Οι 10 χειρότερες μεταγραφές της "Μπάρτσα"

Μπορεί η Μπαρτσελόνα να έχει ένα από τα καλύτερα τμήματα σκάουτινγκ στον κόσμο, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως κάνει πάντα σωστές μεταγραφές. Αυτές είναι οι 10 πιο αποτυχημένες μεταγραφές των "μπλαουγκράνα" τα τελευταία χρόνια.

Οι 10 χειρότερες μεταγραφές της "Μπάρτσα"

Ιστορία στο ποδόσφαιρο δεν γράφουν μόνο οι σπουδαίες μεταγραφές, αλλά και οι αποτυχημένες. Βρήκαμε τις 10 χειρότερες μεταγραφές της Μπαρτσελόνα τα τελευταία χρόνια που έχουν γράψει ιστορία με τον δικό τους "ιδιαίτερο" τρόπο.

-Ιμπραΐμ Αφελάι

Οι 10 χειρότερες μεταγραφές της "Μπάρτσα"

Ο Ολλανδός έκανε το 2011 το μεγάλο βήμα στην καριέρα του, πηγαίνοντας στην Μπαρτσελόνα από την Αϊντχόβεν έναντι 3 εκατομμυρίων ευρώ. Οι απανωτοί τραυματισμοί δεν τον άφησαν να δείξει τις δυνατότητες του στην Βαρκελώνη και δόθηκε δανεικός στη Σάλκε. Μετά το σύντομο πέρασμα του δόθηκε δανεικός και στον Ολυμπιακό. Από εκεί και πέρα η συνέχεια γνωστή.

-Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς

Οι 10 χειρότερες μεταγραφές της "Μπάρτσα"

Την αξία του Σουηδού στράικερ δεν μπορεί να την αμφισβητήσει κανείς. Ωστόσο, σκεφτείτε πως για να πάει στην Βαρκελώνη, ξοδεύτηκαν 46 εκατομμύρια σε ρευστό + τον Ετό. Μπορεί ο Ζλάταν να έβαλε 21 γκολ σε 45 παιχνίδια, ωστόσο μέσα σε μία σεζόν κατάφερε να τσακωθεί με τους διοικούντες, τον προπονητή και τους συμπαίκτες του στην Μπαρτσελόνα.

-Ζιοβάνι Ντος Σάντος

Οι 10 χειρότερες μεταγραφές της "Μπάρτσα"

Ο συγκεκριμένος δεν αποτελεί μεταγραφή των "μπλαουγκράνα", αλλά "προϊόν" της Μασία. Παρόλα αυτά ήταν από τους παίκτες που οι άνθρωποι της ομάδας περίμεναν πολύ περισσότερα από αυτά που τελικά πρόσφερε. Αγωνίστηκε 37 φορές, πετυχαίνοντας 4 γκολ και του δόθηκε με ευχαρίστηση η δυνατότητα να φύγει στο τέλος της πρώτης του σεζόν στην πρώτη ομάδα.

Πήγε στην Τότεναμ έναντι 6 εκατομμυρίων ευρώ. Βέβαια, ούτε εκεί κατάφερε να ανταπεξέλθει στις προσδοκίες όσων τον πίστεψαν, αφού δόθηκε δανεικός τρεις φορές σε τέσσερα χρόνια.

-Χουάν Ρομάν Ρικέλμε

Οι 10 χειρότερες μεταγραφές της "Μπάρτσα"

Μπορεί ο Ρικέλμε να ήταν ένας από τους καλύτερους Αργεντίνους των τελευταίων ετών, παρόλα αυτά δεν ξεδίπλωσε ποτέ όλο του το ταλέντο στο γρασίδι του "Καμπ Νόου". Πήγε στην Μπαρτσελόνα από την Μπόκα το 2002 έναντι 11 εκατομμυρίων, αλλά ο Φαν Γκάαλ ήταν δυσαρεστημένος με τη συγκεκριμένη μεταγραφή, πριν καν ο Αργεντίνος πατήσει το πόδι του σε ισπανικό έδαφος.

Όταν αποφάσισε ο Ολλανδός να τον χρησιμοποιήσει, το έκανε σε διαφορετική θέση από αυτή που συνήθως έπαιζε, με αποτέλεσμα να μην καταφέρει να ξεχωρίσει. Στη συνέχεια δόθηκε δανεικός στη Βιγιαρεάλ, η οποία τον αγόρασε για 7 εκατομμύρια.

