5η αγ.: Υψηλές πτήσεις για Ατλέτικο, γκέλα για Βαλένθια

Η Ατλέτικο Μαδρίτης έκαμψε την αντίσταση της Βαγιαδολίδ στο "Βιθέντε Καλδερόν" και παραμένει στη 2η θέση του πίνακα της βαθμολογίας της Primera Division μετά από 5 αγωνιστικές. Η Μαγιόρκα λύγισε στην έδρα της και τη Βαλένθια.

5η αγ.: Υψηλές πτήσεις για Ατλέτικο, γκέλα για Βαλένθια

Το λάθος του Τιμπό Κουρτουά έφερε "καρδιοχτύπια" στο "Βιθέντε Καλδερόν", αλλά εν τέλει η Ατλέτικο Μαδρίτης έφτασε στη νίκη 2-1 επί της Βαγιαδολίδ και διατηρήθηκε στη 2η θέση του πίνακα της βαθμολογίας. Οι "ροχιμπλάνκος", μετά τη νίκη στο Ισραήλ για το Europa League, επέστρεψαν στους αγωνιστικούς χώρους με αλλαγές λόγω "φρεσκάδας" και είχαν την υπεροχή στο ματς. Οι Ντιέγο Γκοδίν και Ρανταμέλ Φαλκάο (πέναλτι) έστειλαν 2 φορές την μπάλα στα δίχτυα στο 1ο μέρος και όλα έδειχναν πως η νίκη "κλείδωνε"για τους γηπεδούχους. Ο Βέλγος τερματοφύλακας της Ατλέτικο, όμως, υπέπεσε σε ένα ασυνήθιστο γι' αυτόν λάθος κι έδωσε την ευκαιρία στον Αλμπέρτο Μπουένο να μειώσει σε 2-1 και να βάλει ξανά στο παιχνίδι την ομάδα του Μίροσλαβ Τζούκιτς. Οι "ροχιμπλάνκος" ήλεγξαν το ρυθμό στη συνέχεια και δεν επέτρεψαν παρά σε 2 φάσεις στους αντιπάλους να απειλήσουν ξανά και το 2-1 έμεινε μέχρι τέλους.

Μετά την εντός έδρας ισοπαλία στο Europa League, η Αθλέτικ Μπιλμπάο δεν κατάφερε να κάμψει την αντίσταση της ούτε της Μάλαγα στο "Σαν Μαμές". Οι προσπάθειες των 2 "Ευρωπαίων" να σκοράρουν στέφθηκαν με αποτυχία και το 0-0 κράτησε τους Ανδαλουσιάνους στην 3η θέση της βαθμολογίας. Το παιχνίδι ήταν "ζωντανό", είχε ρυθμό, αλλά οι 2 τερματοφύλακες είχαν ελάχιστη δουλειά, αφού τα περισσότερα σουτ κατέληγαν άουτ. Ο Μαρσέλο Μπιέλσα κράτησε για ακόμα ένα παιχνίδι τον Φερνάντο Γιορέντε στον πάγκο και τον έριξε στο ημίχρονο, με συνέπεια να διχάσει τους φιλάθλους στις εξέδρες.

Μετά τις νίκες επί των Εσπανιόλ και Ρεάλ Σοσιεδάδ, η Μαγιόρκα λύγισε στην έδρα της και τη Βαλένθια, η οποία εμφανίστηκε νωθρή, απόρροια και της κόπωσης από τον αγώνα με την Μπάγερν. Το παιχνίδι ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για τη νησιωτική ομάδα, αφού μόλις στο 8ο λεπτό ο Κασαντέσους με κοντινό βολέ άνοιξε το σκορ, αφού ο Ντιέγο Άλβες δεν υπολόγισε σωστά την πορεία της μπάλας και δέχθηκε ένα -θεωρητικά- εύκολο γκολ. Σε γενικές γραμμές, πάντως, το πρώτο μέρος ήταν μοιρασμένο.

5η αγ.: Υψηλές πτήσεις για Ατλέτικο, γκέλα για Βαλένθια

Το δεύτερο 45λεπτο ξεκίνησε όπως το πρώτο: με γκολ της Μαγιόρκα. Ένα μόλις λεπτό μετά την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο, ο Αριθμέντι έγινε αποδέκτης της μπάλας μετά την... εναέρια αμυντική αδράνεια και με διαγώνιο πλασέ έκανε το 2-0. Αξίζει να σημειωθεί πως μόλις στο 53' ο Χοακίν Καπαρός ολοκλήρωσε τις αλλαγές του. Στο εναπομείναν διάστημα της αναμέτρησης οι αναπτύξεις της Βαλένθια ήταν προβλέψιμες, με αποτέλεσμα οι αμυντικοί των γηπεδούχων να μην νιώσουν πίεση. Εξαίρεση αποτέλεσε το δίλεπτο 73'-75' με τις δύο ευκαιρίες, αλλά ο Αουάτ δήλωσε παρών και εξασφάλισε τη διατήρηση του αήττητου της ομάδας του σε αυτές τις πέντε πρώτες αγωνιστικές της Primera. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται στη 2η θέση της βαθμολογίας, πίσω από την Μπαρτσελόνα.

