Επιστράτευσαν και το... δήμαρχο για να μείνει ο Βαλβέρδε!

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε έκανε αρκετές... ντρίμπλες μιλώντας για το νέο προορισμό της καριέρας του ενώ αναφέρθηκε στους λόγους που τον ώθησαν να αποχαιρετήσει την Αθλέτικ Μπιλμπάο.

Athletic Bilbao's coach Ernesto Valverde attends a press conference at the Velodrome stadium, in Marseille, Southern France, Wednesday, Feb.17, 2016. Athletic Bilbao will face Marseille for an Europa League first leg soccer match on Thursday. (AP Photo/Claude Paris)
Athletic Bilbao's coach Ernesto Valverde attends a press conference at the Velodrome stadium, in Marseille, Southern France, Wednesday, Feb.17, 2016. Athletic Bilbao will face Marseille for an Europa League first leg soccer match on Thursday. (AP Photo/Claude Paris) AP

Όσοι περίμεναν να ακούσουν από τα χείλη του Ερνέστο Βαλβέρδε τη λέξη "Μπαρτσελόνα" ας κάνουν λίγο ακόμα υπομονή.

Στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε την Τετάρτη (24/5) για να αποχαιρετήσει την Αθλέτικ Μπιλμπάο ο "Τσινγκούρι" τόνισε αρκετές φορές πως υπάρχουν αρκετές ομάδες που ενδιαφέρονται για εκείνον αλλά δεν έχει συμφωνήσει με κάποια ενώ εξήγησε για ποιο λόγο πήρε την απόφαση να αποχωρήσει από το "San Mames".

"Δεν είναι η πρώτη φορά που έχω μία πρόταση από μία σημαντική ομάδα αλλά, επαναλαμβάνω, δεν έχω δέσμευση με κάποια ομάδα. Με κανέναν έχω μιλήσει.

Έχω όμως μάνατζερ και υπάρχουν ομάδες που ενδιαφέρονται για μένα", τόνισε χαρακτηριστικά ο άλλοτε τεχνικός του Ολυμπιακού, που εμφανίζεται ως το φαβορί για να διαδεχτεί τον Λουίς Ενρίκε στον πάγκο των "μπλαουγκράνα", και συνέχισε:

"Η απόφαση να αφήσω την Μπιλμπάο έρχεται από μακριά. Όταν έναν χρόνο πριν επέκτεινα το συμβόλαιό μου για έναν χρόνο ανακάλυψα πόσο δύσκολο ήταν να συνεχίσω και εξέφρασα τις επιφυλάξεις μου στον πρόεδρο, λέγοντας ότι δεν μπορώ να συνεχίσω μετά τις 30 Ιουνίου.

Ευχαριστώ τους οπαδούς για τη στήριξή τους, το κοινό είναι για μένα οι καλύτερες εξετάσεις και είχα πάντα το σεβασμό τους. Ακόμα και ο δήμαρχος του Μπιλμπάο μου ζήτησε να συνεχίσω.

Η στοργή του κόσμου προς το πρόσωπό μου ήταν εκπληκτική. Ήθελα να το σκεφτώ και πήρα την απόφαση με καθαρή σκέψη. Εν θερμώ θα μπορούσα να ανανεώσω για πέμπτη χρονιά...".

Ερωτηθείς συγκεκριμένα για την Μπαρτσελόνα, ο Βαλβέρδε απάντησε: "Συνήθως δεν σχολιάζω τις φήμες και δεν θα το κάνω ούτε τώρα. Υπάρχει επίσης πιθανότητα να μη δουλέψω για έναν χρόνο".

Photo Credits: AP Photo/Claude Paris

News 24/7

24MEDIA NETWORK