Κάρλες Πουγιόλ: Δέκα ημερομηνίες-σταθμοί στην Μπαρτσελόνα

Δεκατέσσερα και πλέον χρόνια γεμάτα επιτυχίες (δεκαεννέα αν προστεθούν κι εκείνα των ακαδημιών), ο Κάρλες Πουγιόλ ανακοίνωσε ότι στις 30 Ιουνίου θα αποχωρήσει από την Μπαρτσελόνα. Το Contra.gr σας παραθέτει 10 ημερομηνίες-σταθμούς του επί σειρά ετών ηγέτη της καταλανικής ομάδας.

Κάρλες Πουγιόλ: Δέκα ημερομηνίες-σταθμοί στην Μπαρτσελόνα

2 Οκτωβρίου 1999

Η ημέρα που ο Λουίς φαν Χάαλ αποφάσισε να αντικαταστήσει τον Σιμάο Σαμπρόζα με έναν 21χρονο μακρυμάλλη. Το ντεμπούτο του συνδυάστηκε με εκτός έδρας νίκη επί της Βαγιαδολίδ (2-0). Ακολούθησαν ακόμα 36 συμμετοχές για τη σεζόν 1999-00.

21 Οκτωβρίου 2000

Σε ηλικία 22 ετών, ο Λορέντσο Σέρα Φερέρ ανέθεσε στον Κάρλες Πουγιόλ να μαρκάρει έναν ξεχωριστό αντίπαλο. Το όνομά του; Λουίς Φίγκο. Ο πιτσιρικάς από την Πόμπλα ντε Σεγούρ τα πήγε περίφημα κόντρα στον "προδότη" της Μπαρτσελόνα, ο οποίος επέστρεψε για πρώτη φορά ως εχθρός στο "Καμπ Νόου", αλλά έφυγε ηττημένος με 2-0.

Κάρλες Πουγιόλ: Δέκα ημερομηνίες-σταθμοί στην Μπαρτσελόνα

11 Νοεμβρίου 2001

Η Βαγιαδολίδ έχει χαραχθεί στη μνήμη του Καταλανού δεξιού μπακ (σ.σ. σε αυτή τη θέση αγωνίστηκε στα πρώτα χρόνια της θητείας του στην πρώτη ομάδα). Όχι μόνο επειδή εναντίον της έζησε για πρώτη φορά τη μαγεία που εκπέμπει η θρυλική κυανέρυθρη φανέλα, αλλά διότι εις βάρος της σημείωσε το παρθενικό του γκολ. Δημιουργός του ήταν ο νυν άσος του Ολυμπιακού Χαβιέρ Σαβιόλα, ενώ για την ιστορία εκείνο το ματς έληξε 4-0, με τον Κάρλες Πουγιόλ να γράφει το 2-0.

23 Οκτωβρίου 2002

Βραδιές σαν κι αυτήν τον βοήθησαν να γίνει θρύλος. Σε αναμέτρηση με την Λοκομοτίβ Μόσχας για το Champions League, ο σκληροτράχηλος αμυντικός απέκρουσε ηρωικά με το στήθος και συνέβαλε τα μέγιστα για να νικήσει τελικά η Μπαρτσελόνα με 1-0.

14 Μαΐου 2005

Στην πρώτη του σεζόν ως αρχηγός και αφού προηγήθηκαν πεντέμισι χρόνια ξηρασίας, ο Κάρλες Πουγιόλ πανηγύρισε τον παρθενικό του τίτλο (πρωτάθλημα), χάρη στο 1-1 με την Λεβάντε.

17 Μαΐου 2006

Δεκατέσσερα χρόνια μετά τον Χοσέ Ραμόν Αλεξάνκο, ο 28χρονος -τότε- αμυντικός έγινε ο δεύτερος ποδοσφαιριστής της Μπαρτσελόνα που σηκώνει το πιο βαρύ τρόπαιο διασυλλογικής διοργάνωσης, εκείνο του Champions League, ύστερα από το 2-1 επί της Άρσεναλ στο βροχερό Παρίσι.

Κάρλες Πουγιόλ: Δέκα ημερομηνίες-σταθμοί στην Μπαρτσελόνα

2 Μαΐου 2009

Ρεάλ Μαδρίτης-Μπαρτσελόνα 2-6. Δεν χρειάζονται περαιτέρω σχόλια για εκείνο το clásico. Ωστόσο μία από τις πιο χαρακτηριστικές σκηνές του καταγράφηκε μετά το τελευταίο σφύριγμα, όταν ο Κάρλες Πουγιόλ έβγαλε και φίλησε το περιβραχιόνιο υπό το βλέμμα 85.000 εμβρόντητων φίλων των "μερένγκες".

19 Δεκεμβρίου 2009

Τα πρώτα χρόνια του αμυντικού με την πλούσια κώμη δεν συνδυάστηκαν με τίτλους, εν συνεχεία όμως έγινε συλλέκτης. Σε ηλικία 31 ετών, πλέον, ύψωσε στον ουρανό του Άμπου Ντάμπι το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων, δηλαδή το μοναδικό τρόπαιο που έλειπε από το παλμαρέ του (σ.σ. δεν έχει κατακτήσει το Europa League, αλλά ως γνωστόν η Μπαρτσελόνα των τελευταίων ετών δεν... γίνεται να αγωνιστεί σε αυτή τη διοργάνωση).

Κάρλες Πουγιόλ: Δέκα ημερομηνίες-σταθμοί στην Μπαρτσελόνα

28 Μαΐου 2011

Έχοντας επιστρέψει από τραυματισμό, ο Κάρλες Πουγιόλ ήταν εις θέση να αγωνιστεί στα τελευταία λεπτά του τελικού Champions League στο "Γουέμπλεϊ". Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ καταβλήθηκε εύκολα και ο ηγέτης των "μπλαουγκράνα" προχώρησε σε μία συμβολική κίνηση: παραχώρησε στον, διεγνωσμένο με όγκο στο συκώτι, Ερίκ Αμπιντάλ το δικαίωμα να σηκώσει το βαρύτιμο τρόπαιο στον αγγλικό ουρανό.

19 Οκτωβρίου 2013

Διακόσιες είκοσι ημέρες, ήτοι επτά μήνες μετά την ιατρική διάγνωση για τον τραυματισμό στο γόνατο, ο Κάρλες Πουγιόλ ξαναφόρεσε το περιβραχιόνιο του αρχηγού στη "λευκή" ισοπαλία με την Οσασούνα.

News 24/7

24MEDIA NETWORK