Ανατροπή δεδομένων: Κινδυνεύει με φυλάκιση 22,5 μηνών ο Μέσι

Ανατροπή δεδομένων στην υπόθεση φοροδιαφυγής του Λιονέλ Μέσι και του πατέρα του, Χόρχε Οράσιο, καθώς ο Επικεφάλης του Πρωτοδικείου της Βαρκελώνης αποφάσισε να μην απαλλάξει τον Αργεντινό σούπερ σταρ από τις κατηγορίες, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει με ποινή φυλάκισης 22,5 μηνών.

Τα "πάνω κάτω" έρχονται στην υπόθεση φοροδιαφυγής του Λιονέλ Μέσι και του πατέρα του, Χόρχε Οράσιο. Παρότι αρχικά υπήρξε η πληροφορία πως ο Αργεντινός θα απαλλαχθεί από τι κατηγορίες, αφού ο πατέρας του ανέλαβε πλήρως την ευθύνη, εντούτοις τα ισπανικά ΜΜΕ αναφέρουν πως ο Επικεφαλής του Πρωτοδικείου αποφάσισε να στείλει σε δίκη και τον άσο της Μπαρτσελόνα.

Ο Μέσι κατηγορείται για συνέργεια και συναυτουργία σε απάτη. Σε περίπτωση που ο 27χρονος σούπερ σταρ κριθεί ένοχος, τότε κινδυνεύει με φυλάκιση μέχρι και 22,5 μηνών. Να θυμίζουμε πως η κατηγορία αφορά απόκρυψη χρημάτων (4.100.000 ευρώ) στις φορολογικές δηλώσεις των ετών 2007, 2008 και 2009.

Οι δύο άνδρες είχαν καταθέσει έφεση, ώστε η υπόθεση να μην καταλήξει σε δίκη, αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Όσον αφορά στον πατέρα του Μέσι, η αρχική εκτίμηση ανέφερε πως κινδυνεύει με φυλάκιση 18 μηνών, όμως είναι πιθανό να υπάρξει ανατροπή δεδομένων και στη δική του υπόθεση.