Ο Βαλβέρδε μπορεί να κοιμάται... ήσυχος

Βετεράνος "εγκεφαλικός" πρώην πρωτοκλασάτος ποδοσφαιριστής της Μπαρτσελόνα ετοιμάζεται να κρεμάσει τα παπούτσια του και να γίνει προπονητής. Αυτό δεν σημαίνει όμως πως κινδυνεύει ο... Βαλβέρδε.

FC Barcelona's coach Ernesto Valverde gestures during a training session at the Sports Center FC Barcelona Joan Gamper in Sant Joan Despi, Spain, Monday, July 17, 2017. (AP Photo/Manu Fernandez)
FC Barcelona's coach Ernesto Valverde gestures during a training session at the Sports Center FC Barcelona Joan Gamper in Sant Joan Despi, Spain, Monday, July 17, 2017. (AP Photo/Manu Fernandez) AP

Η απόφαση του Τσάβι να αποχωρήσει από την Μπαρτσελόνα στο τέλος της σεζόν 2014-2015 ήταν λίγο έως πολύ αναμενόμενη, αφού είχε αρχίσει πια να φαίνεται η... ηλικία του.

Το γεγονός όμως πως επέλεξε το Κατάρ ως προορισμό για να συνεχίσει την καριέρα του και την Αλ Σαντ σόκαρε αρκετούς. Όχι όμως τον ίδιο και αυτό γιατί πήγε έχοντας σχεδιάσει στο μυαλό του την... μεθεπόμενη μέρα.

Στόχος του ήταν να παίξει για 3-4 χρόνια ποδόσφαιρο και στη συνέχεια να βοηθήσει στην ανάπτυξη του αθλήματος στη χώρα με την τεχνογνωσία του ενόψει του Μουντιάλ το 2022. Πλέον ο στόχος... μεγάλωσε και ο Τσάβι δεν θέλει απλά να γίνει μέρος της ομοσπονδίας, αλλά προπονητής της εθνικής ομάδας του Κατάρ!

"Βρίσκομαι εδώ για να βοηθήσω να αναπτυχθεί το ποδόσφαιρο και να μπορέσει να ανταγωνιστεί τον υπόλοιπο κόσμο. Στόχος μου είναι να γίνω προπονητής τους", είπε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου και συνέχισε:

"Πιστεύω θα είναι καλό για εμένα, αν και χρειάζομαι κάποια εμπειρία, όμως προτέρημα μου αποτελεί πως γνωρίζω τους ποδοσφαιριστές λόγω του ότι εργάζομαι στο ίδιο περιβάλλον".

News 24/7

24MEDIA NETWORK