8η αγ.: Νίκη στο φεστιβάλ γκολ για Μπαρτσελόνα, άνετα η Ρεάλ

Λα Κορούνια και Μπαρτσελόνα σκόραραν κατά ριπάς στο "Ριαθόρ", με τους Καταλανούς να αναδεικνύονται νικητές με 5-4 για την 8η αγωνιστική της Primera Division. Η Ρεάλ Μαδρίτης πήρε "άκοπη" νίκη 2-0 απέναντι στη Θέλτα. Η Μάλαγα εξακολουθεί να φιγουράρει στην 3η θέση, μετά τη νίκη 2-1 επί της Βαγιαδολίδ στο "Ροζαλέδα".

8η αγ.: Νίκη στο φεστιβάλ γκολ για Μπαρτσελόνα, άνετα η Ρεάλ

Η Λα Κορούνια έγινε η πρώτη ομάδα μετά την Ατλέτικο Μαδρίτης (Μάρτιος 2009) που σημειώνει 4 γκολ κατά της Μπαρτσελόνα, αλλά ούτε αυτό ήταν αρκετό. Οι "μπλαουγκράνα" επικράτησαν με 5-4 στο "Ριαθόρ" σε ένα φεστιβάλ τερμάτων και εξακολουθούν να βρίσκονται στην κορυφή του πίνακα της βαθμολογίας. Τα πράγματα θα μπορούσαν να είναι πιο εύκολα γι' αυτούς εάν κρατούσαν το προβάδισμα 3 τερμάτων που πήραν μόλις στο 18ο λεπτό (Τζόρντι Άλμπα, Κρίστιαν Τέγιο, Λιονέλ Μέσι) ή εάν ο διαιτητής έβλεπε ορθότερα το καθαρό μαρκάρισμα έξω από την περιοχή του Σέρχιο Μπουσκέτς στο Ρίκι, το οποίο μετατράπηκε σε πέναλτι και γκολ από τον Πίτσι. Το τέρμα του Άλεξ Μπεργαντίνιος λίγο αργότερα έβαλε ξανά τους γηπεδούχους στο παιχνίδι, αν και ο Μέσι στο 43' επανέφερε τη διαφορά στα 2 γκολ.

8η αγ.: Νίκη στο φεστιβάλ γκολ για Μπαρτσελόνα, άνετα η Ρεάλ

Στο 47' ο Πορτογάλος Πίτσι μείωσε ξανά στο γκολ, με το συναρπαστικό ρυθμό να διακόπτεται από τον Τσάβι στο 49', όταν η Μπαρτσελόνα έμεινε με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Χαβιέρ Μαστσεράνο. Οι Γαλιθιάνοι κέρδισαν ορισμένα μέτρα, αλλά ο Μέσι βρισκόταν σε μεγάλα κέφια και με το 59ο γκολ μέσα στο 2012 (έσπασε το ρεκόρ του 2010 με 58) και με το 23ο χατ-τρικ στην Μπαρτσελόνα, έγραψε το 5-3 στο 77ο λεπτό. Ένα κωμικό αυτογκόλ του Άλμπα λίγο αργότερα, όμως, επανέφερε το χαρακτήρα θρίλερ στο ματς, αλλά οι "μπλαουγκράνα" άντεξαν στην πίεση των γηπεδούχων και πήραν το "τρίποντο".

8η αγ.: Νίκη στο φεστιβάλ γκολ για Μπαρτσελόνα, άνετα η Ρεάλ

Η Ρεάλ Μαδρίτης επέστρεψε στις επιτυχίες στην Primera Division και με μία επαγγελματική νίκη 2-0 επί της Θέλτα στο "Σαντιάγο Μπερναμπέου", έκανε ένα καλό... ζέσταμα εν όψει Champions League. Ο Κακά επέστρεψε στην ενδεκάδα, έχοντας εντυπωσιάσει στην επιστροφή του και στην εθνική Βραζιλίας και στο 12ο λεπτό έβγαλε την πάσα για το τέρμα με σέντρα-σουτ του Γκονσάλο Ιγκουαίν. Κάτι τέτοιο σημαίνει μόνο νίκη για τους "μερέγκες", που πάντοτε επικρατούν στα 36 παιχνίδια που ο Βραζιλιάνος έχει σκοράρει ή έχει μοιράσει γκολ. Οι Γαλιθιάνοι, πάντως, δεν τα παράτησαν και κόντραραν στα ίσια τους γηπεδούχους. Είχαν και την τύχη με το μέρος τους, όταν στο 38' μία προσπάθεια του Κριστιάνο Ρονάλντο κατέληξε στο δοκάρι.

