Η "αχίλλειος πτέρνα" του Μέσι

Η αναμέτρηση της Μπαρτσελόνα με την Αθλέτικ Μπιλμπάο έφερε στην επιφάνεια το πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο Λιονέλ Μέσι με τις εκτελέσεις πέναλτι. Διαβάστε τα ποσοστά ευστοχίας του Αργεντινού σούπερ σταρ, καθώς και VIDEO με τις άστοχες προσπάθειες.

Η "αχίλλειος πτέρνα" του Μέσι

Η Μπαρτσελόνα πέρασε, έστω και δύσκολα, από το "Σαν Μαμές", επικρατώντας με 1-0 της Αθλέτικ Μπιλμπάο στην πρεμιέρα του ισπανικού πρωταθλήματος. Παρόλα αυτά, πριν ο Λουίς Σουάρες χαρίσει τη νίκη στους "μπλαουγκράνα" στο 54', ο Λιονέλ Μέσι είχε αστοχήσει σε εκτέλεση πέναλτι στο 31ο λεπτό. Ένα πέναλτι που απέκρουσε ο γκολκίπερ των Βάσκων, Γκόρκα Ιραϊθόθ, ψαρεύοντας τον 28χρονο άσο.

Αυτό ήταν συνολικά το 14ο άστοχο πέναλτι στην καριέρα του Αργεντινού σούπερ σταρ με τη φανέλα της "Μπάρτσα", σε 63 εκτελέσεις. Το οποίο μεταφράζεται σε... αποτυχία 22,2% στις εκτελέσεις από την "άσπρη βούλα". Από τα 14 χαμένα πέναλτι, τα 5 έχουν εκτελεστεί σε αγώνα πρωταθλήματος. Το πρώτο άστοχο ήταν τη σεζόν 2008-09 στην αναμέτρηση κόντρα στη Ρεκρεατίβο Ουέλβα, με τον Ασιέρ Ριέσγκο να πέφτει στη σωστή γωνία και να μπλοκάρει την μπάλα.

Ακολούθησαν οι άστοχες εκτελέσεις κόντρα στη Σεβίλλη την αγωνιστική περίοδο 2011-12 (απόκρουση Χάβι Βάρας), τη Ρεάλ Μπέτις τη σεζόν 2013-14 και τη Λεβάντε την περασμένη χρονιά.

Αναλυτικά:

Μέσι vs Σεβίλλη

Μέσι vs Ρεάλ Μπέτις

Μέσι vs Λεβάντε

Διαβάστε ακόμα:

1η αγ.: Γκέλα με το "καλημέρα" η Ρεάλ, υπέταξε την Αθλέτικ η Μπαρτσελόνα

Ο Ιραϊθόθ "ψάρεψε" τον Μέσι: Χαμένο πέναλτι για τον Αργεντινό

News 24/7

24MEDIA NETWORK