Δέκα παίκτες που έκαναν καριέρα μακριά από την Μπαρτσελόνα

Οι 10 παίκτες που δεν κατάφεραν να παίξουν στην πρώτη ομάδα της Μπαρτσελόνα, αλλά κατάφεραν να καταξιωθούν σε άλλους συλλόγους.

Δέκα παίκτες που έκαναν καριέρα μακριά από την Μπαρτσελόνα

Η ακαδημία της Μπαρτσελόνα είναι το μεγαλύτερο εργοστάσιο παραγωγής ποιοτικών παικτών στον κόσμο τα τελευταία χρόνια. Ο αριθμός των ταλαντούχων παικτών που ξεπηδούν κάθε χρόνο από τα φυτώρια της Μασία είναι τόσο μεγάλος που είναι αδύνατο, όλοι αυτοί οι παίκτες να φτάσουν μέχρι την πρώτη ομάδα των "μπλαουγκράνα".

Οι περισσότεροι "κόβονται" από την Μπαρτσελόνα όσο βρίσκονται ακόμα στην τρίτη ή την δεύτερη της ομάδα. Αυτό δεν σημαίνει πως δεν μπορούν να κάνουν καριέρα σε κάποια άλλη ομάδα. Απόδειξη αποτελούν οι παρακάτω 10 παίκτες που έχουν αγωνιστεί μέχρι την Μπαρτσελόνα Β, χωρίς να μπορέσουν να γίνει βασικά μέλη της πρώτης ομάδας του συλλόγου της Βαρκελώνης.

1) Νολίτο-Θέλτα

Δέκα παίκτες που έκαναν καριέρα μακριά από την Μπαρτσελόνα
Νολίτο

Μέχρι και την 9η αγωνιστική της Primera Division ο Νολίτο βρίσκεται στην 2η θέση του πίνακα των σκόρερ με 7 γκολ πίσω από τον Νεϊμάρ. Η εκπληκτική του φόρμα φαίνεται και από το γεγονός πως έχει μοιράσει και 3 ασίστ. Λογικό είναι να έχει προκαλέσει ήδη το ενδιαφέρον του Λουίς Ενρίκε και διάφορων αγγλικών συλλόγων.

Ο Νολίτο, ο οποίος έκανε πέρυσι 4 εμφανίσεις με την εθνική ομάδα της Ισπανίας, αγωνιζόταν από το 2008 μέχρι το 2011 στην 2η ομάδα της Μπαρτσελόνα, ενώ μετά πουλήθηκε στην Μπενφίκα, της οποίας την φανέλα φόρεσε μόλις δύο φορές.

2) Μικέλ Αρτέτα-Άρσεναλ

Δέκα παίκτες που έκαναν καριέρα μακριά από την Μπαρτσελόνα
Αρτέτα

Ο μέσος της Άρσεναλ έχει φορέσει 42 φορές την φανέλα της Μπαρτσελόνα Β, πριν δοθεί δανεικός στην Παρί Σεν Ζερμέν τη σεζόν 2001/02 και πουληθεί στη συνέχεια στους Ρέιντζερς. Πριν τον αναλάβει ο Βενγκέρ πέρασε ακόμα από Ρεάλ Σοσιεδάδ και Έβερτον.

Το γεγονός ότι δεν έχει αγωνιστεί ούτε μία φορά με την φανέλα των "φούριας ρόχας" οφείλεται στην πληρότητα των Ισπανών στην συγκεκριμένη θέση.

3) Ζεράρ Ντελοφέου-Έβερτον

Δέκα παίκτες που έκαναν καριέρα μακριά από την Μπαρτσελόνα

Ο Ντελοφέου έβαλε 27 γκολ σε 68 παιχνίδια με την δεύτερη ομάδα της Μπαρτσελόνα, παρόλα αυτά η απόδοση του δεν κρίθηκε τόσο ικανοποιητική, ώστε να μείνει στην Βαρκελώνη. Από πέρυσι φοράει την φανέλα της Έβερτον, ενώ έχει ξεκινήσει την τρέχουσα σεζόν με 3 ασίστ σε 8 παιχνίδια.

4) Ιάγο Φαλκέ-Ρόμα

Δέκα παίκτες που έκαναν καριέρα μακριά από την Μπαρτσελόνα
Φαλκέ

Από το 2008 που ο Φαλκέ έφυγε από την Βαρκελώνη, έχει βάλει στο βιογραφικό του ομάδες όπως η Γιουβέντους, η Βιγιαρεάλ και η Τότεναμ αν και είναι μόλις 25. Πέρυσι έπαιζε στην Τζένοα όπου έβαλε 13 γκολ σε 32 αγώνες. Το καλοκαίρι αποκτήθηκε από την Ρόμα προσβλέποντας να επιστρέψει ξανά σε top επίπεδο.