8η αγ.: Νίκη στο φεστιβάλ γκολ για Μπαρτσελόνα, άνετα η Ρεάλ

Οι φιλοξενούμενοι αρνήθηκαν να αμυνθούν μαζικά και έβγαζαν αρκετούς παίκτες μπροστά από την μπάλα, δυσκολεύοντας τους πρωταθλητές Ισπανίας. Παρότι η ομάδα του Ζοζέ Μουρίνιο δεν είχε βάλει υψηλή ταχύτητα, χρειαζόταν ακόμα ένα τέρμα για να "κλειδώσει" το "τρίποντο". Αυτό προήλθε από τον 1ο σκόρερ της κατηγορίας, το Ρονάλντο, ο οποίος στο 67' σκόραρε για 9η φορά φέτος και έδωσε το έναυσμα της... ξεκούρασης στους συμπαίκτες του, εν όψει της γεμάτης συνέχειας.

8η αγ.: Νίκη στο φεστιβάλ γκολ για Μπαρτσελόνα, άνετα η Ρεάλ

Ο Χοακίν Σάντσεθ πρωταγωνίστησε στη νίκη της Μάλαγα επί της Βαγιαδολίδ με 2-1 στο "Ροζαλέδα", φτάνοντας από την κόλαση στον παράδεισο μέσα σε 2 λεπτά. Ο Ισπανός ακραίος επιθετικός ανέλαβε την εκτέλεση του πέναλτι που κέρδισε ο Χαβιέρ Σαβιόλα στο 86ο λεπτό, αλλά έστειλε την μπάλα πάνω από τα δοκάρια και φαινομενικά στερούσε τη νίκη από τους γηπεδούχους. Δύο λεπτά αργότερα, όμως, ο έμπειρος άσος με ατομική ενέργεια έκανε το 2-1 και έδωσε ακόμα ένα "τρίποντο" στην ομάδα της Ανδαλουσίας. Η εμφάνισή της, πάντως, δεν ήταν η καλύτερη φετινή, με τους φιλοξενούμενους να παίρνουν κεφάλι στο σκορ με το Μανούτσο στο 9'. Ο MVP τη φετινή σεζόν, όμως, Ίσκο, έγινε και 1ος σκόρερ φτάνοντας τα 4 τέρματα με αυτό που σημείωσε στο 37' και μετά την ισοφάριση, οι γηπεδούχοι απειλήθηκαν ελάχιστα. Το παιχνίδι δεν είχε πολλές ευκαιρίες στη συνέχεια, με συνέπεια όλα να κριθούν στο τελευταίο δεκάλεπτο από τα... κέφια του Χοακίν.

8η αγ.: Νίκη στο φεστιβάλ γκολ για Μπαρτσελόνα, άνετα η Ρεάλ

Δύο ομάδες που απογοητεύουν στην αρχή της σεζόν, Βαλένθια και Αθλέτικ Μπιλμπάο, διασταύρωσαν τα "ξίφη" τους στο "Μεστάγια" και βίωσαν το ίδιο αίσθημα εναλλάξ. Μέχρι το 88ο λεπτό, οι "νυχτερίδες" βρίσκονταν πίσω στο σκορ με 2-1, ωστόσο το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή βρήκε τα "λιοντάρια" με χαμηλωμένο κεφάλι, μετά την ήττα με 3-2. Το παιχνίδι ήταν αρκετά θεαματικό, με το Ρομπέρτο Σολδάδο να έχει δοκάρι στο 6' και τον πρώην παρτενέρ του στην επίθεση, Άριτς Αντούριθ, να ανοίγει το σκορ για τους Βάσκους στο 19'. Ο Σολδάδο βρήκε εν τέλει δίχτυα στο 26' με εκτέλεση πέναλτι, αλλά ξανά ο Αντούριθ έδωσε προβάδισμα στο συγκρότημα του Μαρσέλο Μπιέλσα. Ο ρυθμός ήταν σχετικά γρήγορος, αλλά δεν δημιουργήθηκαν ευκαιρίες. Όταν αποβλήθηκε ο Άντερ Ερέρα (67'), μάλιστα, η Αθλέτικ οπισθοχώρησε, προσπαθώντας να διατηρήσει τα κεκτημένα. Δεν τα κατάφερε, αφού στο 88' ο Τίνο Κόστα και στο 90' ο Νέλσον Βαλδές έκαναν την ανατροπή για τους γηπεδούχους, που βρίσκονται πλέον σε τροχιά Ευρώπης.