Σε ρυθμούς twitter

# Ένα σαμποτάζ που φέρεται να σημειώθηκε στο γήπεδο της Ράγιο Βαγεκάνο μετέθεσε το μαδριλένικο ντέρμπι με τη Ρεάλ Μαδρίτης κατά μία ημέρα.

# Τον θρυλικό τερματοφύλακά της, Χοσέ Άνχελ Ιρίμπαρ τίμησε η Αθλέτικ Μπιλμπάο πριν το ματς με τη Μάλαγα. Παρόντες ήταν όλοι οι τερματοφύλακες μετά την απόσυρση του Βάσκου διεθνή, ο οποίος στάθηκε στο κέντρο του γηπέδου και γνώρισε την αποθέωση από το κοινό. Οι νυν τερματοφύλακες των "λιονταριών", Γκόρκα Ιραϊθόθ και Ραούλ, του δώρισαν 2 ζευγάρια γάντια.

# Η Αθλέτικ Μπιλμπάο έφτασε τις 178 "λευκές" ισοπαλίες στην Primera Division και παραμένει η ομάδα με τα περισσότερα 0-0 στην κατηγορία.

# Ο Ομπαφέμι Μάρτινς σημείωσε το νικητήριο γκολ της Λεβάντε στο ντεμπούτο του με την περσινή έκπληξη της σεζόν, τη στιγμή που τόσο ο Νίκος Καράμπελας, όσο και ο Φάνης Γκέκας βρίσκονταν εκτός αποστολής.

# Η Ατλέτικο Μαδρίτης απέχει μία νίκη από τη συγκομιδή του 1995-1996 στο πρωτάθλημα στις πρώτες 6 αγωνιστικές (5 νίκες, 1 ισοπαλία), όταν είχε αναδειχθεί νταμπλούχος Ισπανίας.

# Το τέρμα του Ρανταμέλ Φαλκάο ήταν το υπ' αριθμόν 2.000 της Ατλέτικο Μαδρίτης στο "Βιθέντε Καλδερόν" σε επίσημη διοργάνωση (1.500ό στο πρωτάθλημα) και το 20ό του Κολομβιανού επιθετικού σε 20 αγώνες στην έδρα των "ροχιμπλάνκος" για το πρωτάθλημα.

# Η Μαγιόρκα έφτασε τα 250 παιχνίδια στο "Σον Μόιτς", μετρώντας 120 νίκες (48%), 63 ισοπαλίες (25%) και 67 ήττες (27%) με 381 γκολ υπέρ και 294 γκολ κατά.

# Η Μαγιόρκα ισοφάρισε την καλύτερη εκκίνηση στο πρωτάθλημα στην ιστορία της, με 11 πόντους σε 5 αγωνιστικές, όπως το 1996-1997.

Τα αποτελέσματα της 5ης αγωνιστικής

Σαραγόσα-Οσασούνα 3-1

(4' Ποστίγκα, 45' αυτ. Τιμόρ, 71' πέν. Απόνιο - 29' Αρμεντέρος)

Θέλτα-Χετάφε 2-1

(57' Φερνάντες, 68' Παρκ - 59' Μπαράντα)

Μπέτις-Εσπανιόλ 1-0

(19' Παουλάο)

Μπαρτσελόνα-Γρανάδα 2-0

(87' Τσάβι, 92' Γκόμεθ)

Μαγιόρκα-Βαλένθια 2-0

(8' Κασαδεσούς, 55' Αριθμέντι)

Λεβάντε-Ρεάλ Σοσιεδάδ 2-1

(70' πέν. Μπαρκέρο, 86' Μάρτινς - 23' Σουρουτούσα)

Ατλέτικο Μαδρίτης-Βαγιαδολίδ 2-1

(31' Γκοδίν, 45' πέν. Φαλκάο - 55' Μπουένο)

Αθλέτικ Μπιλμπάο-Μάλαγα 0-0

24/09 22:30 Ράγιο Βαγεκάνο-Ρεάλ Μαδρίτης

24/09 22:30 Λα Κορούνια-Σεβίλλη

Διαβάστε εδώ τι έγινε στους αγώνες του Σαββάτου.

Τα υπόλοιπα videos της 5ης αγωνιστικής

Λεβάντε-Ρεάλ Σοσιεδάδ 2-1

News 24/7

24MEDIA NETWORK