"Μας αρέσει η Μπαρτσελόνα, το ποδόσφαιρο και είμαστε gay"

O Γιόσεπ Ρίμπες είναι οπαδός της Μπαρτσελόνα και δηλώνει gay. Συστήνοντας το σύνδεσμο gay οπαδών των «μπλαουγκράνα» φιλοδοξεί να πολεμήσει τα ταμπού που υπάρχουν στο ποδόσφαιρο σχετικά με τους ομοφυλόφιλους και να τονίσει ότι και οι gay έχουν το δικαίωμα να παρακολουθούν μπάλα και να παθιάζονται για την ομάδα τους.
«Είναι αλήθεια ότι προσπαθούμε να πολεμήσουμε τα φαινόμενα ρατσισμού που υπάρχουν στα γήπεδα για τους ομοφυλόφιλους» τονίζει ο Ρίμπες και συνεχίζει: «Πολύς κόσμος σκέφτεται ότι οι gay πηγαίνουν στο γήπεδο για να δουν καλλίγραμμα κορμιά αλλά δεν είναι έτσι. Με αυτή τη λογική τα στάδια στα οποία διεξάγονται αγώνες γυναικών θα έπρεπε να είναι γεμάτα από ετερόφυλους».

O Ρίμπες επισημαίνει επίσης: «Το 10% του πληθυσμού αποτελείται από ομοφυλόφιλους. Αρα, σίγουρα θα υπάρχουν και ποδοσφαιριστές gay. Θα έπρεπε να είναι φυσιολογικό ένας ποδοσφαιριστής να εμφανίζει το σύντροφό του σε ένα επίσημο γεύμα της ομάδας του για παράδειγμα. Υπάρχουν φήμες ότι πολλοί Ισπανοί παίκτες είναι ομοφυλόφιλοι αλλά δεν θα πούμε τίποτα αν οι ίδιοι δεν το πουν δημόσια».

O επικεφαλής των gay οπαδών της Μπαρτσελόνα καταλήγει: «Είναι η πρώτη φορά που μία ισπανική ομάδα έχει σύνδεσμο ομοφυλόφιλων οπαδών. Είναι μία ιστορική στιγμή».

Την Κυριακή ο σύνδεσμος φιλοξένησε αντίστοιχους συνδέσμους από όλη την Ευρώπη στο Καμπ Νόου. Ετσι στο γήπεδο της Μπαρτσελόνα βρέθηκαν gay οπαδοί της Στουυγκάρδης, της Παρί Σεν Ζερμέν, της Βέρνης, της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και άλλων ομάδων.