Σε ρυθμούς twitter

8η αγ.: Νίκη στο φεστιβάλ γκολ για Μπαρτσελόνα, άνετα η Ρεάλ

# Ο Ισπανός ποδηλάτης Αλμπέρτο Κονταδόρ έκανε τη σέντρα στο παιχνίδι της Ρεάλ Μαδρίτης με τη Θέλτα.

# Ο Κριστιάνο Ρονάλντο έφτασε τα 28 γκολ με πέναλτι στο πρωτάθλημα και ισοφάρισε την επίδοση του Μίτσελ, μένοντας πίσω μόνο από τον Ούγκο Σάντσες για λογαριασμό της Ρεάλ Μαδρίτης.

# Μόνο η Θέλτα είχε μείνει "αλώβητη" από τις ομάδες που έχει αντιμετωπίσει ο Κριστιάνο Ρονάλντο στο πρωτάθλημα, μέχρι αυτό το ματς.

# Ο Ίκερ Κασίγιας έφτασε τις 400 νίκες με τη φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης (113 ισοπαλίες, 124 ήττες), σε 637 παιχνίδια, κάτι που μόνο οι Ραούλ και Μανουέλ Σαντσίς έχουν πετύχει στο παρελθόν.

# Η Ρεάλ Μαδρίτης έγινε η 1η ομάδα στην Primera Division που αθροιστικά έσπασε το φράγμα των 2.400 πόντων στο πρωτάθλημα (έφτασε τους 2.402).

# Η Λα Κορούνια διέκοψε ένα σερί 134 παιχνιδιών (το 9ο καλύτερο στην ιστορία του πρωταθλήματος) με την Μπαρτσελόνα να μην δέχεται πάνω από 3 γκολ.

# Ο Λιονέλ Μέσι έφτασε τα 5 εκτός έδρας χατ-τρικ στο πρωτάθλημα, όσα έχει και ο Ροναλντίνιο για την Μπαρτσελόνα. Μόνο ο Λάσλο Κουμπάλα έχει περισσότερα (6).

# Ο Τζόρντι Άλμπα έγινε ο 1ος παίκτης της Μπαρτσελόνα που σημειώνει γκολ και αυτογκόλ στο ίδιο παιχνίδι πρωταθλήματος μετά τον Πάτρικ Κλάιφερτ το 2003.

# Οι ομάδες του Μανουέλ Πελεγκρίνι έφτασαν τα 500 γκολ σε 303 ματς της Primera Division: 291 η Βιγιαρεάλ, 102 η Ρεάλ Μαδρίτης, 107 γκολ η Μάλαγα.

# Ο Χοακίν Σάντσεθ σκόραρε για 1η φορά απέναντι στη Βαγιαδολίδ κι έφτασε τα 51 γκολ απέναντι σε 25 αντιπάλους στην Primera Division.

Τα αποτελέσματα της 8ης αγωνιστικής

Μάλαγα - Βαγιαδολίδ 2-1

(37' Ίσκο, 87' Χοακίν - 9' Μανούτσο)

Ρεάλ Μαδρίτης - Θέλτα 2-0

(11' Ιγκουαΐν, 67' πέν. Ρονάλντο)

Βαλένθια - Αθλέτικ Μπιλμπάο 3-2

(26' πέν. Σολδάδο, 88' Τ. Κόστα, 90' Βαλδές - 19', 30' Αντούριθ)

Λα Κορούνια - Μπαρτσελόνα 4-5

(26' πέν., 47' Πίτσι, 37' Μπεργαντίνιος, 79' αυτ. Άλμπα - 3' Άλμπα, 8' Τέγιο, 18', 43', 77' Μέσι)

21/10 13:00 Χετάφε - Λεβάντε

21/10 17:00 Εσπανιόλ - Ράγιο Βαγεκάνο

21/10 18:50 Γρανάδα - Σαραγόσα

21/10 20:45 Οσασούνα - Μπέτις

21/10 22:30 Ρεάλ Σοσιεδάδ - Ατλέτικο Μαδρίτης

22/10 22:30 Σεβίλλη - Μαγιόρκα

News 24/7

24MEDIA NETWORK