Οι 10 κορυφαίες ατάκες του Ντιέγκο Σιμεόνε

Η Ατλέτικο Μαδρίτης πέταξε εκτός ημιτελικών του Champions League την Μπαρτσελόνα και μ' αφορμή το σπουδαίο κατόρθωμα των "ροχιμπλάνκος", το Contra.gr παρουσιάζει τις 10 κορυφαίες ατάκες του Ντιέγκο Σιμεόνε. Από τα "μεγάλα α@@@@@α" των παικτών του μέχρι τον "ηθοποιό" Νεϊμάρ.

Οι 10 κορυφαίες ατάκες του Ντιέγκο Σιμεόνε

Πρόκειται, χωρίς αμφιβολία, για έναν από τους πιο χαρισματικούς και ξεχωριστούς προπονητές της τελευταίας δεκαετίας. Θεωρείται, κι όχι άδικα, ο άνθρωπος που άλλαξε το ρου της σύγχρονης ιστορίας της Ατλέτικο Μαδρίτης, καθώς οι "ροχιμπλάνκος" πανηγύρισαν τη σεζόν 2013-14 το πρωτάθλημα ύστερα από 18 χρόνια, ενώ βρέθηκαν έναν... Σέρχιο Ράμος μακριά από την κατάκτηση του Champions League την ίδια χρονιά.

Η οξυδέρκεια, σε συνδυασμό με το εκρηκτικό ταμπεραμέντο του, τον καθιστούν έναν από τους πιο ενδιαφέροντες και ιδιαίτερους τεχνικούς. Δεν είναι λίγες οι φορές που μία ατάκα του έχει "πυροδοτήσει" ποικίλα σχόλια, καθώς πρόκειται για έναν άνθρωπο που δεν φοβάται να μιλήσει ευθέως, καυτηριάζοντας πολλές φορές τα κακώς κείμενα της ποδοσφαιρικής πραγματικότητας. Δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε πως μία συνέντευξη Τύπου του "Τσόλο" μπορεί ανά πάσα στιγμή να ταράξει τα… λιμνάζοντα νερά του παγκοσμίου ποδοσφαίρου.

Το Contra.gr με αφορμή την επική πρόκριση της Ατλέτικο Μαδρίτης επί της Μπαρτσελόνα, έψαξε, βρήκε και σας παρουσιάζει τις 10 κορυφαίες ατάκες του Αργεντινού τεχνικού.

10. ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ ΟΠΩΣ... ΙΝΤΕΠΕΝΤΙΕΝΤΕ

Σε ερώτηση για τον αν θα αναλάμβανε ποτέ την τεχνική ηγεσία της "μισητής" αντιπάλου της Ατλέτικο, Ρέαλ Μαδρίτης, η απάντηση που έδωσε ήταν αφοπλιστική και αποδεικνύει πόσο ρομαντικά βλέπει το ποδόσφαιρο: "Πείτε με τρελό, αλλά δεν θα προπονούσα ποτέ τη Ρεάλ Μαδρίτης. Είμαι φίλαθλος της Ρασίνγκ Κλουμπ και της Ατλέτικο. Δεν θα καθόμουν ποτέ στον πάγκο της Ιντεπεντιέντε, επομένως το ίδιο ισχύει και για τη Ρεάλ. Θα ήταν ηλίθιο".

9. Ο "ΗΘΟΠΟΙΟΣ" ΝΕΪΜΑΡ

Έχοντας αγωνιστεί στην ποδοσφαιρική καριέρα του ως αμυντικός χαφ, γνωρίζει από "πρώτο χέρι" την αντιμετώπιση που έχουν οι σκληροτράχηλοι παίκτες, αλλά και την ευκολία με την οποία πέφτουν και ζητούν φάουλ οι... ντίβες των ομάδων.

Ύστερα από μία βουτιά του Νεϊμάρ σε clasico μεταξύ της Μπαρτσελόνα και της Ρεάλ Μαδρίτης ο Αργεντινός τεχνικός έδωσε "πληρωμένη" απάντηση στον Βραζιλιάνο σταρ: "Ζητάω συγγνώμη από τους Ρονάλντο και Ράμος για τα σχόλια που έκανα μετά το Clasico. Ο Νεϊμάρ είναι πραγματικός ηθοποιός".

Οι 10 κορυφαίες ατάκες του Ντιέγκο Σιμεόνε

8. ΤΟΥΣ ΤΕΛΙΚΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ

Ο Σιμεόνε έχει το μέταλλο του νικητή και προσπαθεί, με αποδεδειγμένα μεγάλη επιτυχία, να το μεταλαμπαδεύσει και στους ποδοσφαιριστές του: "Όταν αγωνιζόμαστε σε Τελικό οι ποδοσφαιριστές μου γνωρίζουν από πριν ποιο θα είναι το μότο μου: Δεν παίζεις τους τελικούς. Τους κερδίζεις".

