Ο Μπαρτομέου κέρδισε τον Λαπόρτα στις εκλογές

Ο Μπαρτομέου αναμένεται να είναι ο θριαμβευτής των εκλογών της Μπαρτσελόνα.

Ο Μπαρτομέου κέρδισε τον Λαπόρτα στις εκλογές

Ο Τζουζέπ Μαρία Μπαρτομέου κατάφερε να κάνει τη μεγάλη ανατροπή και να επικρατήσει στις προεδρικές εκλογές της Μπαρτσελόνα του πρώην διοικητικού ηγέτη του συλλόγου, Τζουάν Λαπόρτα.

Ο νυν πρόεδρος των "μπλαουγκράνα" ανέλαβε τη θέση υπό το βάρος των σκανδάλων με πρωταγωνιστή τον Σάντρο Ροσέλ, στα οποία, όμως, ενεπλάκη και ο ίδιος.

Αυτός ήταν ένας από τους λόγους που τον ανάγκασαν να προκηρύξει εκλογές τον Ιανουάριο, με τον Λαπόρτα να προβάλλει ως το απόλυτο φαβορί.

Με το 50% των ψήφων καταμετρημένο, ο Μπαρτομέου έχει συγκεντρώσει το 54,62% (12.774) των προτιμήσεων, ο Λαπόρτα το 32,99% (7.716), ο Αγουστί Μπενετίτο το 7,36% (1.722) και ο Τόνι Φρέισα το 3,56% (833). Υπήρξαν, επίσης, 248 λευκά και 96 άκυρα ψηφοδέλτια.

Το καταλανικό τρεμπλ φέρεται άλλαξε την εικόνα του Μπαρτομέου, ο οποίος επικράτησε και στα exit polls δύο μεγάλων ισπανικών τηλεοπτικών μέσων, του "TV3" και του "Caralunya Radio".

Συγκεκριμένα, στους 5.100 φίλους του συλλόγου που συμμετείχαν, το 49,5% προτίμησε τον Μπαρτομέου και μόλις το 36,6% τον Λαπόρτα. Ο Μπενετίτο συγκέντρωσε το 7,8% των προτιμήσεων και τελευταίος ήρθε ο Φρέισα με 4,8%.

Η συμμετοχή σε αυτές τις εκλογές, που χαρακτηρίστηκαν οι πιο κρίσιμες από το 1953, ήταν μεγάλη και είναι χαρακτηριστικό ότι μέχρι το μεσημέρι είχαν ψηφίσει πάνω από 30.000 μέλη.

 

Επιλογές

ΤΟ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΙΝΤΕΡΝΕΤ