Απαγόρευση μεταγραφών στη Μπαρτσελόνα

Η πειθαρχική επιτροπή της FIFA δεν έκανε δεκτή την έφεση της Μπαρτσελόνα και της επέβαλε ποινή απαγόρευσης μεταγραφών για δύο συνεχόμενες μεταγραφικές περιόδους, λόγω παράβασης των κανονισμών περί εγγραφής ποδοσφαιριστών κάτω των 18 ετών.

Απαγόρευση μεταγραφών στη Μπαρτσελόνα

Η FIFA δεν έκανε δεκτή την έφεση της Μπαρτσελόνα για άρση της απαγόρευσης των μεταγραφών και έτσι της απαγορεύει οποιαδήποτε μετακίνηση ποδοσφαιριστή για τις δύο επόμενες μεταγραφικές περιόδους.

Η ποινή θα τεθεί σε ισχύ από τον Ιανουάριο του 2015 και θα έχει διάρκεια και για το επόμενο καλοκαίρι, ενώ οι Καταλανοί θα μπορέσουν να κάνουν κανονικά μεταγραφές από τον Ιανουάριο του 2016!

Υπενθυμίζεται ότι η Μπαρτσελόνα όταν της είχε επιβληθεί η ποινή τον περασμένο Απρίλιο, είχε προσφύγει στο CAS, το οποίο ανέστειλε την τιμωρία για τη μεταγραφική περίοδο του καλοκαιριού, προκειμένου να διερευνηθεί η υπόθεση.

Απαγόρευση μεταγραφών στη Μπαρτσελόνα

Ωστόσο, το μεσημέρι της Τετάρτης (20/8) έκρινε πως η Μπαρτσελόνα έχει υποπέσει σε σοβαρότατες παραβάσεις και δεν μπορεί να κάνει δεκτή την έφεσή της.

Το μόνο θετικό για τους "μπλαουγκράνα" είναι πως η ποινή δεν τίθεται σε ισχύ από σήμερα και έτσι έχουν περίπου 10 μέρες μέχρι την ολοκλήρωση της τωρινής μεταγραφικής περιόδου για να ενισχύσουν ακόμα περισσότερο το ρόστερ τους.

Γιατί τιμωρήθηκε

Η Μπαρτσελόνα τιμωρήθηκε από την πειθαρχική επιτροπή της FIFA λόγω παράβασης των κανονισμών περί εγγραφής ποδοσφαιριστών κάτω των 18 ετών.

Πρόκειται για δέκα περιπτώσεις, μεταξύ των οποίων ο Γάλλος Σεντρί, οι Κορεάτες Πάικ Σέουνγκ Χο, Λι Σέουνγκ Γου και Γιανγκ Γκιέο Λι και ο Νιγηριανός Μπόμπι Αντεκάνιε.

Έτσι η τιμωρία αφορά:

-Απαγόρευση μεταγραφών για τον Γενάρη του 2015 και το καλοκαίρι της ίδιας σεζόν.

-Πρόστιμο 450.000 ελβετικών φράγκων στην Μπαρτσελόνα.

-Πρόστιμο στην ισπανική ομοσπονδία ύψους 500.000 ελβετικών φράγκων.

-Να εναρμονιστεί η Μπαρτσελόνα μέσα σε 90 μέρες στους κανόνες της FIFA και η ομοσπονδία της Ισπανίας μέσα σε ένα χρόνο.

Το είχε πάθει και η Τσέλσι

Υπενθυμίζεται ότι αντίστοιχη τιμωρία είχε επιβληθεί από τη FIFA στην Τσέλσι το 2010 για τη μεταγραφή του Γκαέλ Κακουτά από τη Λανς, χωρίς να έχει τη συγκατάθεση της γαλλικής ομάδας. Τότε η Τσέλσι προσέφυγε στο CAS και δικαιώθηκε.

Ωστόσο δε συνέβη το ίδιο και με τη Μπαρτσελόνα που πλέον δεν θα έχει δικαίωμα μεταγραφής παίκτη μέχρι τον Ιανουάριο του 2016.

Τι κατάφερε η Μπαρτσελόνα με την αναστολή

"Δώρο" ήταν για τους Καταλανούς η αναστολή που τους έδωσε η FIFA για τη μεταγραφική περίοδο του φετινού καλοκαιριού. Ξόδεψαν τα περισσότερα χρήματα από οποιαδήποτε άλλη ομάδα στην Ευρώπη.

Πάνω από 150 εκατομμύρια ευρώ σε αγορές και ακόμα υπάρχει δρόμος. Δυο τερματοφύλακες για 12 εκατομμύρια έκαστος, ο Τερ Στέγκεν και ο Μπράβο, ο Ράκιτιτς για 18 εκατομμύρια για να πάρει το ρόλο του Τσάβι στο κέντρο, ο Ματιέ για 20 εκατομμύρια και, βέβαια, ο Σουάρες για 81 εκατομμύρια, ενώ ήρθε και ο Βερμάελεν από την Άρσεναλ για 19.000.000 ευρώ.

Οι αποχωρήσεις των Σεσκ, Αλέξις και Μπόγιαν απέφεραν 80 εκατομμύρια και η νέα Μπάρτσα του Ενρίκε έχει ακόμα περίπου 10 μέρες για να προχωρήσει και σε άλλες κινήσεις.

Διαβάστε ακόμη:

Στο CAS η Μπαρτσελόνα, ανακοίνωση 14 σημείων

Η απάντηση της Μπαρτσελόνα

News 24/7

24MEDIA NETWORK