Κρόιφ: "Φέρτε πίσω τον Γκουαρδιόλα"

Επίθεση στους επικεφαλής της Μπαρτσελόνα εξαπέλυσε ο Γιόχαν Κρόιφ, ο οποίος ζήτησε την επιστροφή του Πεπ Γκουαρδιόλα στον πάγκο της ομάδας, κάνοντας λόγο ακόμα και για επάνοδο του Τζουάν Λαπόρτα στον προεδρικό θώκο.

Κρόιφ: "Φέρτε πίσω τον Γκουαρδιόλα"

Ο "ιπτάμενος Ολλανδός" βρίσκεται στα "μαχαίρια" εδώ και καιρό με τη διοίκηση Σάντρο Ροσέλ, μεταξύ της οποίας και ο νυν πρόεδρος Τζουζέπ Μαρία Μπαρτομέου και δεν έχασε την ευκαιρία να επιτεθεί εναντίον του για τους τελευταίους χειρισμούς λεπτών ζητημάτων που έχουν επηρεάσει εμφανώς και το αγωνιστικό τμήμα.

"Αυτοί που δεν γνωρίζουν είναι αυτοί που παίρνουν τις αποφάσεις. Δεν φταίει ο προπονητής. Δεν φταίνε οι παίκτες. Φταίνε αυτοί που χρησιμοποιούν το ποδόσφαιρο για να κάνουν δουλειές. Η Μπαρτσελόνα έχει διοικητικό πρόβλημα. Ο πρόεδρος θέλει να είναι και προπονητής και μάνατζερ", δήλωσε στην καταλανική αθλητική εφημερίδα "Mundo Deportivo".

Ο 66χρονος δημιουργός της "Dream Team" της δεκαετίας του '90 εξέφρασε τον θαυμασμό του στον "στρατιώτη" εντός γηπέδου εκείνης της ομάδας, Πεπ Γκουαρδιόλα, τον οποίο θεωρεί μοναδική λύση για την αγωνιστική ανάταση των "μπλαουγκράνα".

"Το καλύτερο για την Μπαρτσελόνα είναι να επιστρέψει ο Γκουαρδόλα. Είναι ένας καταπληκτικός προπονητής και δεν υπάρχει καλύτερος. Εγώ, εάν ο Λαπόρτα επέστρεφε ως πρόεδρος, θα του έλεγα ότι το καλύτερο που θα μπορούσε να κάνει είναι να υπογράψει τον Πεπ. Και ως έξυπνος άνθρωπος, είμαι βέβαιος ότι θα το έκανε".

Όσο για τον Λιονέλ Μέσι και την κριτική που δέχεται τις τελευταίες ημέρες, ύψωσε ασπίδα προστασίας: "Είναι ανοησία. Πριν από λίγο καιρό λέγαμε ότι ήταν ο καλύτερος παίκτης του κόσμου και τώρα, μετά από τον αποκλεισμό του Champions League, αμφισβητείται η αξία του".

Εν συνεχεία, αναφέρθηκε στον πρώην πρόεδρο των Καταλανών, Τζουάν Λαπόρτα, για τον οποίο ακούγονται σενάρια επιστροφής στην κεφαλή του συλλόγου, μετά από τις τελευταίες διοικητικές αναταραχές. Ο Κρόιφ διετέλεσε σύμβουλος του Καταλανού δικηγόρου και πολιτικού και υπήρξε πάντοτε στήριγμά του, στην κόντρα με τον Σάντρο Ροσέλ.

"Ο Λαπόρτα ήταν ο πρόεδρος και άφηνε ελεύθερους αυτούς που γνωρίζουν από ποδόσφαιρο. Τον Τσίκι (σ.σ. Μπεγκιριστάιν) και τον Ράικαρντ και στη συνέχεια τον Πεπ. Όλος ο κόσμος μπορεί να κάνει λάθος, αλλά εκείνοι που γνωρίζουν από ποδόσφαιρο πρέπει να παίρνουν τις αποφάσεις και ο Λαπόρτα ήταν αποφασισμένος να τους προστατεύσει ως πρόεδρος. Γι' αυτό (σ.σ. το σύστημα) λειτουργούσε. Υπήρχαν στιγμές καλύτερες και χειρότερες, αλλά σε γενικές γραμμές ήταν μία φανταστική περίοδος, τόσο για τους τίτλους όσο και για το ποδόσφαιρο".

News 24/7

24MEDIA NETWORK