5) Ρομπέρτο Τρασόρας-Ράγιο Βαγιεκάνο

Δέκα παίκτες που έκαναν καριέρα μακριά από την Μπαρτσελόνα
Τρασόρας

Ο Τρασόρας είχε τις περισσότερες ολοκληρωμένες πάσες από οποιονδήποτε άλλο παίκτη στην περσινή Primera. Παρά τις πάνω από 100 εμφανίσεις του με την Μπαρτσελόνα Β, δεν έμεινε στην ομάδα, ενώ το 2003 πήρε μεταγραφή στην Ρεάλ.

Αφού δεν κατάφερε να αγωνιστεί ούτε στην πρώτη ομάδα της "βασίλισσας" έπαιξε σε διάφορες μικρομεσαίες ομάδες μεταξύ 1ης και 2ης κατηγορίας του ισπανικού πρωταθλήματος πριν πάει στην Ράγιο Βαγιεκάνο το 2011, στην οποία αγωνίζεται μέχρι σήμερα.

6) Οριόλ Ρομέου-Σαουθάμπτον

Football - Southampton v Everton - Barclays Premier League - St Mary's Stadium - 15/8/15
Southampton's Oriol Romeu in action
Action Images via Reuters / Tony O'Brien
Livepic
EDITORIAL USE ONLY. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or "live" services. Online in-match use limited to 45 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications.  Please contact your account representative for further details. - RTX1OCZB
Οριόλ Ρομέου REUTERS

Ο Ρομέου αποκτήθηκε από την Τσέλσι όταν τους "μπλε" προπονούσε ο Βίλας Μπόας. Μετά την απομάκρυνση του Πορτογάλου τεχνικού άρχισε να χάνει τη θέση του στην 11άδα της Τσέλσι και άρχισε να δίνεται δανεικός σε διάφορες ομάδες όπως η Βαλένθια και η Στουτγκάρδη πριν πάρει μεταγραφή στην Σαουθάμπτον το περασμένο καλοκαίρι.

7) Τζοάν Βερδού-Φιορεντίνα

Δέκα παίκτες που έκαναν καριέρα μακριά από την Μπαρτσελόνα
Τζοάν Βερδού

Όπως ο Αρτέτα έτσι και ο Βερδού δεν είχε πολλές ελπίδες να αγωνιστεί στην πρώτη ομάδα της Μπραρτσελόνα λόγω θέσης. Ο μέσος της Φιορεντίνα, πέρασε τα καλύτερα του χρόνια στην Εσπανιόλ (2009-2013), ενώ πριν δύο καλοκαίρια απασχόλησε και τον Ολυμπιακό.

8) Βίκτορ Βάσκες-Κλάμπ Μπριζ

Δέκα παίκτες που έκαναν καριέρα μακριά από την Μπαρτσελόνα
Βίκτορ Βάσκες

Ο Βάσκες αναδείχθηκε καλύτερος παίκτης της περασμένης σεζόν στο Βέλγιο, βοηθώντας την ομάδα του να τερματίσει στην 2η θέση και να πάρει το κύπελλο. Αν και θεωρούνταν από τα μεγαλύτερα ταλέντα της Μασία δεν κατάφερε να βρει χρόνο συμμετοχής στην πρώτη ομάδα και αποχώρησε το 2011 για την Μπριζ.

9) Τζόναθαν Σοριάνο- Σάλτσμπουργκ

Δέκα παίκτες που έκαναν καριέρα μακριά από την Μπαρτσελόνα
Τζόναθαν Σοριάνο

Σε αντίθεση με τους προαναφερθέντες ποδοσφαιριστές ο Σοριάνο είναι "προϊόν" των ακαδημιών της Εσπανιόλ. Από εκεί μεταπήδησε στην 2η ομάδα της Μπαρτσελόνα με την οποία πέτυχε 55 γκολ σε 79 αγώνες. Παρόλα αυτά, εκείνη την εποχή στην επίθεση των "μπλαουγκράνα" αγωνιζόταν ο Βίγια, ο Ιμπραΐμοβιτς και ο Μέσι, οπότε ο Γκουαρντιόλα δεν μπόρεσε να βρει χώρο για τον Ισπανό.

Έτσι, ο Σοριάνο πήγε στην αυστριακή Σάλτσμπουργκ με την οποία σε τρία χρόνια έχει βάλει 100 γκολ σε 113 αγώνες!

10) Ντένις Σουάρες-Βιγιαρεάλ

Δέκα παίκτες που έκαναν καριέρα μακριά από την Μπαρτσελόνα
Ντένις Σουάρες

Ο Σουάρες πήγε στην δεύτερη ομάδα της Μπαρτσελόνα από την Μάντσεστερ Σίτι και μετά από μία σεζόν στην Βαρκελώνη δόθηκε δανεικός στην Σεβίλλη. Από τον περασμένο Αύγουστο αποτελεί μέλος του "κίτρινου υποβρυχίου".

Πηγή: Squawka.com

News 24/7

24MEDIA NETWORK