7. ΟΜΑΔΑ ΟΠΩΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

Μία "δεμένη" ομάδα μπορεί να πετύχει σπουδαία πράγματα και ο Αργεντινός αποκαλύπτει το μυστικό της επιτυχίας του: "Διαχειρίζομαι μία ομάδα σαν να ήταν η οικογένειά μου. Με βάση αυτό, ο καθένας μπορεί αισθάνεται ως μέλος της ομάδας μου. Από τον πρόεδρο μέχρι τον κηπουρό. Το πιο δύσκολο πράγμα είναι να τους κάνεις να νιώσουν σημαντικοί σε συνάρτηση με το σύνολο".

6. ΜΙΣΕΙ ΤΑ ΕΥΚΟΛΑ

Ήταν πάντα ένας ποδοσφαιριστής που δεν μπορούσε να μείνει στην αφάνεια, έχοντας πρωταγωνιστικό ρόλο σε όσες ομάδες αγωνίστηκε. Αυτό θέλει κι από τους παίκτες του, κι όποιος δεν είναι έτοιμος για κάτι τέτοιο, ή προτιμά τα εύκολα, δεν έχει θέση στην ομάδα του "Τσόλο".

"Ένας παίκτης που προτιμά να είναι σε μία μικρή ομάδα για να θεωρείται το μεγάλο ψάρι σε μία μικρή γυάλα θα βλέπει τους τελικούς από την τηλεόραση".

5. ΟΙ ΟΜΑΔΕΣ ΚΕΡΔΙΖΟΥΝ ΤΙΤΛΟΥΣ, ΟΧΙ ΤΑ ΑΤΟΜΑ

Μία ομάδα κερδίζει τίτλους κι όχι κάθε άτομο ξεχωριστά. Στηριζόμενος σ' αυτό το δόγμα ο Σιμεόνε δεν ξεχωρίζει τους ποδοσφαιριστές, γνωρίζοντας πως ο καθένας έχει το ρόλο του και τη σημαντικότητά του.

Οι 10 κορυφαίες ατάκες του Ντιέγκο Σιμεόνε

"Οι ποδοσφαιριστές που βρίσκονται στον πάγκο ή στις εξέδρες είναι το ίδιο σημαντικοί με αυτούς που αγωνίζονται στην βασική ενδεκάδα. Οι τίτλοι δεν κατακτώνται από 11 παίκτες. Ολόκληρη η ομάδα τους κερδίζει".

4. ΤΟ ΠΡΟΣΩΝΥΜΙΟ "ΤΣΟΛΟ"

Δεν είναι λίγοι αυτοί που αναρωτιούνται από που έχει προκύψει το χαϊδευτικό "Τσόλο". Ο Αργεντινός έχει απαντήσει και σ' αυτό με τον δικό του, μοναδικό τρόπο.

"Το προσωνύμιο "Τσόλο" μου δόθηκε από τον προπονητή νέων της Βελέζ Σάρσφιλντ. Είχε έναν ποδοσφαιριστή στην Μπόκα Τζούνιορς που τον έλεγαν Σιμεόνε και τον φώναζε χαϊδευτικά "Τσόλο". Μία ημέρα στην προπόνηση με φώναξε έτσι και μου έμεινε".

3. Ο ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ ΜΕΣΙ

Ο Αργεντινός κόουτς "έσταξε μέλι" για τον συμπατριώτη του και παίκτη της Μπαρτσελόνα, Λιονέλ Μέσι, εκτοξεύοντας παράλληλα τα "βέλη" του προς τους "BBC" της Ρεάλ Μαδρίτης.

"Ο Μέσι μόνος του είναι πιο επικίνδυνος από τους Μπέιλ, Μπενζέμα και Ρονάλντο μαζί".

2. ΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΣΟΥ

Ένας καλός προπονητής πρέπει να έχει την αποδοχή από τους παίκτες του. Μόνο τότε μπορεί να θεωρηθεί κορυφαίος. Σε διαφορετική περίπτωση τα εμπόδια εμφανίζονται στο διάβα του.

"Το σύνολο πρέπει να είναι μαζί σου. Να πιστεύει σε εσένα. Αν αμφιβάλει ή δεν σε εμπιστεύεται τα εμπόδια αρχίζουν να εμφανίζονται στον δρόμο σου".

1. ΤΑ Α@@@@@Α ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ ΤΟΥ

Τη σεζόν 2013-14, μετά τον θρίαμβο της Ατλέτικο επί της Τσέλσι με 3-1 στο Λονδίνο και την πρόκριση στον τελικό του Champions League, ο πανευτυχής και δικαιωμένος "Τσόλο" προσέφερε, κατά πολλούς, την ατάκα της χρονιάς:

"Θα ήθελα να ευχαριστήσω τις μητέρες των ποδοσφαιριστών μου που τους έδωσαν τόσο μεγάλα α@@@@@α".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ατλέτικο Μαδρίτης - Μπαρτσελόνα 2-0
Όλα τα γκολ του Champions League

News 24/7

24MEDIA NETWORK