόρ συλλόγου στη συγκομιδή βαθμών στις πρώτες 4 αγωνιστικές της Primera Division, με 3 νίκες και μια ισοπαλία που τη φέρνουν στην κορυφή της βαθμολογίας. Για τους φιλοξενούμενους, ο Φάνης Γκέκας αγωνίστηκε σε όλο το ματς, ενώ ο Νίκος Καράμπελας ήταν εκτός αποστολής.

Την πρώτη φετινή νίκη στο πρωτάθλημα κατέγραψε η Βαλένθια, με το αγχωτικό 2-1 επί της Θέλτα στο "Μεστάγια". Το γρήγορο γκολ του Σοφιάν Φενγκουλί (3') έδωσε προβάδισμα στις "νυχτερίδες", οι οποίες, όμως, δεν έπεισαν με την απόδοσή τους. Οι Γαλιθιάνοι βρίσκονταν πάντοτε στο ματς και στο 16' έφτασαν την ισοφάριση με τον Γκουστάβο Καμπράλι. Το παιχνίδι παρέμεινε ισορροπημένο μέχρι τέλους, αλλά η βασική διαφοροποίηση προήλθε από το 3ο τέρμα του Αλί Σισοκό στην καριέρα του, χάρη στο οποίο η Βαλένθια νίκησε 2-1 κι ο προπονητής της, Μαουρίσιο Πελεγκρίνι, "ξόρκισε" την κατάρα της ομάδας του Βίγκο, κόντρα στην οποία ως παίκτης της Βαλένθια είχε 2 ισοπαλίες και μία ήττα.

Τα αποτελέσματα της 4ης αγωνιστικής

Μάλαγα-Λεβάντε 3-1

(27' Σαβιόλα, 59' Χοακίν, 92' Πορτίγιο - 46' Μίτσελ)

Βαλένθια-Θέλτα 2-1

(4' Φενγκουλί, 50' Σισοκό - 16' Καμπράλ)

Χετάφε-Μπαρτσελόνα 1-4

(80' αυτ. Μαστσεράνο - 32' Αντριάνο, 74' πέν., 78' Μέσι, 91' Βίγια)

Σεβίλλη-Ρεάλ Μαδρίτης 1-0

(2' Τροχόφσκι)

16/09 13:00 Εσπανιόλ-Αθλέτικ Μπιλμπάο

16/09 17:00 Γρανάδα-Λα Κορούνια

16/09 19:00 Οσασούνα-Μαγιόρκα

16/09 20:50 Ρεάλ Σοσιεδάδ-Σαραγόσα

16/09 22:30 Ατλέτικο Μαδρίτης-Ράγιο Βαγεκάνο

17/09 22:30 Βαγιαδολίδ-Μπέτις

News 24/7

24MEDIA NETWORK