Νεϊμάρ: Η απόλυτη σύγκριση με Μέσι-Ρονάλντο στα 23 τους

Απίθανα πράγματα κάνει εντός αγωνιστικού χώρου ο Νεϊμάρ από τη στιγμή που τραυματίστηκε ο Μέσι. Το γκολ-έργο τέχνης κόντρα στη Βιγιαρεάλ ήταν το κερασάκι στην τούρτα. Δείτε όμως τι προκύπτει αν συγκρίνουμε τον 23χρονο Βραζιλιάνο με τους Μέσι και Ρονάλντο στην ίδια ηλικία.

Νεϊμάρ: Η απόλυτη σύγκριση με Μέσι-Ρονάλντο στα 23 τους

Με αξιώσεις διεκδικεί τη Χρυσή Μπάλα για το 2015 ο Νεϊμάρ. Ο Βραζιλιάνος δείχνει να παίρνει στις πλάτες του τη Μπαρτσελόνα από τη στιγμή που τραυματίστηκε ο Μέσι και σκοράρει το ένα γκολ μετά το άλλο. Παρά τα 23 του χρόνια ο άσος των "μπλαουγκράνα" έχει δείξει ήδη στο γήπεδο πως έχει και την τεχνική, αλλά και τις φυσικές ικανότητες να αφήσει ιστορία.

Νεϊμάρ: Η απόλυτη σύγκριση με Μέσι-Ρονάλντο στα 23 τους
Νεϊμάρ-Μπαρτσελόνα

Οι αριθμοί του στην τρίτη του σεζόν στην Μπαρτσελόνα άλλωστε το αποδεικνύουν, έχοντας πετύχει 11 γκολ σε 10 παιχνίδια. Το γκολ-έργο τέχνης κόντρα στη Βιγιαρεάλ ήταν το κερασάκι στην τούρτα.

Ο ίδιος σε ερώτηση δημοσιογράφου για τη φετινή χρονιά είχε απαντήσει: "Η πρώτη ήταν χρονιά προσαρμογής, η δεύτερη βελτίωσης και πλέον αισθάνομαι σαν στο σπίτι μου".

Η αλήθεια είναι πάντως πως ο τραυματισμός του Μέσι τον βοήθησε γιατί απέκτησε έναν πιο ελεύθερο ρόλο στο γήπεδο. Μέχρι πρότινος, ο Αργεντινός ήταν ο μόνος που μπορούσε να κάνει το κάτι παραπάνω, ενώ οι υπόλοιποι αγωνίζονταν κυρίως γι' αυτόν. Πλέον ο Νεϊμάρ βγήκε στο προσκήνιο. Έχει περισσότερο τη μπάλα στα πόδια του κι αυτό μόνο σε καλό του βγαίνει. Ήδη πολλοί έχουν βγει και τον στηρίζουν για να κατακτήσει τη Χρυσή Μπάλα. Πρόσφατα και ο ίδιος ο Ριβάλντο μέσω ανάρτησής του στο instagram.

Άλλωστε ο Νεϊμάρ μέσα στο 2015 σε συλλογικό επίπεδο κατέκτησε τα πάντα (πρωτάθλημα, κύπελλο, Champions League), ενώ αν δεν είχε κάνει μια απερίσκεπτη ενέργεια και δεν είχε τιμωρηθεί στο Copa America τότε ίσως έφτανε ψηλά με τη Βραζιλία, στην οποία είναι ο απόλυτος ηγέτης.

Η σύγκριση με Ρονάλντο-Μέσι

Φέτος όπως είπαμε έχει ξεκινήσει εντυπωσιακά τη σεζόν. Με τον Μέσι εκτός λόγω τραυματισμού και τον Ρονάλντο μακριά από τον καλό του εαυτό στα τελευταία παιχνίδι, ο Νεϊμάρ δείχνει να παίρνει ένα μικρό προβάδισμα όσον αφορά τη Χρυσή Μπάλα.

Αναρωτηθήκατε όμως τι έκανε ο Αργεντινός και ο Πορτογάλος στα 23 τους; Συγκρίνοντας τα στατιστικά τους στην ίδια ηλικία βλέπουμε πως ο Νεϊμάρ είναι πιο δεινός σκόρερ. Σε 317 παιχνίδια έχει σκοράρει 183 γκολ, ενώ ο Μέσι είχε 150 σε 268 ματς και ο Ρονάλντο 118 σε 327 ματς.

Το ποσοστό σκοραρίσματος του Νεϊμάρ είναι ο.57%, ενώ αυτό του Μέσι στην ίδια ηλικία ήταν 0.55% και του Ρονάλντο 0.36%. Εκεί που ο Μέσι "νικάει" τον Βραζιλιάνο είναι στην κατηγορία των τίλων, ενώ με τον Πορτογάλο έχουν πάνω κάτω τους ίδιους.

Νεϊμάρ: Η απόλυτη σύγκριση με Μέσι-Ρονάλντο στα 23 τους

Λαμβάνοντας υπόψη όλα τα παραπάνω, το μόνο σίγουρο είναι ότι έχουμε πολλά να δούμε στο μέλλον από τον Νεϊμάρ...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ριβάλντο: "Ο Νεϊμάρ αξίζει τη Χρυσή Μπάλα"

News 24/7

24MEDIA NETWORK