-Άλεξ Σονγκ

Οι 10 χειρότερες μεταγραφές της "Μπάρτσα"

Παρότι στις αρχές της δεκαετίας ο Σονγκ ήταν από τους καλύτερους παίκτες της Άρσεναλ, στην Μπαρτσελόνα δεν βρήκε την αποδοχή που περίμενε. Αυτό, άλλωστε, ήταν φυσικό, αφού είχε να ανταγωνιστεί τους Μπουσκετς, Τσάβι και Ινιέστα. Στη συνέχεια δόθηκε δανεικός στην Γουέστ Χαμ. Ανεξάρτητα με το τι (δεν) πέτυχε ο Καμερουνέζος με την φανέλα των "μπλαουγκράνα", μας έχει χαρίσει μια από τις πιο άβολες στιγμές του παγκόσμιου ποδοσφαίρου:

-Έιντουρ Γκούντγιονσεν

Οι 10 χειρότερες μεταγραφές της "Μπάρτσα"

Ο Ισλανδός στην Τσέλσι ήταν ο φόβος και ο τρόμος για τους τερματοφύλακες των αντίπαλων ομάδων στην Αγγλία. Δεν συνέβη, δυστυχώς, το ίδιο και στην Primera. Οι Ισπανοί τον αγόρασαν για 12 εκατομμύρια, αλλά τα λεφτά τους δεν έπιασαν τόπο. Έκανε μια μέτρια πρώτη χρονιά, με αποτέλεσμα Κρίκιτς και Ανρί να του πάρουν τη θέση. Στη συνέχεια η καριέρα του πήρε την κατιούσα, ενώ έκανε και ένα σύντομο αποτυχημένο πέρασμα από την ΑΕΚ.

-Αλεξάντερ Χλεμπ

Οι 10 χειρότερες μεταγραφές της "Μπάρτσα"

Οι περισσότεροι παίκτες που αφήνουν μια ομάδα για να πάνε στην Μπαρτσελόνα ακόμα και αν τα πράγματα δεν έρθουν όπως τα περίμεναν στην Βαρκελώνη, δεν παραδέχονται ότι το μετάνιωσαν. Στη χειρότερη λένε πως είχαν μια θετική εμπειρία.

Δεν συνέβη το ίδιο και με τον Χλεμπ, ο οποίος στη συνέχεια της καριέρας του αποκάλυψε πως η φυγή του από την Άρσεναλ ήταν το πράγμα που έχει μετανιώσει περισσότερο στη ζωή του. Αντιστοίχως, πρέπει και η διοίκηση της Μπαρτσελόνα να μετάνιωσε τα 19 εκατομμύρια που έδωσε για τον Λευκορώσο, ο οποίος όσο της ανήκε δόθηκε δανεικός σε Στουτγκάρδη, Μπέρμιγχαμ και Βόλφσμπουργκ.


-Ντμίτρι Τσιγκρίνσκι

Οι 10 χειρότερες μεταγραφές της "Μπάρτσα"

Μετά από τις σπουδαίες εμφανίσεις του με την Σαχτάρ και με την Εθνική Ουκρανίας, ο Τσιγκρίνσκι αποτέλεσε μήλο της έριδος για διάφορες ευρωπαϊκές ομάδες. Την υπογραφή του κατάφερε να αποσπάσει η Μπαρτσελόνα για μια μεταγραφή που κόστισε 25 (!) εκατομμύρια ευρώ. Έπαιξε μόλις 15 φορές και ποτέ δεν συμπαθήθηκε ιδιαίτερα από τον Γκουαρντιόλα. Η Μπαρτσελόνα τον έδωσε πίσω στην Σαχτάρ για 15 εκατομμύρια, μειώνοντας κάπως την "χασούρα".

-Ενρίκε

Οι 10 χειρότερες μεταγραφές της "Μπάρτσα"

Ο Ενρίκε αποτελεί μία από τις χειρότερες μεταγραφές των "μπλαουγκράνα", αφού αν και είχε 4ετές συμβόλαιο με την Μπαρτσελόνα, δεν φόρεσε ποτέ την φανέλα της. Αγοράστηκε για 8 εκατομμύρια ευρώ από την Παλμέιρας και δόθηκε κατευθείαν δανεικός σε Λεβερκούζεν, Ρασίνγκ Σανταντέρ και Παλμέιρας. Πέρυσι επέστρεψε στην Ευρώπη για χάρη της Νάπολι.

-Κεϊρίσον

Οι 10 χειρότερες μεταγραφές της "Μπάρτσα"

Αντίστοιχη περίπτωση με του Ενρίκε ήταν και αυτή του Κεϊρίσον. Ο Βραζιλιάνος δεν φόρεσε ποτέ την φανέλα της Μπαρτσελόνα, αλλά κόστισε πιο ακριβά από τον συμπατριώτη του, για αυτό και βρίσκεται στην κορυφή της προκείμενης λίστας.

Η Μπαρτσελόνα τον αγόρασε για 14 εκατομμύρια και πέντε μέρες αργότερα τον έδωσε δανεικό στην Μπενφίκα. Μετά πήγε δανεικός σε Φιορεντίνα, Σάντος, Κρουζέιρο και Κοριτίμπα. Μπορεί να μην αγωνίστηκε ποτέ στο "Καμπ Νόου", αλλά η συγκεκριμένη λίστα θα είναι εδώ για να μας τον θυμίζει για πάντα.

Πηγή: www.purelyfootball.com

Διαβάστε ακόμη:

9 παίκτες της Μπαρτσελόνα που δεν αναγνωρίστηκαν όσο τους άξιζε

11 παίκτες που πήραν την "κατιούσα" από όταν πήγαν στην Ρεάλ

News 24/7

24MEDIA NETWORK